Σπίτι

Φθινόπωρο Επανεκκίνηση: Πώς να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι – Πρακτικές λύσεις

Φθινόπωρο Επανεκκίνηση: Πώς να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι – Πρακτικές λύσεις

Είναι σημαντικό πριν ασχοληθείτε και γεμίσετε τους κύριους χώρους σας, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι, να γεμίσετε πρώτα τους αποθηκευτικούς, βοηθητικούς χώρους, όπως το πατάρι, ένα δωμάτιο που δεν χρειάζεται, το γκαράζ.

Φθινόπωρο Επανεκκίνηση: Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα από τα χρησιμότερα σημεία του σπιτιού. Όμως, είναι και τα πιο δυσεύρετα. Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει: «Έχω υπερβολικά πολλές ντουλάπες στο σπίτι μου». Μάλλον όχι. Αυτό μας δείχνει ότι χρειάζεται να μάθουμε πώς να ρυθμίζουμε έτσι τους χώρους μας ώστε να μεταμορφωθούν σε ευρύχωρα και πρακτικά αποθηκευτικά σημεία.

5 τρόποι να δημιουργήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μας

Ξεφορτωθείτε άχρηστα πράγματα

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας είναι να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σκεφτείτε ποια πράγματα και ρούχα δεν έχετε χρειαστεί τον τελευταίο καιρό. Το σχέδιο θα αποδειχθεί αποτελεσματικότερο αν αφοσιωθείτε σε ένα δωμάτιο τη φορά.

Βρείτε τις καλύτερες λύσεις οργάνωσης

Υπάρχουν πολλά έξυπνα αντικείμενα στην αγορά για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα αντικείμενα και ρούχα σας. Τα καλύτερα είναι αυτά που τα οργανώνουν κατά είδος. Πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλαστικά δοχεία. Επίσης, όπου μπορείτε, χρησιμοποιήστε όμορφα καλάθια, που και ομορφαίνουν το χώρο, αλλά και αποθηκεύουν τα σημαντικότερα αντικείμενά σας, που πια δεν βρίσκονται σκορπισμένα εδώ κι εκεί.

Σκεφτείτε «κάθετα»

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε οριζόντια, πώς να οργανώσουμε δηλαδή τα πράγματά μας από αριστερά προς τα δεξιά. Αλλά ξεχνάμε τον χώρο που έχουμε κάθετα και τον οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε μια ωραία σειρά από βιβλία ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά ξύλινη σκάλα για να τη διακοσμήσετε με βιβλία ή πετσέτες.

Χρησιμοποιείτε πάντα ετικέτες

Οι ετικέτες δεν είναι μόνο για τους φανατικούς της οργάνωσης. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και μας βοηθούν να βρούμε τα αντικείμενα και τα ρούχα που θέλουμε σε ελάχιστο χρόνο. Ξεκινήστε με ευρείες κατηγορίες, όπως «κάλτσες», ύστερα προσαρμόστε με πιο συγκεκριμένες, όπως «μαύρες κάλτσες».

Εκμεταλλευτείτε πλήρως τους μη κύριους χώρους

Είναι σημαντικό πριν ασχοληθείτε και γεμίσετε τους κύριους χώρους σας, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι, να γεμίσετε πρώτα τους αποθηκευτικούς, βοηθητικούς χώρους, όπως το πατάρι, ένα δωμάτιο που δεν χρειάζεται, το γκαράζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λάθη που κάνουν το σπίτι να μοιάζει ακατάστατο

Ιδέες εξοικονόμησης χώρου για μικρά δωμάτια

Απλοί τρόποι για να δείχνει μεγαλύτερο το σπίτι σας

Συμβουλές για την μικρή σας κουζίνα: τι να ταιριάξετε και πού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διατηρήσετε το αλεξανδρινό Χριστουγεννιάτικο φυτό σας υγιές και φυλλώδες

Οι γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης μπορούν να καταστρέψουν τα περισσότερα φυτά, όπως και τα αλεξανδρινά. Αν το νερό δεν στραγγίζει από τη γλάστρα, είναι πιθανό να σαπίσουν να κιτρινίσουν και να πέσουν τα φύλλα ή ακόμα χειρότερα να σαπίσουν οι ρίζες και να πεθάνει το φυτό. Αν η γλάστρα σας λοιπόν δεν έχει σημεία αποστράγγισης, κάντε μερικές τρύπες ή μετακινήστε το φυτό σε μια γλάστρα που διαθέτει.

Πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουμε να βάζουμε στο πλυντήριο

Όταν το πλυντήριο είναι παραγεμισμένο, δεν υπάρχει χώρος για τα ρούχα σας να κινηθούν κατά τη διάρκεια της πλύσης και έτσι δεν πλένονται σωστά. Εξάλλου, μπορεί να βλάψει και το ίδιο το πλυντήριο αφού θα έχει παραπάνω βάρος απ’ όσο πρέπει.

Αποφύγετε αυτά τα συνηθισμένα ανθυγιεινά λάθη στη μαγειρική

Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά όταν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν PFCs σε μορφή καπνού. Τα PFCs συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ και με αναπτυξιακά προβλήματα. Ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης για να εντοπίσετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες.

Χρήσεις του ελαιόλαδου που σας "λύνουν" τα χέρια

Μπογιά ή τσίχλα στο δέρμα ή στα μαλλιά Μουσκέψτε λίγο ύφασμα ή χαρτί κουζίνας με ελαιόλαδο. Για τσίχλα, τυλίξτε το ύφασμα γύρω από την τσίχλα και αφήστε το για λίγα λεπτά. Η τσίχλα θα χάσει την κολλώδη ιδιότητά της και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Για μπογιά, σκουπίστε απαλά τον λεκέ.

6 φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

Αν είστε φαν του μαϊντανού, δοκιμάστε να το βάλετε σε μια γλάστρα δίπλα ακριβώς από το θυμάρι. Τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αφού και τα δύο απολαμβάνουν το φως του ήλιου και οι οδηγίες ποτίσματος είναι οι ίδιες.

Πώς να κάνουμε το σπίτι μας πιο χαρούμενο

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει στον κόπο να κάνει κάποια μεγάλη ανακαίνιση, ούτε να αγοράσει ακριβά αντικείμενα και έπιπλα