Σεξουαλική Υγεία

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Το εγχειρίδιο σεξ θα μπορούσε να διανεμηθεί μόνο από το 1960. Σε αυτό υπάρχουν ιδιαίτερα 2 ιδιαιτερότητες που προσελκύουν την προσοχή. Ένα, που είχε τον τίτλο Εγχειρίδιο του σεξ του Αριστοτέλη. Και ένα άλλο, το οποίο περιέχει περίεργες συμβουλές για τον κόσμο του ερωτισμού.  Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Σίγουρα ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου για να δώσει στο βιβλίο μεγαλύτερο κύρος ή να επιτρέψει την κυκλοφορία του. Όσον αφορά τις συμβουλές, το ενδιαφέρον για αυτούς είναι ότι αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία της εποχής και ό,τι, υπό το πρίσμα αυτών που γνωρίζουμε σήμερα, είναι σχεδόν παράλογο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σαφές γιατί απαγορεύτηκε αυτό το παλιό εγχειρίδιο σεξ. Τα περισσότερα από τα κείμενα που περιέχει είναι πλήρως εναρμονισμένα με τη χριστιανική σκέψη. Ίσως κάποιος πίστευε ότι η απλή συζήτηση για το θέμα θα μπορούσε να απελευθερώσει άσεμνες ή εκφυλισμένες σκέψεις. Αυτό το εγχειρίδιο σεξ περιγράφει τη σεξουαλική πράξη, η οποία είναι απολύτως φυσική μεταξύ ανδρών και γυναικών και σκοπός της οποίας είναι να προκαλέσει. Από αυτή την άποψη, δίνει συμβουλές για τον προσδιορισμό του φύλου των παιδιών και για την αποτροπή της εμφάνισης παραμορφώσεων. Επισημαίνει, για παράδειγμα, ότι η γυναίκα πρέπει να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, μετά τη σεξουαλική πράξη, εάν θέλει να αποκτήσει αγόρι. Για να έχετε ένα κορίτσι, πρέπει να το κάνετε στην αριστερή πλευρά. Δείχνει επίσης ποιες είναι οι πιο ευνοϊκές ημερομηνίες για πατέρα παιδιά ενός φύλου ή άλλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αρέσει η σεξουαλική επαφή διάβασε αυτό το άρθρο

Εννέα συνήθειες μετά την ερωτική επαφή

Ο κύκλος της απαγορευμένης σχέσης

Απαγορευμένο σεξ: Ο κύκλος του να ξυπνάς με κάποιον που δεν πρέπει. Έτσι ξεκινάει: Λαμβάνεις ένα ή δύο μηνύματα που και που αλλά δεν το σκέφτεστε καθόλου. Μάλλον ήταν μεθυσμένος και είναι το αφεντικό σου. Κάθε επόμενο πρωί, είναι σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτή τη φορά, το κείμενο είναι πιο ενδιαφέρον, και αρχίζεις να τον θεωρείς λιγότερο ενοχλητικό. 

Πώς να κάνετε μία σχέση να λειτουργήσει

Σχέση από απόσταση: Πώς να την κάνετε να λειτουργήσει. Καθώς σηκώνετε το τηλέφωνο και αρχίζετε να μιλάτε με το αγαπημένο/η σας, στα μάτια σας έρχονται εικόνες και φαντάζεστε να είστε μαζί τους, αλλά στο ενδιάμεσο των κλήσεων αναρωτιέστε αν η σχέση σας, λόγω απόστασης,θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι σύνηθες να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να κάνετε τις σχέσεις μεγάλων αποστάσεων να λειτουργούν για εσάς.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός γάμου

Προβλήματα γάμου: Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Όλες οι ταινίες που έχουμε δει  έχουν δώσει στον κόσμο μας μια ματιά στο πώς θα πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη. Οι γυναίκες αναζητούν τον γοητευτικό πρίγκιπα επειδή ο κόσμος μας τείνει να δοξάζει τον γάμο.

Απόχη από το σεξ και η σημασία της για το σώμα

Σεξουαλική επαφή: Πώς η απουσία της αποτυπώνεται στο σώμα σου.  Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να είναι υγιές και συναινετικό. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν σεξ δεν χρειάζεται να βρουν κάποιο λόγο για να το κάνουν. Επιλέγουμε το σεξ για ευχαρίστηση, μερικές φορές για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, για οικειότητα, ανακούφιση από το άγχος, για να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή για αυτοεπικύρωση.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν κάνεις σεξ έχοντας λοίμωξη στα γεννητικά σου όργανα

Mυκητιασική λοίμωξη σεξ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Οι  μυκητησιακές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογική κολπική έκκριση, δυσφορία κατά την ούρηση, φαγούρα και καύση στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Το να κάνετε σεξ έχοντας λοίμωξη µήτρας µπορεί να ενέχει κινδύνους ακόμα και αν δεν εμφανίζετε συμπτώματα.

Μην χάνεις τον αυθορμητισμό σου

Σύντροφοι αυθορμητισμός: Πώς να παραμείνεις ο εαυτός σου σε μία σχέση. Μερικές φορές τείνουμε να ξεχνάμε τι να κάνουμε για να συνεχίσουμε να είμαστε ο εαυτός μας σε μια σχέση. Έχουμε απορροφηθεί τόσο πολύ από την ιδέα του να είμαστε ερωτευμένοι που ξεχνάμε πώς να είμαστε οι μοναδικοί μας εαυτός.