Σπίτι

Ποια αντικείμενα είναι απαραίτητο να πλένονται συχνά στο σπίτι

Ποια αντικείμενα είναι απαραίτητο να πλένονται συχνά στο σπίτι

Όταν το σφουγγαράκι της κουζίνας έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ή η κουρτίνα του μπάνιου έχει πιάσει μούχλα, τα πετάμε ή τα καθαρίζουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά; Κάθε πότε πρέπει να αγοράζουμε νέα προϊόντα και εργαλεία για την καθαριότητα του σπιτιού μας;

Το μαξιλάρι μας κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε; Είναι σωστό να πλένουμε συνέχεια τα πλαστικά μπολάκια διατήρησης του φαγητού μας; Καθαρίζουν πραγματικά με απλό καθαριστικό πιάτων; Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δίνει ο ειδικός καθαρισμού John Cohen ώστε να γνωρίζουμε τι είναι πιο ωφέλιμο για την υγεία μας.

Το σφουγγαράκι της κουζίνας

Πετάξτε το! Το σφουγγαράκι της κουζίνας είναι τέλειο για να καθαρίζει τα πιάτα αλλά μαζεύει βακτήρια πολύ γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό και το σφουγγάρι να διατηρηθεί περισσότερο είναι μετά από κάθε πλύση να το αφήνετε να στεγνώνει με φυσικό τρόπο. Ξεφορτωθείτε το όταν αρχίζει να μυρίζει λίγο ή να φθείρεται.

Κουρτίνα μπάνιου

Προσθέστε την κουρτίνα μπάνιου σας στο πλυντήριο μαζί με μια πετσέτα ώστε να δημιουργηθεί τριβή. Η κουρτίνα μπάνιου λόγω του υλικού της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να πλυθεί πολλές φορές χωρίς να εμφανίσει φθορά.

Βούρτσα τουαλέτας

Αυτό το αξεσουάρ καθαρισμού, συνήθως το ξεχνάμε μέχρι να μας ενοχλήσει η οσμή του, ωστόσο αν δεν το τοποθετούμε εντός της χλωρίνης μετά από κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν με ζεστό νερό στο πρόγραμμα για ευαίσθητα εκτός από όσα μαξιλάρια περιέχουν αφρό, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το μαξιλάρι θα πρέπει να το αλλάζουμε αν το διπλώνουμε και δεν επανέρχεται πίσω στο αρχικό του σχήμα.

Μπολ

Τα πλαστικά δοχεία διατήρησης του φαγητού, μπορούν να καθαριστούν αρκεί να γεμίσετε 50% νερό και 50% ξύδι και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά. Αν ο λεκές παραμένει, δοκιμάστε μαγειρική σόδα τρίβοντάς τη με ένα σφουγγάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αντικείμενα με ημερομηνία λήξης που δεν γνωρίζατε

Μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας χωρίς δέντρο

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μυστικά αποθήκευσης για ... άθικτες τσάντες

Καθαρίστε ένα συρτάρι ή κουτί και τακτοποιήσετε τις τσάντες κάθετα, από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές.

Συμβουλές εκτόνωσης με δουλειές του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν συνδέσει τον καθαρισμό του σπιτιού με την ανακούφιση από το άγχος. Βάλτε τα γάντια σας, λοιπόν, πάρτε τους κουβάδες και αφιερώστε τον χρόνο σας στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

Το αντίδοτο για το άγχος κάτω από τη μύτη σου

Αρωματικά κεριά: Το αντίδοτο για το  άγχος είναι κάτω από την μύτη σας. Τα οικιακά αρώματα άκμασαν το 2020 και ένας λόγος μπορεί να είναι τα υποσυνείδητα αποτελέσματά τους. Η αρωματοθεραπεία – η ικανότητα του αρώματος να διαμορφώνει παθητικά τα συναισθήματα – δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητη. Σε αντίθεση με τις άλλες αισθήσεις μας, με […]

Ιδέες για ξύλινα αντικείμενα στο σπίτι με επαναχρησιμοποίηση παλιών

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όχι έπιπλα που έχετε σπίτι σας, αλλά γενικά χρησιμοποιημένο ξύλο, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στον τοπικό ξυλουργό σας και να βρείτε παλιά κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή.