Αυτοφροντίδα

Αυτοπεποίθηση: Διατηρήστε την ενώ αναζητάτε τη νέα σας εργασία

Αυτοπεποίθηση: Διατηρήστε την ενώ αναζητάτε τη νέα σας εργασία

Αυτοπεποίθηση: Καθώς το κυνήγι της δουλειάς σας συνεχίζεται, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις επιτυχίες της καριέρας σας και να παραμείνετε θετικοί.

Καθώς το κυνήγι της δουλειάς σας συνεχίζεται, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις επιτυχίες της καριέρας σας και να παραμείνετε θετικοί. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να ξεπεράσετε τη γνωστική ασυμφωνία του να πρέπει να πουλήσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας σε έναν υποψήφιο εργοδότη όταν έχετε χτυπήσει πολύ την αυτοπεποίθησή σας.

Γράψτε 10 λόγους για τους οποίους είστε επιτυχημένοι και διαβάστε τους κάθε πρωί

Η σύνταξη μιας λίστας επιτευγμάτων σας βοηθά να αλλάξετε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης που μπορούν να καταστρέψουν την αυτοπεποίθησή σας. Δεν αρκεί απλώς να τα γράψετε – είναι να τα διαβάζετε κάθε πρωί για να προετοιμάσετε το μυαλό σας να σκέφτεται διαφορετικά για τον εαυτό σας και την αναζήτηση εργασίας. Αντί να εστιάζετε σε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα για την ανεργία σας και τη συνεχή απόρριψη, εστιάστε στα γεγονότα που έχετε μπροστά σας. Τι σας έκανε επιτυχημένο στα προηγούμενα εργασιακά σας περιβάλλοντα; Ποιες δεξιότητες κατέχετε και πώς τις χρησιμοποιείτε προς όφελός σας; Για παράδειγμα:

  • Μπορώ να οικοδομήσω σχέσεις εμπιστοσύνης γρήγορα, κάτι που αποδεικνύεται στον εργασιακό χώρο όταν οι άνθρωποι βασίζονται σε εμένα για την επίλυση προβλημάτων ευαίσθητων ζητημάτων.
  • Έχω επαινεθεί για την απόδοσή μου κάθε χρόνο, ειδικά για την ικανότητά μου να ευθυγραμμίζω τους ενδιαφερόμενους με διαφορετικές ανάγκες για τις επιχειρήσεις τους.

 

Το να έχετε μπροστά σας την αλήθεια για τις δεξιότητες και τις δυνατότητές σας θα σας βοηθήσει να ακυρώσετε οποιαδήποτε άχρηστη αυτοσυζήτηση, επειδή είναι δύσκολο να αρνηθείτε την αλήθεια.

Θέστε ημερήσιους και εβδομαδιαίους στόχους

Όταν εργάζεστε, συνήθως γνωρίζετε ποιους στόχους προσπαθείτε να επιτύχετε κάθε μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Όταν δεν εργάζεστε, έχετε στόχο υψηλού επιπέδου να βρείτε μια νέα δουλειά, αλλά καθώς οι μέρες γίνονται εβδομάδες και μετά μήνες, μπορεί να αισθάνεστε ηττημένοι επειδή δεν έχετε πετύχει τον στόχο σας.

  • Σπάστε αυτόν τον μεγαλύτερο στόχο σε μικρότερα κομμάτια. Προσδιορίστε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα αφιερώσετε για να ενημερώσετε το βιογραφικό σας, να εξασκηθείτε στις συνεντεύξεις, να ερευνήσετε πιθανές ευκαιρίες και να κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας. Και μην κοιτάτε μόνο την καριέρα σας – σκεφτείτε τους στόχους στο σπίτι που μπορείτε να ολοκληρώσετε για να νιώσετε ότι έχετε ολοκληρώσει. Είτε πρόκειται για το βάψιμο ενός δωματίου είτε για τον καθαρισμό των ντουλαπιών ή του δωματίου του παιδιού σας, τώρα είναι η ώρα να επιλέξετε ένα πράγμα κάθε μέρα ή εβδομάδα για να κατακτήσετε.
  • Βρείτε έναν ψηφιακό ή έντυπο σχεδιαστή που θα σας εμπνεύσει να γράψετε τους ημερήσιους, εβδομαδιαίους, μηνιαίους και ετήσιους στόχους σας. Θα πρέπει να αναλύεται κάθε εβδομάδα ανάλογα με το τι θα πετύχετε κάθε μέρα. Ο καθορισμός στόχων για τον εαυτό σας κάθε μέρα θα σας βοηθήσει να «επιλέξετε το πλαίσιο» τόσο στην αναζήτηση εργασίας όσο και στη μακρά λίστα με τα έργα στο σπίτι που δεν είχατε ποτέ χρόνο να ολοκληρώσετε. Και η χρήση ενός σχεδιαστή θα παρέχει οπτικές αποδείξεις ότι κάνετε κάτι κάθε μέρα. Τελικά, αυτό θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσετε μέχρι να πετύχετε τον τελικό στόχο μιας νέας δουλειάς.

