Καινοτομία

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η μείωση σφαλμάτων

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η μείωση σφαλμάτων

Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση.

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση. Η RSIP Vision, μια εταιρεία ιατρικής απεικόνισης που ειδικεύεται στις λύσεις AI και computer vision έχει δημιουργήσει το εργαλείο για την ανίχνευση αντικειμένων ενδιαφέροντος και των ορίων τους γρήγορα και αυτόματα, με σκοπό να διευκολύνει και να είναι πιο ακριβείς οι χειρουργικές και διαγνωστικές μετρήσεις.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί την ποσότητα εργασίας που απαιτείται από τον ιατρό, αποφεύγοντας ανθρώπινους παράγοντες όπως κόπωση και λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη.  Το λογισμικό που βασίζεται σε AI χρησιμοποιεί μια σειρά αλγορίθμων για τον εντοπισμό και την εστίαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, παρέχοντας μια ακριβή τρισδιάστατη οπτικοποίηση και ανάλυση της ανατομίας του ασθενούς. Η τμηματοποίηση δημιουργεί όρια γύρω από την εικόνα για καλύτερη προβολή και πραγματοποιεί αυτόματες μετρήσεις. Οι γιατροί και οι ερευνητές μπορούν να λαμβάνουν συνεπείς, επαναλαμβανόμενες μετρήσεις σχετικά με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες, χειρουργική ρομποτική και παθολογία. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί σε λογισμικό ιατρικών συσκευών για χρήση από πολλές εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη συλλογής και εκπαίδευσης διαφορετικών μοντέλων μηχανικής μάθησης.  «Η διάκριση και μέτρηση οργάνων, βλαβών και άλλων τομέων ενδιαφέροντος για τη βιοψία και τον προ-χειρουργικό σχεδιασμό μπορεί να είναι κουραστική εργασία, η οποία γενικά ανατίθεται σε έναν συγκεκριμένο υπάλληλο ή τεχνικό ή ακόμη και σε έναν γιατρό» Ron Soferman, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της RSIP Vision εξήγησε. “Το νέο μας εργαλείο τμηματοποίησης διευκολύνει τον εντοπισμό συγκεκριμένων σημείων και ορίων στις εικόνες, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς να εξαρτάται από την ικανότητα και την εμπειρία ενός συγκεκριμένου ατόμου.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μονόδρομος η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τις φαρμακευτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.