Αυτοφροντίδα

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μικροβιόγραμμά σας, η συλλογή των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, στην πραγματικότητα διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στη συνολική υγεία. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τα βακτήρια σε ό,τι αφορά τα μικρόβια που σε αρρωσταίνουν. Αλλά τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βοηθούν στην υποστήριξη της καλής υγείας, ειδικά στο έντερο.

Τα προβιοτικά βακτήρια συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, από τη συμβολή στην πέψη και την απορρόφηση έως την αρχικοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση βάρους. Αυτά τα καλά μικρόβια ενδέχεται να διαδραματίσουν επίσης θετικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους. Τα εντερικά βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό, εμπλέκονται σε όλα, από την πέψη μέχρι την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, ακόμα και στη ρύθμιση της όρεξης. Τα φιλικά βακτήρια στο έντερό σας αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αποσύνθεση και την πέψη υδατανθράκων πλούσιων σε ίνες (μερικές φορές ονομάζονται προβιοτικά).

Κατά τη διαδικασία διάσπασης, τα εντερικά βακτήρια παράγουν λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας (SCFAs).Τα προβιοτικά δεν κάνουν απλά θαύματα μέσα στο σώμα σας, μπορούν να επηρεάσουν και το εξωτερικό. Τα φιλικά βακτήρια παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες που καταπολεμούν τα επιβλαβή παθογόνα του δέρματος, σύμφωνα με έρευνες. Αυτή η διατροφική υποστήριξη θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση προβλημάτων όπως το έκζεμα, η ακμή, η αλλεργική φλεγμονή και η υπερευαισθησία, καθώς και στην προώθηση της επούλωσης τραύματος και στην καταπολέμηση δερματικών βλαβών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως τα προβιοτικά βελτιώνουν την καθημερινότητά μας

Γιατί να εντάξετε το γιαούρτι στη διατροφή σας

Έντερο: Σημάδια “καμπανάκι” ότι υπάρχει πρόβλημα

Το κεφίρ με τα πολλαπλά οφέλη – Εντάξτε το στην καθημερινότητά σας

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.