ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γραφείο Σπίτι: Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν θέλουν πολύ φως 

Γραφείο Σπίτι: Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν θέλουν πολύ φως 

Το σπαθίφυλλο γνωστό και ως Peace lily είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με τα φύλλα και τα άνθη του να μοιάζουν με σπαθιά.

Γραφείο Σπίτι: Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να ζωντανέψουν τον χώρο, είτε πρόκειται για το γραφείο είτε το σπίτι. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά μπορούν να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και να ενισχύουν τη διακόσμηση παράλληλα. Ωστόσο, αν αυτό που σας προβληματίζει είναι ότι στον χώρο σας δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως, ιδού 4+1 φυτά που μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στο σκοτάδι.

Φιλόδενδρο

Το φιλόδενδρο είναι ένα εμβληματικό φυτό εσωτερικού χώρου που λειτουργεί πολύ καλά σε συνθήκες μεσαίου έως χαμηλού φωτισμού.

Ευδοκιμεί χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες συντήρησης, ενώ είναι μια τέλεια επιλογή για αρχάριους.

Καλαθέα

Η καλαθέα είναι ένα όμορφο φυτό που απαιτεί και λιγότερη συντήρηση συγκριτικά με τα υπόλοιπα φυτά εσωτερικού χώρου

Πρέπει ναι μεν να έχει σταθερή ποσότητα υγρασίας για να ευδοκιμήσει, αλλά δεν χρειάζεται ηλιόλουστες συνθήκες και μπορεί να μεγαλώσει εντυπωσιακά ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τυχερό μπαμπού

Το τυχερό μπαμπού είναι ένα μοναδικό φυτό που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Αναπτύσσεται πολύ καλά σε μεσαίο και χαμηλό φωτισμό και, σε περίπτωση που ακολουθείτε τους κανόνες του φενγκ σούι, μάθετε πως το τυχερό μπαμπού θεωρείται φυτό ευοίωνο, που φέρνει τύχη σύμφωνα με τις αρχές του συστήματος φενγκ σούι.

Σανσιβέρια

Σανσιβέρια, γνωστή και ως “γλώσσα της πεθεράς” επειδή έχει αιχμηρά φύλλα, είναι ένα από τα δημοφιλή φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενώ έχει επίσης ελάχιστες απαιτήσεις ως προς τη φροντίδα και περιποίηση.

Ειδικότερα είναι ένα πολύ προσαρμοστικό φυτό, ανθεκτικό που μπορεί να επιβιώσει σε σημεία με ελάχιστο φως, ωστόσο θα έχει μια πιο αργή ανάπτυξη. Μάλιστα χρειάζεται νερό μόνο κάθε 2 – 6 εβδομάδες.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο γνωστό και ως Peace lily είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με τα φύλλα και τα άνθη του να μοιάζουν με σπαθιά.

Μάλιστα βγάζει άνθη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη κι όταν καλλιεργείται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αγαπάει όμως πολύ το νερό, περίπου μια φορά την εβδομάδα τον χειμώνα και 2-3 το καλοκαίρι, όμως απομακρύνει αποτελεσματικά τις τοξίνες από τον αέρα και φυσικά ομορφαίνει πολύ τον χώρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα εξουδετερώσετε τις πηγές άγχους στο σπίτι σας

Μάθετε τα πέντε φυτά που σας φτιάχνουν τη διάθεση

Αλεξανδρινό: Είναι επικίνδυνο το φυτό των Χριστουγέννων;

Κηπουρική το Φθινόπωρο: τι μπορούμε να κάνουμε;

Πέντε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Φυτά εσωτερικής «απολύμανσης»!

Oι άνθρωποι που περιβάλλονται από φυτά ζουν περισσότερο

Αυτοφροντίδα : Επιτύχετε την με την βοήθεια των φυτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο εύκολο είναι να μην ανησυχούμε και να νιώθουμε ευτυχισμένοι;

Ευτυχία: Είναι η ευτυχία κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου ή είναι κάτι παροδικό και φευγαλέο που πρέπει να απολαμβάνετε αυτή τη στιγμή;