Τεχνολογία

AI υγεία: Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις σχετικά με την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) να βελτιώνει τη φροντίδα, αλλά έχουν ανησυχίες για ακούσιες συνέπειες, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 4 Μαΐου στο JAMA Network Open. Ο Dhruv Khullar, M.D., M.P.P., από το Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια έρευνα μεταξύ 3 και 18 Δεκεμβρίου 2019, σε μια υβριδική, βασισμένη σε πιθανότητες, εθνικά αντιπροσωπευτική ηλεκτρονική ομάδα για να εξετάσουν τις αντιλήψεις του κοινού για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διάγνωση και τη θεραπεία. 926 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν την έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι ασθενείς πίστευαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έκανε την υγειονομική περίθαλψη πολύ ή κάπως καλύτερη (10,9 και 44,5 τοις εκατό, αντίστοιχα), ενώ λίγοι πίστευαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έκανε την υγειονομική περίθαλψη κάπως ή πολύ χειρότερη (4,3 και 1,9 τοις εκατό, αντίστοιχα). Το 19 τοις εκατό δήλωσε ότι δεν γνώριζε. Συνολικά, το 66 και το 29,8 τοις εκατό είπαν ότι το να ενημερωθούν εάν η τεχνητή νοημοσύνη έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διάγνωση ή τη θεραπεία τους ήταν πολύ και κάπως σημαντική, αντίστοιχα. Συνολικά το 31 και το 40,5%, αντίστοιχα, των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ήταν πολύ και κάπως άβολα όταν έλαβαν μια διάγνωση από έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που ήταν ακριβής στο 90% των φορών, αλλά ανίκανος να εξηγήσει τη λογική του.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανησυχούσαν πολύ ή κάπως για τις ακούσιες συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της λανθασμένης διάγνωσης, των παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής, του λιγότερου χρόνου με τους κλινικούς ιατρούς και του υψηλότερου κόστους υγειονομικής περίθαλψης (91,5, 70,8, 69,6 και 68,4 τοις εκατό, αντίστοιχα). “Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων”, αναφέρουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Το cloud αλλάζει τη διαχείριση της τηλεϋγείας

Ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και τα αποτελέσματα για τις γυναίκες ασθενείς

Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.