ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προβιοτικά Τροφές: Λόγοι να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας

Προβιοτικά Τροφές: Λόγοι να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας

Όταν τα προβιοτικά εφαρμόζονται τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζουν τα δερματικά κύτταρα από το να αντιληφθούν τα κακά βακτήρια και τα παράσιτα που ενεργοποιούν ανοσολογική απόκριση.

Προβιοτικά Τροφές: Η ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος δεν είναι το μόνο όφελος που έχουν να προσφέρουν τα προβιοτικά. Για την ακρίβεια, τα προβιοτικά αποδεικνύονται ευεργετικά για πολλές πλευρές της υγείας, τόσο σωματικής, όσο και ψυχικής.

Πρόκειται για μικροοργανισμούς (ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες) φιλικούς προς τον οργανισμό μας και οι οποίοι βρίσκονται φυσιολογικά στο έντερό μας. Είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνουμε προβιοτικά μέσω τροφών, όπως γιαούρτι, κεφίρ ή λάχανο τουρσί.

Οφέλη των προβιοτικών στον οργανισμό μας (εκτός από τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος)

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα της επιδερμίδας

Όταν τα προβιοτικά εφαρμόζονται τοπικά στην επιφάνεια της επιδερμίδας εμποδίζουν τα δερματικά κύτταρα από το να αντιληφθούν τα κακά βακτήρια και τα παράσιτα που ενεργοποιούν ανοσολογική απόκριση. Αυτό ονομάζεται βακτηριακή παρεμβολή, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα προβιοτικά προστατεύουν την επιδερμίδα και αλληλεπιδρούν με την ικανότητα των κακών βακτηρίων να προκαλέσουν αντίδραση από τον οργανισμό.

Βελτιώνουν την αθλητική επίδοση

Τα προβιοτικά αυξάνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ώστε τα μυϊκά κύτταρα να έχουν καλύτερο θρεπτικό προφίλ. Αυτά τα θρεπτικά στη συνέχεια επιτρέπουν μια ταχύτερη αποθεραπεία και ανάκαμψη μετά τη γυμναστική και μακροπρόθεσμα αυξάνεται η επίδοσή μας.

Προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα προβιοτικά αποτελούν έναν από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους καταπολέμησης της ουλίτιδας. Συγκεκριμένα, μελέτες συμπέραναν ότι η κατανάλωση προβιοτικών από γιαούρτι συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ανάπτυξης ενός συγκεκριμένου βακτηρίου που φθείρει τα δόντια.

Βοηθούν στη μείωση του άγχους

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports απέδειξε ότι όσα πειραματόζωα έλαβαν συμπληρώματα προβιοτικού Lactobacillus plantarum (τα βρίσκουμε σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση), παρουσίαζαν μειωμένο άγχος. Οφέλη έχουν εμφανιστεί και σε ασθενείς με κατάθλιψη. Ωστόσο, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός ερευνών για να βεβαιωθούμε γι’ αυτή τη σχέση.

Προλαμβάνουν ενάντια στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων

Τα προβιοτικά και τα καλά βακτήρια στο έντερό μας βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών που ευθύνονται για τα πρώιμα σημάδια της γήρανσης. «Ξεφορτώνονται» εκείνες τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν κατά των ρυτίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να εντάξετε το γιαούρτι στη διατροφή σας

Κορονάϊός: H Διατροφή θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κεφίρ με τα πολλαπλά οφέλη – Εντάξτε το στην καθημερινότητά σας

Ψυχοθεραπεία: Γιατί υπάρχει αντίσταση στη θεραπεία

Ψυχοθεραπεία: Ένα από τα πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και τους επιτρέπει να αισθάνονται σαν να έχουν κάποιον έλεγχο στη ζωή τους, είναι να σκεφτούν την αλλαγή.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Φοβία: Κανείς δεν ξυπνά το πρωί ελπίζοντας να φοβάται θανατηφόρα και ακανόνιστα κοινά αντικείμενα ή δραστηριότητες που φαινομενικά όλοι οι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών προειδοποιεί για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του κορωνοϊού πιθανότατα θα επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού και αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειες προστασίας των ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Πανδημία Covid 19: Το ποσοστό θανάτου για τον ιό Nipah είναι έως 75% και δεν έχει εμβόλιο. Ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στο Covid-19, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι δεν θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.