Σπίτι

Έξυπνα tips καθαρισμού για το σπίτι

Έξυπνα tips καθαρισμού για το σπίτι

Λερωμένοι τοίχοι

Η ιστορία γνωστή: Το σημείο στο οποίο αφήνετε τα παπούτσια οικογενειακώς έχει κάνει τον τοίχο μαύρο. Τα παιδιά έχουν φροντίσει να αφήσουν τους λεκέδες από τα λερωμένα χεράκια τους παντού κι εσύ ψάχνεις να βρεις τρόπο να κάνεις και πάλι λευκούς τους τοίχους.

Το καθάρισμα είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις.

Απλά πάρε μαλακό σφουγγάρι ανά χείρας και πλύνε τους τοίχους με διάλυμα λευκού ξιδιού σε νερό.

Για τους επίμονους λεκέδες φτιάξε μια πάστα με 3/4 μαγειρικής σόδας κι ένα ¼ νερό. Βάλε το μείγμα σε σφουγγάρι ή μπατονέτα και τρίψε. Ξέπλυνε με νερό ή με νερό και λευκό ξίδι.

Τι πρέπει να κάνεις γενικά με τους λερωμένους τοίχους.

Δράσε άμεσα κατά των λεκέδων, ειδικά από μαρκαδόρους.

Σφούγγισε απαλά και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις.

Μην επιχειρήσεις να καθαρίσεις με συρμάτινο σφουγγάρι.

Πρόσεξε την διαφορά ανάμεσα σε γρατζουνιά και λεκέ.

 

Πώς να διώξεις τα λίπη από τον φούρνο μικροκυμάτων

Απολύμανε τον φούρνο σου στο πι και φι.

Μπορεί τον φούρνο μικροκυμάτων να τον χρησιμοποιείς για να ζεσταίνεις το φαγητό ή να φτιάχνεις ποπ κορν αλλά μη νομίζεις πως στα τοιχώματά του δεν υπάρχει λίπος. Επίσης, κατά τη διάρκεια που λειτουργεί μπορεί να πετάγονται λάδια, σάλτσες κτλ, οπότε μία καλή καθαριότητα, εκτός από την καθημερινή, απαιτείται.

Γέμισε ένα μπολ με νερό και ρίξε μέσα σε αυτό το χυμό από δύο λεμόνια (μπορείς να αφήσεις μέσα και τις φλούδες). Θέσε το φούρνο σε λειτουργία σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου τρία λεπτά και άφησε τους… υδρατμούς και το κιτρικό οξύ των λεμονιών να κάνουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια βγάλε το μπολ και σκούπισε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα πανάκι ή με ρολό κουζίνας.

Τώρα ο φούρνος μικροκυμάτων σου είναι πεντακάθαρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αντικείμενα με ημερομηνία λήξης που δεν γνωρίζατε

Μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας χωρίς δέντρο

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μυστικά αποθήκευσης για ... άθικτες τσάντες

Καθαρίστε ένα συρτάρι ή κουτί και τακτοποιήσετε τις τσάντες κάθετα, από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές.

Συμβουλές εκτόνωσης με δουλειές του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν συνδέσει τον καθαρισμό του σπιτιού με την ανακούφιση από το άγχος. Βάλτε τα γάντια σας, λοιπόν, πάρτε τους κουβάδες και αφιερώστε τον χρόνο σας στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

Το αντίδοτο για το άγχος κάτω από τη μύτη σου

Αρωματικά κεριά: Το αντίδοτο για το  άγχος είναι κάτω από την μύτη σας. Τα οικιακά αρώματα άκμασαν το 2020 και ένας λόγος μπορεί να είναι τα υποσυνείδητα αποτελέσματά τους. Η αρωματοθεραπεία – η ικανότητα του αρώματος να διαμορφώνει παθητικά τα συναισθήματα – δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητη. Σε αντίθεση με τις άλλες αισθήσεις μας, με […]

Ιδέες για ξύλινα αντικείμενα στο σπίτι με επαναχρησιμοποίηση παλιών

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όχι έπιπλα που έχετε σπίτι σας, αλλά γενικά χρησιμοποιημένο ξύλο, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στον τοπικό ξυλουργό σας και να βρείτε παλιά κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή.