Καινοτομία

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η μείωση σφαλμάτων

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η μείωση σφαλμάτων

Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση.

Ιατρική εικόνα τμηματοποίηση εργαλείο: Ένα νέο εργαλείο ιατρικής απεικόνισης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφόρησε με την ικανότητα τμηματοποίησης και μέτρησης περιοχών ενδιαφέροντος για βοήθεια με χειρουργικές αποφάσεις και διάγνωση. Η RSIP Vision, μια εταιρεία ιατρικής απεικόνισης που ειδικεύεται στις λύσεις AI και computer vision έχει δημιουργήσει το εργαλείο για την ανίχνευση αντικειμένων ενδιαφέροντος και των ορίων τους γρήγορα και αυτόματα, με σκοπό να διευκολύνει και να είναι πιο ακριβείς οι χειρουργικές και διαγνωστικές μετρήσεις.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί την ποσότητα εργασίας που απαιτείται από τον ιατρό, αποφεύγοντας ανθρώπινους παράγοντες όπως κόπωση και λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη.  Το λογισμικό που βασίζεται σε AI χρησιμοποιεί μια σειρά αλγορίθμων για τον εντοπισμό και την εστίαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, παρέχοντας μια ακριβή τρισδιάστατη οπτικοποίηση και ανάλυση της ανατομίας του ασθενούς. Η τμηματοποίηση δημιουργεί όρια γύρω από την εικόνα για καλύτερη προβολή και πραγματοποιεί αυτόματες μετρήσεις. Οι γιατροί και οι ερευνητές μπορούν να λαμβάνουν συνεπείς, επαναλαμβανόμενες μετρήσεις σχετικά με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες, χειρουργική ρομποτική και παθολογία. Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί σε λογισμικό ιατρικών συσκευών για χρήση από πολλές εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη συλλογής και εκπαίδευσης διαφορετικών μοντέλων μηχανικής μάθησης.  «Η διάκριση και μέτρηση οργάνων, βλαβών και άλλων τομέων ενδιαφέροντος για τη βιοψία και τον προ-χειρουργικό σχεδιασμό μπορεί να είναι κουραστική εργασία, η οποία γενικά ανατίθεται σε έναν συγκεκριμένο υπάλληλο ή τεχνικό ή ακόμη και σε έναν γιατρό» Ron Soferman, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της RSIP Vision εξήγησε. “Το νέο μας εργαλείο τμηματοποίησης διευκολύνει τον εντοπισμό συγκεκριμένων σημείων και ορίων στις εικόνες, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς να εξαρτάται από την ικανότητα και την εμπειρία ενός συγκεκριμένου ατόμου.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μονόδρομος η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τις φαρμακευτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.