Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Τεχνολογία: Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Τεχνολογία: Τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν εξασφαλίσει έναν ποιοτικό τρόπο ζωής σε όσους τα φορούν. Επιθυμώντας η τεχνολογία να κάνει τη ζωή τους πιο λειτουργική, αναπτύσσει εξελιγμένα μοντέλα ακουστικών βαρηκοΐας.

Ένας στους έξι ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο ζει με απώλεια ακοής, 6,7 εκατομμύρια από τους οποίους θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Ωστόσο, μόνο περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο τα χρησιμοποιούν. Οι τεχνολογίες υποβοήθησης ακοής έχουν προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μεταμορφώνοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων που ζούσαν προηγουμένως με ένα πιο περιορισμένο εύρος ήχου στη διάθεσή τους.

Bluetooth, AI και παρακολούθηση υγείας στα ακουστικά σας

Η συνταξιούχος νοσοκόμα του NHS και χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας Helen Cherry λέει: “Ενώ πολλά ψηφιακά βοηθήματα με έχουν ωφελήσει, τίποτα πριν από τα έξυπνα ακουστικά βαρηκοΐας μου δεν μπορούσε να συγκριθεί με την ποιότητα των ήχων και την ικανότητα αυτοδιαχείρισης και εξατομίκευσης της συσκευής στο δικό μου ανάγκες σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Παρατήρησα αμέσως την καθαρή διαύγεια και τη διαστρωμάτωση των ανάγλυφων χρωμάτων του ήχου. Νιώθω σαν να ακούω μωβ ήχους σαν βελούδο”.

Η Verdict Medical Devices εξετάζει πιο προσεκτικά ορισμένες από τις καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή στην τεχνολογία ακουστικών βαρηκοΐας.

  • Ροή ήχου. Τα ακουστικά βαρηκοΐας του παρελθόντος συχνά περιόριζαν την πρόσβαση του χρήστη σε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, καθώς τα ακουστικά και τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν μπορούν να φορεθούν ταυτόχρονα. Ωστόσο, η ασύρματη τεχνολογία καθιστά δυνατή τη σύνδεση συσκευών ήχου με δυνατότητα Bluetooth, όπως iPhone και έξυπνες τηλεοράσεις, απευθείας σε ένα σετ ακουστικών βαρηκοΐας. Η εμπειρία ακρόασης μπορεί να εξατομικευτεί, με ροή ήχου σε ένα ή και στα δύο ακουστικά, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη. Μπορούν να συνδεθούν πολλές συσκευές ταυτόχρονα, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί άνετα την τηλεόραση γνωρίζοντας ότι θα εξακολουθεί να ειδοποιείται από τα βοηθήματά του εάν λάβει μια τηλεφωνική κλήση. Η ροή συνήθως λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, καθώς πολλά ακουστικά βαρηκοΐας είναι πολύ μικρά για να χωρέσουν εξωτερικά χειριστήρια.
  • Έξυπνη συνδεσιμότητα στο σπίτι. Το Internet of Things (IoT) φέρνει την ψηφιακή συνδεσιμότητα σε μια αυξανόμενη λίστα οικιακών συσκευών. Τώρα, μια πλατφόρμα λογισμικού που ονομάζεται IF This Then That (IFTTT) επιτρέπει στους χρήστες έξυπνων ακουστικών βαρηκοΐας να συνδέουν τα βοηθήματά τους με συσκευές IoT γύρω από το σπίτι τους, αυτοματοποιώντας διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους. Τα ακουστικά βαρηκοΐας όπως το Oticon Opn μπορούν να χρησιμοποιήσουν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο για συγχρονισμό με διάφορες οικιακές συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, όπως κουδούνι πόρτας ή συναγερμό πυρκαγιάς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να εκπέμπεται ένας ήχος όπως μια προφορική ειδοποίηση ή κουδούνισμα μέσω των ακουστικών βαρηκοΐας όταν ενεργοποιούνται αυτές οι συσκευές, δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

  • Παρακολούθηση υγείας AI. Ο κατασκευαστής έξυπνων βοηθημάτων ακοής Starkey ανέπτυξε το Livio AI, το πρώτο ακουστικό βαρηκοΐας που χρησιμοποιεί ενσωματωμένους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση της υγείας του χρήστη. Μέσω μιας εφαρμογής που ονομάζεται Thrive, τα ακουστικά τεχνητής νοημοσύνης Livio χρησιμοποιούν αδρανειακούς αισθητήρες όπως επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια για να παρακολουθούν τη σωματική και ψυχική υγεία του χρήστη για μια συνολική ημερήσια βαθμολογία ευεξίας. Τα βοηθήματα παρακολουθούν έναν συνδυασμό δραστηριότητας, βημάτων και συνολικής κίνησης για να παρέχουν μια βαθμολογία “Σώμα”, ενώ οι ώρες καθημερινής χρήσης, κοινωνική δέσμευση και ενεργητική ακρόαση παρέχουν μια βαθμολογία “εγκεφάλου”. Για χρήστες βοηθημάτων ακοής που είναι ηλικιωμένοι ή με άλλο τρόπο επιρρεπείς σε πτώσεις, αυτά τα βοηθήματα μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν πότε συμβαίνει πτώση μέσω των αισθητήρων και να στείλουν ένα μήνυμα κειμένου σε έως και τρεις επαφές έκτακτης ανάγκης. Τα βοηθήματα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσουν τι είναι και τι δεν είναι φυσιολογικό εύρος κίνησης για τον χρήστη ώστε να αποφύγει την ενεργοποίηση ψευδών συναγερμών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πατήσουν το βοήθημα για να στείλουν μια μη αυτόματη ειδοποίηση ειδοποίησης πτώσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το cloud αλλάζει τη διαχείριση της τηλεϋγείας

Οι βιοδείκτες «εγκεφαλικής ηλικίας» προβλέπουν την ανάρρωση του εγκεφαλικού

Τι είναι το ηλεκτρομυογράφημα και πότε συστήνεται;

Βοηθάει η κάμερα παρακολούθησης τους ηλικιωμένους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήση ρομποτικού ώμου για την ανάπτυξη νέου ιστού τένοντα

Ρομποτική: Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες της ιατρικής διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης κυττάρων ινοβλαστών για την ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού που μπορεί να αντικαταστήσει τον ιστό που έχει χαθεί ή έχει καταστραφεί σε ανθρώπους ασθενείς.

Το μέλλον της τηλε-υγείας στην μετά-COVID εποχή

Κορωνοϊός τηλεϊατρική: Η εξάπλωση του COVID-19 υπήρξε μια σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί αντιμετώπισαν έναν άνευ προηγουμένου φόρτο εργασίας και η εξάρτηση από ψηφιακές λύσεις έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η ψηφιακή ιατρική, η ιατρική παρακολούθηση και η τηλεϊατρική έδωσαν λύση στην πανδημία COVID και πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά την πανδημία.

Νέα τεχνολογία δίνει πλήρη εικόνα των δικτύων του εγκεφάλου

Απεικόνιση εγκεφάλου: Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick ανέπτυξαν μια τεχνική απεικόνισης για να συλλάβουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφαλικού ιστού σε υποκυτταρικό επίπεδο - μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν πληροφορίες για το περιβάλλον. 

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.