Σπίτι

Τροφές Μαγειρική: Σωστές τεχνικές που αλλάζουν τα δεδομένα

Τροφές Μαγειρική: Σωστές τεχνικές που αλλάζουν τα δεδομένα

Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά όταν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν PFCs σε μορφή καπνού. Τα PFCs συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ και με αναπτυξιακά προβλήματα. Ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης για να εντοπίσετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες.

Τροφές Μαγειρική: Όσον αφορά στη μαγειρική, πιθανότατα να μην παρατηρούμε καν τα λάθη μας. Τα παρακάτω μικρά αλλά σημαντικά λάθη έχουν λύσεις και σωστές τεχνικές για να κάνετε το φαγητό σας πολύ πιο νόστιμο.

5 κακές συνήθειες στη μαγειρική που χρειάζεται να αποφεύγουμε

  1. Δεν προθερμαίνουμε σωστά την επιφάνεια μαγειρέματος

Όταν πεινάμε, η οδηγία «Προθερμάνετε τον φούρνο ή την κατσαρόλα, μπορεί να σας φανεί αιώνας και να σας βασανίσει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πως αποτελεί απαραίτητο βήμα. Όταν ψήνουμε ειδικά σε φούρνο που δεν έχει προθερμανθεί σωστά έχει ως αποτέλεσμα να μαγειρεύεται τελικά το φαγητό ανόμοια ή ακόμα και να καίγεται. Αλλά προσέξετε ότι το λάθος μπορεί να γίνει ακόμα και στη προθέρμανση, κάνοντας το λάδι να καεί. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να ζεσταθεί το λάδι, ειδικά στο μάτι της κουζίνας. Οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες και πάντα προθερμάνετε για λίγα λεπτά την εστία στην οποία θα μαγειρέψετε.

  1. Παραγεμίζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε γρήγορα

Κάποιες φορές, το μαγείρεμα απαιτεί λίγη υπομονή. Ίσως να νομίζετε ότι είναι ευκολότερο να γεμίσετε το τηγάνι με όλα τα υλικά, αλλά με αυτό τον τρόπο τελικά το φαγητό αργεί να μαγειρευτεί και αναμιγνύεται με άσχημο αποτέλεσμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέτετε σταδιακά τα υλικά ανάλογα με το πόσο χρειάζεται το καθένα για να μαγειρευτεί επαρκώς. Άλλος ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι το φαγητό σας θα μαγειρευτεί σωστά και θα γίνει τραγανό είναι να αποφύγετε τον πειρασμό να το ανακατεύετε πολύ όσο μαγειρεύετε. Σε αντίθετη περίπτωση, αν επιμένετε πολύ, αυτό που θα καταφέρετε είναι να γίνει μια αλοιφή.

  1. Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί

Πεινάτε και θέλετε να προσθέσετε κατευθείαν την μπριτζόλα σας στο τηγάνι ή στο γκριλ. Περιμένετε! Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε. Με αυτό τον τρόπο, οι χυμοί του θα βγουν και θα έχετε πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Κόψτε το αρκετά λεπτά πριν μαγειρέψετε και αφήστε το εκεί για λίγο. Είναι πάντα καλύτερο να κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και έτσι χρειάζεται να ξεκουραστεί για λίγο χρόνο.

  1. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικά τηγάνια σε υψηλές θερμοκρασίες με μεταλλικές κουτάλες

Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά όταν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν PFCs σε μορφή καπνού. Τα PFCs συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ και με αναπτυξιακά προβλήματα. Ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης για να εντοπίσετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες.

  1. Λάθος χρήση του αλευριού

Όταν μετράμε το αλεύρι, τις περισσότερες φορές γεμίζουμε ένα δοχείο μέτρησης βυθίζοντάς το σε μια σακούλα, σηκώνοντάς το και ρίχνοντάς το στο μπολ. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, διότι η κίνηση του βυθίσματος πιέζει το αλεύρι στο δοχείο και έτσι παίρνουμε περισσότερο και συμπιεσμένο αλεύρι. Το αποτέλεσμα: Πυκνή και σκληρή ζύμη. Ο σωστός τρόπος είναι να υπολογίζουμε το αλεύρι, προσθέτοντάς το απαλά με ένα κουτάλι στο δοχείο μέτρησης και προσέχοντας να μην ξεχειλίζει από το στόμιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επικίνδυνα λάθη κατά το μαγείρεμα

Τρία συχνά λάθη στο μαγείρεμα που σας γεμίζουν θερμίδες

Τα μυστικά των σεφ στο μαγείρεμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διατηρήσετε το αλεξανδρινό Χριστουγεννιάτικο φυτό σας υγιές και φυλλώδες

Οι γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης μπορούν να καταστρέψουν τα περισσότερα φυτά, όπως και τα αλεξανδρινά. Αν το νερό δεν στραγγίζει από τη γλάστρα, είναι πιθανό να σαπίσουν να κιτρινίσουν και να πέσουν τα φύλλα ή ακόμα χειρότερα να σαπίσουν οι ρίζες και να πεθάνει το φυτό. Αν η γλάστρα σας λοιπόν δεν έχει σημεία αποστράγγισης, κάντε μερικές τρύπες ή μετακινήστε το φυτό σε μια γλάστρα που διαθέτει.

5 τρόποι να δημιουργήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μας

Είναι σημαντικό πριν ασχοληθείτε και γεμίσετε τους κύριους χώρους σας, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι, να γεμίσετε πρώτα τους αποθηκευτικούς, βοηθητικούς χώρους, όπως το πατάρι, ένα δωμάτιο που δεν χρειάζεται, το γκαράζ.

Πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουμε να βάζουμε στο πλυντήριο

Όταν το πλυντήριο είναι παραγεμισμένο, δεν υπάρχει χώρος για τα ρούχα σας να κινηθούν κατά τη διάρκεια της πλύσης και έτσι δεν πλένονται σωστά. Εξάλλου, μπορεί να βλάψει και το ίδιο το πλυντήριο αφού θα έχει παραπάνω βάρος απ’ όσο πρέπει.

Χρήσεις του ελαιόλαδου που σας "λύνουν" τα χέρια

Μπογιά ή τσίχλα στο δέρμα ή στα μαλλιά Μουσκέψτε λίγο ύφασμα ή χαρτί κουζίνας με ελαιόλαδο. Για τσίχλα, τυλίξτε το ύφασμα γύρω από την τσίχλα και αφήστε το για λίγα λεπτά. Η τσίχλα θα χάσει την κολλώδη ιδιότητά της και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Για μπογιά, σκουπίστε απαλά τον λεκέ.

6 φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

Αν είστε φαν του μαϊντανού, δοκιμάστε να το βάλετε σε μια γλάστρα δίπλα ακριβώς από το θυμάρι. Τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αφού και τα δύο απολαμβάνουν το φως του ήλιου και οι οδηγίες ποτίσματος είναι οι ίδιες.

Πώς να κάνουμε το σπίτι μας πιο χαρούμενο

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει στον κόπο να κάνει κάποια μεγάλη ανακαίνιση, ούτε να αγοράσει ακριβά αντικείμενα και έπιπλα