ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Fitness

Τα οφέλη του χορού & διατροφικές συμβουλές

Τα οφέλη του χορού & διατροφικές συμβουλές

 

Τα τελευταία χρόνια ο χορός αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο φυσικής δραστηριότητας, ο οποίος έχει κερδίσει αρκετούς φανατικούς οπαδούς , μιας και συνδυάζει το «Τερπνόν μετά του ωφελίμου». Με άλλα λόγια, ο χορός συμβάλλει τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική ευεξία, εφόσον αποτελεί μια μορφή αεροβικής άσκησης, η οποία βοηθά τόσο στη βελτίωση της ικανότητας ευλυγισίας του ατόμου όσο και στην απώλεια σωματικού βάρους. Τι πρέπει να προσέχουμε διατροφικά πρίν, κατα την διάρκεια και μετά τον χορό;

Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

 

Τα επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία από το χορό είναι:

Α. Η αύξηση της καρδιοπνευμονικής αντοχής

Β. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Γ. Η ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του αναπνευστικού, κυκλοφορικού, μυοσκελετικού, ενδοκρινικού, νευρικού και αιμοποιητικού συστήματος.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε πριν το χορό:

  • Το στομάχι να είναι σχετικά άδειο κατά την εκκίνηση του χορού.
  • Να μη νιώθουμε γαστρεντερική δυσφορία ή αισθήματα πείνας, ζαλάδας ή κόπωσης.
  • Να μην έχουμε καταναλώσει τροφές που δημιουργούν αέρια (π.χ. όσπρια), πικάντικα που προκαλούν καούρα και τρόφιμα που δημιουργούν όγκο (π.χ. προϊόντα πίτουρου).
  • Να έχουμε καταναλώσει 1-2 ώρες νωρίτερα ένα ελαφρύ σνακ (π.χ. μπανάνα, γιαούρτι με ανάλατους ξηρούς καρπούς, μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως), έτσι ώστε να έχουμε τα αντίστοιχα αποθέματα ενέργειας.

 

Κατά τη διάρκεια του χορού δίνουμε έμφαση στην πρόσληψη υγρών (νερό, χυμοί, τσάι), μιας και βοηθά στην καθυστερημένη εμφάνιση του αισθήματος της κόπωσης.

Μετά το χορό: το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να αποκαταστήσει τους μύες αλλά και να αναπληρώσει το μυϊκό γλυκογόνο. Η πρόσληψη τροφής ένα μισάωρο μετά την προπόνηση παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Ιδανικές επιλογές είναι:

  • 1 ποτήρι γάλα 1.5% σε λιπαρά & 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και γαλοπούλα με ελαιόλαδο.
  • Τονοσαλάτα ή κοτοσαλάτα & 1 φέτα ψωμί πολύσπορο
  • 1 ποτήρι γάλα με 4κ.σ.δημητριακά ολικής αλέσεως & φρούτα

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.