Τεχνολογία

Ιατρική Τεχνολογία: Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

Ιατρική Τεχνολογία: Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

Ιατρική Τεχνολογία: Το επιχείρημα, που δημοσιεύτηκε στο Nursing Philosophy, καθορίζει την αλλαγή του ρόλου που επιφέρουν για τους νοσηλευτές η ψηφιακή παρακολούθηση και οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη

Η αυξανόμενη χρήση έξυπνων εργαλείων ελέγχου και παρακολούθησης στη νοσηλευτική την αποσυνδέει ολοένα και περισσότερο από ηθικές εκτιμήσεις – αυτή είναι η βασική διατριβή μιας τώρα διεθνώς δημοσιευμένης ανάλυσης από έναν ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας στο Krems (Αυστρία). Το επιχείρημα, που δημοσιεύτηκε στο Nursing Philosophy, καθορίζει την αλλαγή του ρόλου που επιφέρουν για τους νοσηλευτές η ψηφιακή παρακολούθηση και οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη: Η αντίληψη των αποδεκτών φροντίδας ως άτομα με ατομικές ανάγκες θα μπορούσε να πέσουν θύματα τυποποιημένων, «έξυπνων» αποφάσεων και κατασκευής διαδικασιών. Ωστόσο, η συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού στην ανάπτυξη τεχνολογιών παρακολούθησης ή ο επαναπροσδιορισμός του επαγγέλματος του νοσηλευτή θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση.

Νοσηλευτές και ψηφιακή παρακολούθηση

Η ψηφιακή παρακολούθηση είναι από καιρό μέρος της καθημερινής ζωής στη νοσηλευτική — και στον τομέα της μακροχρόνιας φροντίδας, καλύπτει πολλούς τομείς της ζωής: Οι ζωτικές λειτουργίες παρακολουθούνται, όπως και οι καθημερινές δραστηριότητες και συμπεριφορές. Οι αισθητήρες στα ρούχα καταγράφουν φυσιολογικά δεδομένα—και αυτοί στο πάτωμα καταγράφουν τη συμπεριφορά περπατήματος και πτώσης. Τα έξυπνα στρώματα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα ύπνου και οι αισθητήρες πόρτας προειδοποιούν όταν οι άνθρωποι φεύγουν από το κατάλυμα τους. Όλο και περισσότερο, τα δεδομένα που συλλέγονται ενσωματώνονται και αναλύονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για αποκλίσεις από τα επιθυμητά πρότυπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι ασθενείς δεν χρησιμοποιούν την ιατρική τεχνολογία;

Η startup HealthPlix κυκλοφορεί ιατρική εφαρμογή για τους ασθενείς

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει διαφορετικούς τομείς με διαφορετικούς τρόπους, εκ των οποίων η παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Στρατηγικές διαχείρισης της ψηφιακής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο εργαλείο αξιολογεί την αφυδάτωση που σχετίζεται με τη διάρροια

Αν και υπάρχουν 5,7 δισεκατομμύρια περιπτώσεις διάρροιας ετησίως μεταξύ ενηλίκων και μεγαλύτερων παιδιών, δεν έχει υπάρξει ένα βολικό, εύχρηστο, τεκμηριωμένο εργαλείο για την αξιολόγηση της αφυδάτωσης σε ασθενείς.

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.