Αυτοφροντίδα

Self care tips: Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».

Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές». Αλλά αν υπάρχει ένα γεγονός για την αυθεντικότητα, είναι ότι είναι μια δια βίου διαδικασία. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε τη δύναμη να επανασυνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό. Μπορούμε να επιλέξουμε να ευθυγραμμιστούμε με την απλή αλήθεια του ποιοι είμαστε πραγματικά — με όλες τις ατέλειες και τη μοναδικότητά μας. Δείτε πώς μπορείτε να είστε πιο αυθεντικό άτομο και να ζήσετε μια γνήσια, ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Γνωρίστε και αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Για να γίνετε πιο αυθεντικοί, πρέπει να αρχίσετε να κοιτάζετε μέσα σας. Πρέπει να σκάψετε βαθιά μέσα σας για να ανακαλύψετε ποιοι είστε πραγματικά, τι θέλετε πραγματικά και σε τι πιστεύετε. Πρέπει να έρθετε σε επαφή με τις πραγματικές σας σκέψεις, συναισθήματα, ανάγκες και αξίες. Με απλά λόγια: Πρέπει να έχεις περισσότερη αυτογνωσία. Δεν είναι πάντα εύκολο να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τα δυνατά μας σημεία, τις αδυναμίες, τους περιορισμούς και τις πεποιθήσεις μας. Όταν δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα σας, μπορείτε γρήγορα να αισθανθείτε ανασφάλεια για τον εαυτό σας. Πρέπει να αφιερώνετε τακτικά χρόνο και χώρο για να αναλογιστείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σας.

Μείνετε πιστοί στις αξίες σας

Ποιες είναι οι βασικές σας αξίες; Τι πρεσβεύετε; Ποια είναι τα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί; Τι σας δίνει κίνητρο; Το να ξεκαθαρίσετε τις βασικές σας αξίες και πεποιθήσεις είναι το κλειδί για να είστε πιο αυθεντικοί. Σας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνετε προσγειωμένοι στο ποιοι είστε και τι θέλετε να γίνετε. Και μόλις ανακαλύψετε τις αξίες σας, βεβαιωθείτε ότι στέκεστε δίπλα τους — ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πάτε ενάντια στο πλήθος.

Πείτε την αλήθεια σας

Αυτό μπορεί να είναι πολύ προκλητικό και τρομακτικό. Χρειάζεται τεράστιο θάρρος για να εκφράσετε τον εαυτό σας – τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις σας – ειδικά όταν δεν είναι δημοφιλείς. Με άλλα λόγια, το να βγεις στη ζωή σου με την αλήθεια απαιτεί να λες αυτό που εννοείς και να εννοείς αυτό που λες. Ναι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι απομακρύνεστε από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά να θυμάστε αυτό: Το να αγγίζετε τον αυθεντικό σας εαυτό σημαίνει να είστε αληθινοί, όχι να έχετε δίκιο. Υπάρχουν τρόποι να είστε άμεσοι και διαφανείς χωρίς να πληγώνετε τα συναισθήματα των άλλων. Δεν χρειάζεται να κυριαρχήσετε στη συζήτηση ή να επικεντρωθείτε στη νίκη.

Μην προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες

Δοκιμάσατε ποτέ να ζήσετε έναν τρόπο ζωής που θέλετε; Πώς σας έκανε αυτό να νιώσετε; Σίγουρα, μπορείτε να λάβετε κάποια επικύρωση από άλλα άτομα. Αλλά πάντα θα νιώθετε μια αποσύνδεση. Θα λέτε πάντα «ναι» σε επιλογές, ευκαιρίες και σχέσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αλήθεια σας. Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το να είσαι ψεύτικο δεν αξίζει τον κόπο. Το να είσαι αληθινός στον εαυτό σου σημαίνει να μην ζεις τη ζωή σου για να ευχαριστείς τους άλλους. Μη ζείτε σύμφωνα με τα πρότυπα ή τους κανόνες κάποιου άλλου. Ζήστε σαν τον αυθεντικό σας εαυτό, χωρίς συγγνώμη.

Αγκαλιάστε την ευαλωτότητά σας

Ένα πράγμα που συχνά μας εμποδίζει να είμαστε ο πιο αυθεντικός εαυτός μας είναι ο φόβος. Φοβόμαστε να αποκαλύψουμε τις ατέλειές μας γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν θα μας αγαπούν ακόμα γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε. Αλλά εδώ είναι το κλειδί: Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, η ευαλωτότητα μπορεί επίσης να είναι σημάδι δύναμης. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα αυθεντικό άτομο είναι αρκετά γενναίο για να δείξει τα αληθινά του/της χρώματα. Αυτό σημαίνει άνοιγμα σε ελαττώματα, αποτυχίες, κριτική και απογοήτευση. Και δεν σταματά εκεί: Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν αγνοούν τις αδυναμίες και τους φόβους τους. Τα αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο και προσπαθούν να μάθουν και να αναπτυχθούν από αυτά.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Έχετε βιώσει ποτέ μια στιγμή που είχατε να πάρετε μια δύσκολη απόφαση και ξέρατε τι να κάνετε, ακόμα κι αν δεν μπορούσατε να το εξηγήσετε; Αυτό συμβαίνει όταν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Με άλλα λόγια: Ακολουθήστε την καρδιά σας. Βλέπετε, για να γίνετε πιο αυθεντικοί, πρέπει να βασίζεστε περισσότερο στα συναισθήματα και λιγότερο στο μυαλό σας ως πυξίδα. Αρχίστε να ακούτε την εσωτερική φωνή που σας καθοδηγεί να ενεργείτε και να παίρνετε αποφάσεις με βάση τις αξίες σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίστε τον εαυτό σας ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μεγαλύτερη ηλικία

Πώς ο μονογονεϊκός γονέας μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του;

5 τρόποι για να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας

Διατηρήστε την αυτοπεποίθησή σας ενώ ψάχνετε για δουλειά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips για να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας όσο το δυνατόν καλύτερα

Κατοικίδια: Να θυμάστε ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να παρέχετε δια βίου φροντίδα και προσοχή προτού φέρετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας.