Σπίτι

Μαλακτικό Ρούχα: Πότε είναι καλό να αποφεύγεται

Μαλακτικό Ρούχα: Πότε είναι καλό να αποφεύγεται

Στην αρχή οι πετσέτες σας γίνονται πιο απαλές, αλλά χαλάει γρήγορα η ποιότητά τους. Δεν θα απορροφούν πια την υγρασία τόσο εύκολα και θα φαίνονται βρώμικες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μισή κούπα άσπρο ξύδι σαν μαλακτικό.

Μαλακτικό Ρούχα: Σε πολλά νοικοκυριά, θα βρείτε ένα μπουκάλι μαλακτικό κοντά στο πλυντήριο. Υπάρχουν ολόκληροι διάδρομοι σε σούπερ μάρκετ γεμάτοι με μαλακτικά, σε διάφορα χρώματα και αρώματα. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα σας να βγαίνουν από το πλυντήριο απαλά και με φανταστική υπέροχη μυρωδιά, κάτι που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μαλακτικό θα καταστρέψει τα ρούχα σας.

  1. Πετσέτες

Όλοι θέλουμε φυσικά ωραίες, απαλές πετσέτες. Οι σκληρές και τραχιές πετσέτες δεν μας αρέσουν και δεν τις χρησιμοποιούμε. Αυτός είναι ο λόγος που καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Ακούγεται παράξενο αφού ο στόχος του μαλακτικού είναι να κάνει τις πετσέτες πιο μαλακές και απαλές. Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Στην αρχή οι πετσέτες σας γίνονται πιο απαλές, αλλά χαλάει γρήγορα η ποιότητά τους. Δεν θα απορροφούν πια την υγρασία τόσο εύκολα και θα φαίνονται βρώμικες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μισή κούπα άσπρο ξύδι σαν μαλακτικό.

  1. Υφάσματα

Επίσης καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε ρούχα με μικροϊνες για τον ίδιο λόγο με τις πετσέτες. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα να μην μπορούν να απορροφήσουν το νερό με την ίδια ευκολία. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό σε αθλητικά ρούχα, αδιάβροχα ή ρούχα για προστασία από την φωτιά αν δεν θέλετε να χάσουν τις ιδιότητές τους. Τα ελαστικά και τα νάιλον ρούχα επίσης δεν χρειάζονται μαλακτικό, επομένως μην το χρησιμοποιείτε στα κολάν σας ή στα κολλητά σας τζίν.

  1. Ρούχα για μωρά

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα το οποίο πιθανώς να εμφανίσει ερεθισμούς αν έρθει σε επαφή με ρούχα που πλύθηκαν με μαλακτικό. Επιπλέον, πολλά ρούχα για μωρά αντέχουν στην φωτιά και το μαλακτικό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. Είναι πολύ καλύτερο να βάζετε λίγο ξύδι.

  1. Απευθείας εφαρμογή

Ποτέ μην βάζετε μαλακτικό απευθείας πάνω στα ρούχα σας. Δεν είναι απορρυπαντικό ή σαπούνι αλλά κάτι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της  πλύσης. Αυτό γίνεται γιατί μπορεί να αφήσει στίγματα ή λεκέδες στα ρούχα σας αν το ρίξετε απευθείας πάνω τους και αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να βγουν εύκολα. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλυντήριο αν είναι γεμάτο επειδή το υγρό δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα ρούχα.

  1. Περιβάλλον

Νοιάζεστε για το περιβάλλον; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαλακτικό. Περιέχει πολλά χημικά τα οποία είναι επιζήμια  για τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και το περιβάλλον γενικότερα. Αντί αυτού θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λίγο άσπρο ξύδι ή ένα απορρυπαντικό το οποίο είναι βιοδιασπώμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χρήσιμες συμβουλές για εύκολο καθάρισμα των μαξιλαριών

Πως καθαρίζουμε αποτελεσματικά την κουρτίνα του μπάνιου

Hand made μαλακτικό ρούχων με άρωμα λεβάντας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήσεις του ελαιόλαδου που σας "λύνουν" τα χέρια

Μπογιά ή τσίχλα στο δέρμα ή στα μαλλιά Μουσκέψτε λίγο ύφασμα ή χαρτί κουζίνας με ελαιόλαδο. Για τσίχλα, τυλίξτε το ύφασμα γύρω από την τσίχλα και αφήστε το για λίγα λεπτά. Η τσίχλα θα χάσει την κολλώδη ιδιότητά της και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Για μπογιά, σκουπίστε απαλά τον λεκέ.

6 φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

Αν είστε φαν του μαϊντανού, δοκιμάστε να το βάλετε σε μια γλάστρα δίπλα ακριβώς από το θυμάρι. Τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αφού και τα δύο απολαμβάνουν το φως του ήλιου και οι οδηγίες ποτίσματος είναι οι ίδιες.

Πώς να κάνουμε το σπίτι μας πιο χαρούμενο

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει στον κόπο να κάνει κάποια μεγάλη ανακαίνιση, ούτε να αγοράσει ακριβά αντικείμενα και έπιπλα

Τι να περιέχει το ντουλάπι σας για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι

Έτσι, ένα πλήρες φαρμακείο στο σπίτι μπορεί να απαλύνει τα πρώτα συμπτώματα και να ανακουφίσει το παιδί, ενώ δεν θα πρέπει να αμελείται και η πιθανότητα τραύματος που μπορεί να προκληθεί από ένα ατύχημα.