Tεχνολογία

Ιατρική Εταιρεία: Δημιουργεί το πιο ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας που έγινε ποτέ

Ιατρική Εταιρεία: Δημιουργεί το πιο ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο γυναικείας ανατομίας που έγινε ποτέ

Ο ΜακΓουίλιαμς είπε στο Fox News ότι η χρήση τρισδιάστατων μοντέλων ανατομίας γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη και είπε ότι όσο πιο ρεαλιστής μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο.

Ιατρική Εταιρεία: Η Elsevier λέει ότι το μοντέλο της μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών και τα αποτελέσματα για τις γυναίκες ασθενείς Η Elsevier παρουσίασε «το πιο προηγμένο τρισδιάστατο πλήρες γυναικείο μοντέλο που ήταν ποτέ διαθέσιμο», σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο τύπου. «Είναι η πρώτη φορά που ένα γυναικείο μοντέλο έχει κατασκευαστεί με αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας στο σύνολό του, για να αντιπροσωπεύει το θηλυκό — αντί να αντικαθιστά συγκεκριμένες περιοχές της ανδρικής ανατομίας με γυναικεία χαρακτηριστικά», αναφέρει η ανακοίνωση της Elsevier.

Η εταιρεία, η οποία είναι γνωστλη ηγέτης στη δημοσίευση έρευνας και ανάλυσης πληροφοριών, είπε στην έκδοση ότι αυτό το μοντέλο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς για πρώτη φορά να διδάξουν, να οπτικοποιήσουν και να επεξεργαστούν την ανατομία εξ ολοκλήρου από τη γυναικεία οπτική, χρησιμοποιώντας ένα ρεαλιστικό λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο.

Ιστορικά, η γυναικεία ανατομία υποεκπροσωπείται στη μελέτη του ανθρώπινου σώματος και η εταιρεία είπε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ίση εκπροσώπηση στην προετοιμασία των φοιτητών νοσηλευτικής, υγείας και ιατρικής με πλήρη κατανόηση της γυναικείας ανατομίας, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Elsevier λέει ότι το τρισδιάστατο γυναικείο μοντέλο της περιλαμβάνει τις ακόλουθες σαφείς διαφορές από τα μοντέλα ανδρικής ανατομίας: Το σκελετικό σύστημα θα προσαρμόσει τις αλλαγές που αντικατοπτρίζουν τις οστικές γωνίες που παρατηρούνται συνήθως στο θηλυκό και θα δείξει διαφορές σε περιοχές που διαφέρουν από τους άνδρες, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης και του κρανίου

Ακριβής απεικόνιση των μυών. Ο συνολικός όγκος μυϊκής μάζας για κάθε μυ μειώθηκε κατά περίπου 30%, με βάση τα ευρήματα της έρευνας που συγκρίνουν τα δημογραφικά στοιχεία ανδρών και γυναικών.

Οπτικά λεπτομερείς περιοχές ειδικές για γυναίκες. Οι ειδικές για τις γυναίκες περιοχές είναι εξίσου λεπτομερείς με αυτές του αρσενικού.

Η απελευθέρωση ανέφερε ότι ο ιστός του μαστού μπορεί να είναι ημιτομή ή τετράγωνος για να επιτρέψει στον μαθητή ή τον εκπαιδευτή να δει τους υποκείμενους ιστούς με πιο ακριβή κατανομή και αναπαράσταση των μαστικών αδένων, που τώρα εμφανίζονται ως μη θηλάζοντες, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανατομικούς πόρους.

Τα αναπαραγωγικά όργανα από τα εσωτερικά και εξωτερικά γεννητικά όργανα έχουν επίσης αναδιαμορφωθεί Συγκριτική λειτουργικότητα. Η έκδοση ανέφερε ότι οι χρήστες μπορούσαν να αλλάξουν μεταξύ ανδρικών και γυναικείων μοντέλων για να επιτρέψουν τις συγκρίσεις στις διάφορες δομές και συστήματα.

“Ως υπέρμαχος περιεχομένου που είναι ποικίλο και περιεκτικό, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε αυτό το πρωτοποριακό πλήρες γυναικείο μοντέλο για να επιτρέψουμε στους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την ανατομία με ισότιμο και ολοκληρωμένο τρόπο.

Το Complete Anatomy συνεχίζει την πλούσια κληρονομιά καινοτομίας του Elsevier στην εκπαίδευση, προσφέροντας όραμα παροχής μετασχηματιστικών λύσεων ιατρικής εκπαίδευσης», δήλωσε στην ανακοίνωση η Elizabeth Munn, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Global Medical Education, Elsevier.

Η κύρια ειδικός σε θέματα της ενημέρωσης, η Yasmin Carter, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Μεταφραστικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή TheUMass Chan, στο Worcester, MA, δήλωσε στην ανακοίνωση:

“Ένας από τους εγγενείς κινδύνους στη χρήση μόνο του ανδρικού σώματος ως ” ανατομικού φυσιολογικού» και του γυναικείου σώματος ως παραλλαγής διαιωνίζει τις σεξιστικές συμπεριφορές.

 

Αυτή η ασυνείδητη προκατάληψη θα μεταφερθεί από τους μαθητές στις μελλοντικές τους αλληλεπιδράσεις με το σώμα, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς με ασθενείς».

Ο Carter είπε επίσης ότι αυτό το μοντέλο βοήθησε στη δημιουργία μιας ποικιλόμορφης, ισορροπημένης και ακριβούς πλατφόρμας για εκπαιδευτές.

Ο Carter είπε ότι αυτή η επιλογή θα βοηθούσε “να εξελίξει δίκαιες διδακτικές πρακτικές ομαλοποιώντας το γυναικείο σώμα.

Το πλήρες γυναικείο μοντέλο της Ανατομίας θα με υποστηρίξει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών γιατρών ώστε να είναι πιο κατάλληλη και χωρίς αποκλεισμούς.”

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η τρισδιάστατη γυναικεία ανατομία προσφέρει στους εκπαιδευτικούς μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση διδασκαλίας και τους δίνει την επιλογή να αλλάξουν εύκολα μεταξύ της διδασκαλίας της γυναικείας και της ανδρικής ανατομίας στο πρόγραμμα σπουδών τους για συγκριτικούς σκοπούς.

Η Debra McWilliams, MS, RN, CHSE, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Προσομοίωσης Υγείας και δεν ασχολήθηκε με την ανάπτυξη αυτού του μοντέλου, αλλά είπε στο Fox News ότι βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία 3-D και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες για τη διδασκαλία της νοσηλευτικής και άλλων επαγγελματιών υγείας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Λονγκ Άιλαντ στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης.

Ο McWilliams, ο οποίος είναι Διευθυντής του Επαγγελματικού Κέντρου Προσομοίωσης στο Πανεπιστήμιο, είπε στο Fox News ότι η Elsevier κοίταξε πραγματικά μπροστά και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο, ποικιλόμορφο και δίκαιο περιβάλλον στο οποίο οι φοιτητές μπορούν να βιώσουν άριστα τη διδασκαλία, τη μάθηση και την πρακτική .”

Ο McWilliams είπε επίσης ότι “Το εικονικό παιχνίδι, η προσομοίωση και άλλες καινοτόμες διδακτικές στρατηγικές, όπως η τρισδιάστατη ανατομική απεικόνιση, μπόρεσαν να αυξήσουν τη συμμετοχή των μαθητών.

Το μέλλον της εκπαίδευσης απαιτεί από οραματιστές και καινοτόμους να δημιουργήσουν ελκυστικά διαδραστικά περιβάλλοντα για την ψηφιακά εγγενή γενιά μαθητών αυτού του αιώνα». Ο ΜακΓουίλιαμς είπε στο Fox News ότι η χρήση τρισδιάστατων μοντέλων ανατομίας γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη και είπε ότι όσο πιο ρεαλιστής μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο.

Ο διευθυντής προσομοίωσης είπε στο Fox News: «Νομίζω ότι θα βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών γιατί θα τους βοηθήσει να το μεταφράσουν στον πραγματικό κόσμο». Το μοντέλο αποτελεί μέρος της πλατφόρμας 3D που βασίζεται σε εφαρμογές της εταιρείας που ονομάζεται Complete Anatomy, η οποία είναι μια εφαρμογή ιατρικής εκπαίδευσης με κορυφαία σε πωλήσεις cloud από την 3D4 Medical της Elsevier.

Το μοντέλο χρησιμοποιείται σε ορισμένα ιατρικά προγράμματα πρώτου έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιατρική του μέλλοντος στα χέρια μας

Αποκατάσταση μαστού ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή

Τρισδιάστατη εκτύπωση βιοαπορροφήσιμου stent αεραγωγού για ασθενείς με στένωση τραχείας

Νέο εργαλείο για την παροχή ακριβών χειρουργικών μετρήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.