Σεξουαλική Υγεία

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Το εγχειρίδιο σεξ θα μπορούσε να διανεμηθεί μόνο από το 1960. Σε αυτό υπάρχουν ιδιαίτερα 2 ιδιαιτερότητες που προσελκύουν την προσοχή. Ένα, που είχε τον τίτλο Εγχειρίδιο του σεξ του Αριστοτέλη. Και ένα άλλο, το οποίο περιέχει περίεργες συμβουλές για τον κόσμο του ερωτισμού.  Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Σίγουρα ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου για να δώσει στο βιβλίο μεγαλύτερο κύρος ή να επιτρέψει την κυκλοφορία του. Όσον αφορά τις συμβουλές, το ενδιαφέρον για αυτούς είναι ότι αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία της εποχής και ό,τι, υπό το πρίσμα αυτών που γνωρίζουμε σήμερα, είναι σχεδόν παράλογο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σαφές γιατί απαγορεύτηκε αυτό το παλιό εγχειρίδιο σεξ. Τα περισσότερα από τα κείμενα που περιέχει είναι πλήρως εναρμονισμένα με τη χριστιανική σκέψη. Ίσως κάποιος πίστευε ότι η απλή συζήτηση για το θέμα θα μπορούσε να απελευθερώσει άσεμνες ή εκφυλισμένες σκέψεις. Αυτό το εγχειρίδιο σεξ περιγράφει τη σεξουαλική πράξη, η οποία είναι απολύτως φυσική μεταξύ ανδρών και γυναικών και σκοπός της οποίας είναι να προκαλέσει. Από αυτή την άποψη, δίνει συμβουλές για τον προσδιορισμό του φύλου των παιδιών και για την αποτροπή της εμφάνισης παραμορφώσεων. Επισημαίνει, για παράδειγμα, ότι η γυναίκα πρέπει να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, μετά τη σεξουαλική πράξη, εάν θέλει να αποκτήσει αγόρι. Για να έχετε ένα κορίτσι, πρέπει να το κάνετε στην αριστερή πλευρά. Δείχνει επίσης ποιες είναι οι πιο ευνοϊκές ημερομηνίες για πατέρα παιδιά ενός φύλου ή άλλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αρέσει η σεξουαλική επαφή διάβασε αυτό το άρθρο

Εννέα συνήθειες μετά την ερωτική επαφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Η κρίσιμη στιγμή για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του. Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση Εάν συνηθίζετε […]

Sex tips για να αναζωπυρώσετε την έλξη

Sex tips: Η συνήθεια λέγεται πως είναι ο θάνατος της σεξουαλικής εξέλιξης και έλξης. Για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή, δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν ή εμπνευστείτε για να σκηνοθετήσετε τα δικά σας.

Τάντρα : Τεχνική για τέλεια σεξουαλική ζωή

Τάντρα : Η Τάντρα δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση και σεξ: Ποιες είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι' αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.