ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αυτοάνοσα νοσήματα : Ειδικές εξετάσεις καθορίζουν την πορεία τους

Αυτοάνοσα νοσήματα : Ειδικές εξετάσεις καθορίζουν την πορεία τους

Αυτοάνοσα νοσήματα : Υπάρχουν ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται τα άτομα που έχουν κάποια αυτοάνοση νόσο και αυτή παρέχει ακριβής πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας τους.

Μία ειδική εξέταση που για να γίνει χρησιμοποιούνται μόρια τα οποία υπάρχουν στο αίμα ,μπορεί και ανιχνεύει το ενδεχόμενο να υπάρχει τάση στον οργανισμό για να εμφανιστεί στο σώμα κάποιο χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα και έτσι μπορεί να το γνωρίζει για να προλάβει κάποιες καταστάσεις . Ο κύριος παράγοντας εκδήλωσης αυτής της κατάστασης είναι η μεταβολική κατάσταση ενός ατόμου.

Τι είναι οι μεταβολικές αναλύσεις

 • Είναι εξετάσεις που για να γίνουν χρειάζεται να μετρηθούν πολύ μικρά μόρια τα οποία υπάρχουν στο αίμα και συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμου. Το θετικό είναι ότι μπορούν και καταγράφουν τις μεταβολικές διαταραχές και τις ελλείψεις στον οργανισμό με αποτέλσμα να μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.

Πως γίνεται οι εξέταση

 • Οι μεταβολικές αναλύσεις είναι μια ευαίσθητη μέθοδος μέτρησης που όμως μπορεί να ανιχνεύσει τις μεταβολικές δυσλειτουργίες που μπορούν να δημιουργηθούν στον οργανισμό τόσο από την παρουσία κάποιας νόσου, όσο και από την ύπαρξη της σε αυτόν και έτσι μπορούν να παρέχουν πολύ ακριβή πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου.

Συμβολή των ελλείψεων και αποκατάστασης των μεταβολικών παραγόντων κινδύνου

 • Ο οργανισμός ανταποκρίνεται καλύτερα στην φαρμακευτική αγωγή.
 • Βελτιώνει τα συμπτώματα της νόσου.
 • Αναχαιτεί την εξέλιξη της νόσου.
 • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής
 • Ενδυναμώνει τον οργανισμό
 • Αυξάνει το επίπεδο ενέργειας.

Η αποτελεσματικότητα του σε επίπεδο πρόληψης

 • Το γεγονός ότι αυτή η εξέταση μπορεί και ανιχνεύει αν θα υπάρξει κάποιο νόσημα μελλοντικά ,επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εξελιχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι δείχτες που ανιχνεύονται με αυτή την εξέταση

 • Έλλειψη σε βιταμίνη, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και ωμέγα 3 λιπαρά
 • Αντίσταση στην Ινσουλίνη
 • Τρόποι για να διαχειριστούν οι φλεγμονές
 • Την ικανότητα να αναπαραχθεί ενέργεια
 • Την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού
 • Την κατάσταση της εντερικής χλωρίδας
 • Τις διαταραχές που προκύπτουν από την μη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • Τις διαταραχές που προκύπτουν από την ορμονική λειτουργία

Ακολουθεί βίντεο για τις εξετάσεις αίματος και την διατροφή

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προσδόκιμο ζωής : Έτσι διαμορφώθηκε η ζωή τους δύο τελευταίους αιώνες

Ομορφιά Tips : Έξυπνα προϊόντα που θα λατρέψεις

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες για την υγεία του πεπτικού συστήματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.