ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Γιατί λένε όχι οι λοιμοξιολόγοι

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Γιατί λένε όχι οι λοιμοξιολόγοι

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Δείτε την άποψη των λοιμοξιολόγων σχετικά με την αναγγελία της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς αλλά και της εστίασης μέσα στον Απρίλιο.

Οι λοιμοξιολόγοι παραδέχονται ότι αν και η χώρα μας βρίσκετε σε σκληρό lockdown, 4 ολόκληρους μήνες διανύουμε την χειρότερη περίοδο της πανδημίας, αφού τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί και οι κλινικές έχουν καταρρεύσει από την εισροή αρρώστων.

Παραδέχονται ότι το κεντρικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και κάνουν έκκληση στον ελληνικό λαό να παραμείνει σπίτι και να τηρεί αυστηρά τα μέτρα μήπως καταφέρουν και αναχαιτίσουν λίγο την πορεία της πανδημίας.

Αθρώα εισροή κρουσμάτων

  • Με τα κρούσματα τα οποία εισρέουνε σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία , οι λοιμοξιολόγοι φοβούνται ότι το επόμενο 10ήμερο  θα είναι πάρα πολύ κρίσιμο και αναμένεται πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Γι αυτό και μέχρι μια ημερομηνία του Απριλίου προβλέπουν ότι η χώρα θα βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο.

Άποψη λοιμοξιολόγων για άρση

  • Γι αυτό τον λόγο προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για καμία άρση των μέτρων και φυσικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται για κάπου μέσα Απριλίου αν οι αξιολογήσεις από τα κρούσματα το επιτρέψουν.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους, τους οποίους περιγράψαμε, οι λοιμοξιολόγοι είναι κάθετοι και επιμένουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουν κανένα έγγραφο το οποίο να απευθύνεται στην άρση των μέτρων γιατί θεωρούν ότι αν το κάνουν θα είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους.

Τι θα γίνει με εστίαση και λιανεμπόριο

  • Με όλα αυτά, το μήνυμα των λοιμοξιολόγων είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως να ανοίξει η χώρα και να επαναλειτουργήσει τόσο το λιανεμπόριο, όσο και η εστίαση όσο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Κόντρα κυβέρνησης -λοιμοξιολόγων

  • Όλα τα παραπάνω την φέρνουν σε κόντρα με την κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τους ίδιους βιάστηκε να εξαγγείλει άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου εντός του μήνα Απρίλη.

Αποφάσεις κυβέρνησης

  • Η κυβέρνηση τέλος φαίνεται πολύ δυσαρεστημένη απέναντι στα μέλη της επιτροπής και σκέφτεται πολύ σοβαρά ότι πρέπει να αλλάξει την σύνθεσή της.

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις των λοιμοξιολόγων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο παράγοντας που σχετίζεται με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 115: Μελέτης και Κωνσταντής ανακρίνοντε

Η σωστή διατροφή του βρέφους σχετίζεται με την ανάπτυξή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.