Ομορφιά

Oι άνθρωποι που περιβάλλονται από φυτά ζουν περισσότερο

Oι άνθρωποι που περιβάλλονται από φυτά ζουν περισσότερο

Αγαπάτε τα γεράνια, τα τριαντάφυλλα, τις ορτανσίες άλλα και τους κάκτους; Το μπαλκόνι σας είναι πλημμυρισμένο από λουλούδια; Έχετε φυτά εσωτερικού χώρου; Οι πολυάριθμες ζαρντινιέρες και γλάστρες δείχνουν πως επειδή η ζωή σας περιβάλλεται από φυτά θα έχετε μακροβιότητα και ομορφιά . 

Καλές ειδήσεις σωστά; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι άνθρωποι που περιβάλλονται από φυτά ζουν περισσότερο σε σχέση με τους υπολοίπους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Χάρβαρντ Τ.Η. Chan Σχολή Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου Brigham and Women στη Βοστώνη (Ηνωμένες Πολιτείες). Οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 100.000 αμερικανές γυναίκες με διαφορετικά προφίλ για 8 χρόνια.

Τι ανακάλυψαν:
– Ο κίνδυνος θανάτου από νεφρική νόσο μειώνεται κατά 41%
– Οι συμμετέχοντες που περιβάλλονται από λουλούδια, δέντρα ή και μια ποικιλία φυτών (σε ακτίνα 250 μέτρων γύρω από το σπίτι τους) έχουν ένα χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας 12 % σε σχέση με το μέσο όρο.

Ακόμα πιο απίστευτο: Οι ερευνητές, διαπίστωσαν πως όσοι ζουν σ’ ένα περιβάλλον πλούσιο σε λαχανικά μειώνουν κατά 41% τον κίνδυνο θανάτου λόγω νεφρικής νόσου, κατά 34% τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικές παθήσεις και 13% τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Επιπλέον, η μελέτη παρουσιάζει ότι οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με φυτά επηρεάζονται λιγότερο από την κατάθλιψη. Επίσης, τους αρέσει να συμμετάσχουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις .

Τα φυτά και τα δέντρα φιλτράρουν τον αέρα που εισπνέουμε, απορροφούν φορμαλδεΰδη και βενζόλιο (αζαλέα). H ζέρμπερα απορροφά το βενζόλιο, το οποίο απελευθερώνεται από πλαστικά, συνθετικές ίνες, καουτσούκ, μελάνι και άλλα προϊόντα της χημικής βιομηχανίας. Το μπέντζαμιν εξουδετερώνει τους ατμούς φορμαλδεΰδης, τολουολίου, ξυλολίου και αμμωνίας. Η αλόη απορροφά την φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα. Οι κάκτοι είναι ότι καλύτερο για την απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του υπολογιστή. Το χλωρόφυτο (Chlorophytum comosum) αντιμετωπίζει διάφορα χημικά που αποβάλλονται με την εξάτμιση δέρματος, βαμμένων επιφανειών, ταπετσαριών, έντυπων προϊόντων.

Είναι ασφαλές για τα κατοικίδια. Αυτή η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Health Perspectives.

Ένας επιπλέον λόγος για να δραστηριοποιηθείτε στην κηπουρική ,ειδικά αν ζείτε σε ένα αστικό περιβάλλον!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι το πόσιμο κολλαγόνο το ελιξήριο της νεότητας;

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Τρόποι για να δυναμώσετε τα νύχια σας

Νύχια: Είναι η μόδα που μας έχει παρασύρει, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα νύχια μας περισσότερο από ποτέ.

Οι αιτίες που λεπταίνουν το δέρμα σας

Λέπτυνση επιδερμίδας: Το δέρμα γίνεται λεπτότερο καθώς ένα άτομο γερνά, ή ως αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης, φαρμάκων ή παραγόντων του τρόπου ζωής.

Πυκνά φρύδια: 3 hacks που λειτουργούν πραγματικά

Φρύδια: Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια ...ενδιαφέρουσα χρονιά, που μας έκανε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να παχύνουμε τα φρύδια μας.

Πόσο συμμετρικό είναι το πρόσωπο σας;

Πρόσωπο Σχήμα: Το να έχετε χαρακτηριστικά που δεν αντανακλούν τέλεια το ένα το άλλο και στις δύο πλευρές του προσώπου σας ονομάζεται ασυμμετρία. Ο τραυματισμός, η γήρανση, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ασυμμετρία. Η ασυμμετρία του προσώπου όταν είναι ήπια είναι μάλλον φυσιολογική.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσεις κοιλιακούς

Κοιλιακοί στο σπίτι: Εκτός από τους αθλητές, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένους κοιλιακούς μυς που καλύπτονται από ένα στρώμα λίπους. Μερικό από αυτό είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος (υποδόριο λίπος). Μερικό από αυτό είναι βαθιά στην κοιλιακή χώρα (σπλαχνικό λίπος).

Γιατί οι πλαστικές επεμβάσεις είναι τόσο δημοφιλείς

Πλαστικές Επεμβάσεις: Όσο και αν το body positivity αποτελεί μια κυρίαρχη πολιτισμική τάση των καιρών μας, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν καλλυντικές επεμβάσεις αυξήθηκε σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικάνικης Εταιρείς Πλαστικών Χειρουργών.

Αντιμετωπίστε μόνοι σας την τριχόπτωση των φρυδιών

Φρύδια Σχήμα: Εάν τα φρύδια αραιώνουν, μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, δερματικές παθήσεις, ορμονικές αλλαγές ή υπερβολικό ανοσοποιητικό σύστημα. Διατροφικές ανεπάρκειες, σωματικό τραύμα ή συναισθηματικό άγχος μπορούν επίσης να προκαλέσουν μείωση των φρυδιών.