Δημιουργήστε μια ομάδα δικτύωσης

Συγκαλέστε μια ομάδα ανθρώπων στον τομέα σας (ή σε διαφορετικό τομέα, αν θέλετε να κάνετε μια στροφή σταδιοδρομίας) για να συναντιέστε περιοδικά και να υπενθυμίζετε ο ένας στον άλλον γιατί σας άρεσε να εργάζεστε μαζί και να καταλάβετε πώς να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Θεωρήστε αυτήν την ομάδα εγκέφαλου για καταιγισμό ιδεών. Θα μπορούσατε να μιλήσετε για το πώς μπορείτε να μεταφέρετε τις δεξιότητες και τις δυνατότητές σας σε διαφορετικό τομέα ή να δώσετε ο ένας στον άλλο βιογραφικό ή ανατροφοδότηση συνέντευξης. Αυτή η ομάδα μπορεί επίσης να έχει ως στόχο να φέρει θέσεις εργασίας μεταξύ τους, να συνδέει τα μέλη με πρόσθετες συνδέσεις ή πόρους ή να κρατά τα μέλη υπεύθυνα για τους στόχους τους. Κάθε συνάντηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθησή σας, επειδή οι άνθρωποι προσπαθούν να σας βοηθήσουν και δεν θα το έκαναν αν δεν πίστευαν σε εσάς.

Δείξτε αυτοφροντίδα

Το κυνήγι εργασίας μπορεί να είναι εξουθενωτικό — κάθε μέρα πρέπει να ξυπνάτε και να κάνετε αίτηση για περισσότερες θέσεις εργασίας και να προσεγγίζετε περισσότερες επαφές σε εταιρείες με ανοίγματα. Η αυτοφροντίδα γίνεται με την καθαρή πρόθεση να δώσετε στον εαυτό σας νέους ψυχικούς, κοινωνικούς, σωματικούς ή συναισθηματικούς πόρους για να συνεχίσετε να προχωράτε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε κάτι στο οποίο είστε καλοί ή στο οποίο απολαμβάνετε κάθε μέρα ή εβδομάδα, όπως να παίξετε γκολφ ή πίκλμπολ, πεζοπορία, ποδηλασία ή απλά να διαβάσετε ένα βιβλίο. Η προσθήκη στόχων χαμηλής πίεσης μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ολοκληρωμένοι.

Γίνετε εθελοντής

Είναι σημαντικό να σκέφτεστε πάντα πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Ο εθελοντισμός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διατηρήσετε τις δεξιότητές σας αιχμηρές και ακόμη και να αναπτύξετε νέες. Το να φέρετε την τεχνογνωσία σας ως εθελοντής θα σας υπενθυμίσει ότι έχετε δεξιότητες που μπορούν να φέρουν αξία σε έναν οργανισμό για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του. Ο εθελοντισμός μπορεί επίσης να έχει σημαντικά οφέλη για την ψυχή σας – το να βοηθάτε τους άλλους να σας κάνει να αισθάνεστε ευγνώμονες και οι μελέτες δείχνουν σταθερά ότι εκείνοι που είναι ευγνώμονες είναι πιο ευτυχισμένοι επειδή εστιάζουν σε ό,τι είναι καλό στη ζωή τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα συμπτώματα της ναρκοληψίας;

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access

Πότε η θλίψη ξεπερνά τα όρια και γίνεται ψυχική διαταραχή;

Γιατί οι γυναίκες διαγιγνώσκονται πιο συχνά με κατάθλιψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.