Fitness

Αυτοάνοση ασθένεια άσκηση: Πώς μειώνεται η κόπωση των ασθενών

Αυτοάνοση ασθένεια άσκηση: Πώς μειώνεται η κόπωση των ασθενών

Μειωμένη κόπωση εξασφαλίζει η αερόβια γυμναστική σε ασθενείς με συστηματικό ερυθυματώδη λύκο ισχυρίζεται νέα έρευνα

Αυτοάνοση ασθένεια άσκηση: Τα ευρήματά της παρουσίασε πρόσφατα ομάδα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις της αερόβιας γυμναστικής σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ένα αυτοάνοσο νόσημα που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για την καρδιαγγειακή υγεία. Η έρευνα «Αποτελέσματα της Σωματικής Άσκησης στην Υποκλινική Αθηροσκλήρωση και Φλεγμονή σε Ασθενείς με Συστηματικό Ερυθυματώδη Λύκο» που ξεκίνησε το 2017, εξέτασε την επίδραση ενός προγράμματος δώδεκα εβδομάδων σταδιακής, εξατομικευμένης και ειδικά προσαρμοσμένης αερόβιας προπόνησης στην αρτηριακή δυσκαμψία και φλεγμονή σε γυναίκες με το αυτοάνοσο νόσημα, καθώς και στη φυσική κατάσταση και μεταβλητές όπως η κόπωση, η κατάθλιψη ή η συνολική ποιότητα ζωής, τις οποίες επηρεάζει η νόσος.

Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο Journal of Clinical Medicine, οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα αύξησαν σημαντικά την αερόβια κατάστασή τους σε σύγκριση με μια ομάδα που έλαβε απλώς πληροφορίες και συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η απουσία αρνητικών επιπτώσεων στην αρτηριακή δυσκαμψία και τη φλεγμονή, κατέστησαν το πρόγραμμα μια ασφαλή παρέμβαση που δεν αυξάνει το καρδιαγγειακό κίνδυνο. Σε μια δημοσίευση στο Disability and Rehabilitation, έρευνα διαπίστωσε  σημαντική μείωση της κόπωσης στις ασθενείς που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής, μολονότι τα καταθλιπτικά συμπτώματα, το άγχος, η ποιότητα του ύπνου ή η ποιότητα ζωής δεν παρουσίασαν σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με την άλλη ομάδα. Επιπλέον, για τη μείωση της γενικής κόπωσης υπεύθυνη αποδείχτηκε η αύξηση της αερόβιας ικανότητας μετά το πρόγραμμα άσκησης.

Η ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας Blanca Gavilán Carrera, αναφέρθηκε στα πορίσματα προηγούμενων ερευνών ότι, παρά τη συμβολή της ηλικίας στη σκλήρυνσης των αρτηριών και συνακόλουθα τον αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, τα υψηλότερα επίπεδα καρδιακής αναπνοής συνδέθηκαν με μικρότερη ετήσια επιδείνωση της αρτηριακής δυσκαμψίας. Στα επόμενα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί μια μελέτη παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, για να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης ως δείκτες υγείας στους ασθενείς με Συστηματικό Ερυθυματώδη Λύκο..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως συνδέουν οι ερευνητές τον ερυθηματώδη λύκο με την εγκυμοσύνη

Πως ο ερυθηματώδης λύκος επηρεάζει το μικροβίωμα του εντέρου

Επιστήμονες ανακάλυψαν τη σχέση όσφρησης και φυσικής κατάστασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!