Αυτοφροντίδα

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις. Η ανάκαμψη από τη συναισθηματική κακοποίηση συνεπάγεται πρωτίστως την επεξεργασία μιας τραυματικής εμπειρίας που έχει υπονομεύσει την αυτοεκτίμησή μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας αποφύγουμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, γιατί το λάθος δεν είναι ποτέ σε ποιον εμπιστεύεται, σε ποιος δίνει τα πάντα για αυτήν τη σχέση.

Το «έγκλημα» βρίσκεται σε αυτόν που βρίσκεται, στο ναρκισσιστικό και τρελό άτομο που εργάζεται μέσω χειραγώγησης, εκβιασμού και ψυχολογικής κακοποίησης. Εάν τονίσουμε τη σημασία της μη ανάληψης της πλήρους ευθύνης ή της ενοχής για αυτό που έχει συμβεί, είναι για ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Όταν ένα άτομο καταφέρνει τελικά να αφήσει μια σχέση αυτού του διαμετρήματος, είναι πολύ συνηθισμένο τόσο για τον εαυτό της όσο και για ένα μέλος του περιβάλλοντός του να το σκέφτονται « αλλά πώς μπορεί να μην έχει αφήσει το σύντροφό της πριν; Πώς είναι δυνατόν να ήμουν τόσο τυφλός ώστε να μην βλέπω όλα όσα συνέβαιναν; ”

Ο κύκλος της συναισθηματικής κακοποίησης συχνά λειτουργεί σαν εθισμός. Υπάρχει μια ροή τιμωρίας-ανταμοιβής στην οποία έχουμε παγιδευτεί. Αμέσως μας δίνουν μια υπερβολική προσοχή, στοργή, είναι λεπτομερής και παθιασμένη, αλλά σύντομα εμφανίζεται η απαίτηση, η ψυχρότητα, η ταπείνωση και η επίπληξη που προκαλεί τραυματισμό. Για να ανακάμψουμε από τη συναισθηματική κακοποίηση είναι καλό να ερμηνεύσουμε εκ νέου την κατάστασή μας ως θύματα, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει όλη την αυτοέννοια μας. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το αίσθημα ενοχής, μαζί με αυτήν την αδυναμία που μακροπρόθεσμα θα χρονολογεί περαιτέρω την τραυματική κατάσταση. Η ταυτότητα του θύματος μειώνεται και υπονομεύει περαιτέρω την αίσθηση του εαυτού μας.

Δεν είστε θύμα, είστε γενναίο άτομο που πρέπει να ανακάμψει από ένα τραυματικό παρελθόν. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή και να πάρετε τα ηνία. Είστε υπεύθυνοι για τη δική σας ζωή, και υπεύθυνος σημαίνει «αυτός που ξέρει να ανταποκρίνεται σε πράγματα», επομένως, αποθάρρυνε το αίσθημα ενοχής από το μυαλό σου και αναλάβετε την κατάσταση της πραγματικότητάς σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αντιμετωπίζεται το παιδικό τραύμα του γονεϊκού ναρκισσισμού

Ποια είναι τα εμπόδια για μία καλής ποιότητας σχέση

Πώς επιδρά η συντροφική βία στην ψυχική υγεία

Πώς η δύσκολη παιδική ηλικία επηρεάζει τις σχέσεις ενηλίκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.