Τεχνολογία

Medtech: Το cloud αλλάζει τη διαχείριση της τηλεϋγείας

Medtech: Το cloud αλλάζει τη διαχείριση της τηλεϋγείας

Medtech: Οι ηγέτες στον τομέα της medtech και του cloud computing συζητούν τα οφέλη και τις δυνατότητες στη συνδεσιμότητα συσκευών, την ανάπτυξη προϊόντων και τις συνεργασίες μεταξύ κλάδων.

Εάν η γνώση είναι δύναμη, αυτή η δύναμη προέρχεται από μια σταθερή ροή πληροφοριών και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει έλλειψη αυτής στην υγειονομική περίθαλψη. Η πρόκληση εδώ και πολύ καιρό ήταν πώς να συλλάβουμε αυτές τις πληροφορίες, να τις αποθηκεύσουμε, να τις αναλύσουμε και να τις αναπτύξουμε για τη βελτίωση του σχεδιασμού, της κατασκευής και της υγείας των ασθενών.

Η τηλεϋγεία αλλάζει

Στη συνέχεια ήρθε το cloud, και μαζί του μια σειρά από ακρωνύμια: λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS), υποδομή ως υπηρεσία (IaaS) και — σύμφωνα με την ίδια σύμβαση — λογισμικό ως ιατρική συσκευή ( SaMD).

Τους τελευταίους μήνες, το Medical Design & Outsourcing συνδέθηκε με ηγέτες στον τομέα της medtech και του cloud computing, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών cloud computing: Amazon (Nasdaq: AMZN), Microsoft (Nasdaq: MSFT) και Google (Nasdaq: GOOGL). Προσέφεραν παραδείγματα επιτυχημένων ιστοριών στο cloud, τρόπους με τους οποίους το cloud μπορεί να ανεβάσει την ιατρική σε νέα ύψη και μερικές συμβουλές για τους εμπειρογνώμονες της medtech που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του cloud computing.

Με την εκθετική αύξηση των δεδομένων στην υγειονομική περίθαλψη, το μέλλον της medtech θα αφορά τη συνδεδεμένη φροντίδα. Και στο μέλλον της συνδεδεμένης φροντίδας, η τεχνολογία θα είναι μια πύλη στην υγειονομική περίθαλψη. Eίναι σημαντικό να πούμε ότι ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την πρόσβαση σε καλύτερη περίθαλψη, πρέπει να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε ισότητα, πρόσβαση και βελτιωμένα αποτελέσματα για όλους. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες θα πρέπει να λειτουργούν για το κοινό καλό. Τα μεγάλα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν στη μετατροπή της υγειονομικής περίθαλψης από την αντιδραστική φροντίδα σε προγνωστική, εξατομικευμένη και προληπτική φροντίδα. Αλλά θα χρειαστεί όλοι μας να εργαστούμε μαζί σε όλο το οικοσύστημα – medtech και Big Tech, κυβερνήσεις, σχέδια υγείας, συστήματα υγείας, ερευνητικά ιδρύματα και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη – για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωσε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το άγχος σου

Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Οι βιοδείκτες «εγκεφαλικής ηλικίας» προβλέπουν την ανάρρωση του εγκεφαλικού

Τι είναι το ηλεκτρομυογράφημα και πότε συστήνεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήση ρομποτικού ώμου για την ανάπτυξη νέου ιστού τένοντα

Ρομποτική: Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες της ιατρικής διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης κυττάρων ινοβλαστών για την ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού που μπορεί να αντικαταστήσει τον ιστό που έχει χαθεί ή έχει καταστραφεί σε ανθρώπους ασθενείς.

Το μέλλον της τηλε-υγείας στην μετά-COVID εποχή

Κορωνοϊός τηλεϊατρική: Η εξάπλωση του COVID-19 υπήρξε μια σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί αντιμετώπισαν έναν άνευ προηγουμένου φόρτο εργασίας και η εξάρτηση από ψηφιακές λύσεις έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η ψηφιακή ιατρική, η ιατρική παρακολούθηση και η τηλεϊατρική έδωσαν λύση στην πανδημία COVID και πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά την πανδημία.

Νέα τεχνολογία δίνει πλήρη εικόνα των δικτύων του εγκεφάλου

Απεικόνιση εγκεφάλου: Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick ανέπτυξαν μια τεχνική απεικόνισης για να συλλάβουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφαλικού ιστού σε υποκυτταρικό επίπεδο - μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν πληροφορίες για το περιβάλλον. 

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.