Αυτοφροντίδα

Παραγωγικότητα: Δημιουργήστε ένα ευχάριστο εργασιακό κλίμα στη δουλειά

Παραγωγικότητα: Δημιουργήστε ένα ευχάριστο εργασιακό κλίμα στη δουλειά

Παραγωγικότητα: Όταν μια εταιρεία είναι παραγωγική, αυξάνει την κερδοφορία, μειώνει το κόστος παραγωγής και βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών και τις επιχειρηματικές σχέσεις.

Η υψηλή παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας είναι σημάδι μιας υγιούς επιχειρηματικής και εργασιακής κουλτούρας. Η παραγωγικότητα θα αυξηθεί όταν οι υπάλληλοί σας είναι ευχαριστημένοι, υποστηρίζονται και διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα. Όταν μια εταιρεία είναι παραγωγική, αυξάνει την κερδοφορία, μειώνει το κόστος παραγωγής και βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών και τις επιχειρηματικές σχέσεις. Όσο πιο παραγωγική είναι μια εταιρεία, τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργήσει οργανωτική ανάπτυξη και να δημιουργήσει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Κάνοντας μικρές αλλαγές στις συνήθειες και τον εξοπλισμό μπορεί να βελτιώσει δραστικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας. Για αυτόν τον λόγο, ακολουθούν πέντε συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας.

Παραγωγικό εργασιακό κλίμα

1. Περιορίστε τις μη παραγωγικές συναντήσεις. Περιορίστε τον αριθμό των συναντήσεων (αν μπορείτε), καθώς πολλές συναντήσεις μπορεί να γίνουν αρκετά χρονοβόρες και μη παραγωγικές. Μόνο ο προγραμματισμός συναντήσεων γύρω από θέματα που απαιτούν την παρουσία των ανθρώπων, όπως η επιχειρηματική στρατηγική και σημαντικές ανακοινώσεις, θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο που μπορείτε να ξοδέψετε σε επιχειρησιακές εργασίες. Ωστόσο, οι συναντήσεις μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς και να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των συμπαικτών, επομένως μην αφαιρείτε εντελώς τις συμβατικές συναντήσεις. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία σας προσφέρει μόνο απομακρυσμένη εργασία, οι τακτικές συσκέψεις στο δημαρχείο στο Zoom μπορούν να κάνουν τους εργαζόμενους να αισθάνονται συνδεδεμένοι. Η κοινότητα μιας ομάδας μπορεί να ενισχύσει το εργασιακό ηθικό και με αυτόν τον τρόπο να τονώσει την παραγωγικότητα.

2. Ενθαρρύνετε τα τακτικά διαλείμματα. Μια συνταγή για την καταστροφή είναι να βλέπεις τους υπαλλήλους σου ως απρόσωπα ρομπότ που κάνουν ρολόι μέσα και έξω. Αυτή η στάση θα κουράσει τους υπαλλήλους σας και θα προκαλέσει εξάντληση πριν το καταλάβετε. Σύντομα θα αισθάνονται μιζέρια και θα χάσουν την επιθυμία να κάνουν καλή δουλειά. Αλλά το να κατανοούν την ανθρωπιά τους και να τους ενθαρρύνουν να κάνουν τακτικά διαλείμματα αυξάνει την παραγωγικότητα. Τα συχνά διαλείμματα θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να επαναφορτιστούν και να προσεγγίσουν την εργασία με περισσότερη ενέργεια και «φρέσκα μάτια».

3. Περιορίστε τους προσωπικούς περισπασμούς. Όλοι ελέγχουμε τα δίκτυά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δούμε τι συμβαίνει κατά καιρούς, αλλά για ορισμένους υπαλλήλους, αυτό μπορεί εύκολα να καταναλώσει πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους που θα πρέπει να δαπανηθεί σε εργασίες εργασίας. Επίσης, τα προσωπικά τηλεφωνήματα μπορεί να είναι ένας παράγοντας που αποσπά την προσοχή που μειώνει την παραγωγικότητα για πολλούς εργαζόμενους. Ωστόσο, δεν θα ήταν πρακτικό να απαγορεύσουμε εντελώς τα κινητά τηλέφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, ένας καλύτερος τρόπος είναι να ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουν προσωπικές τηλεφωνικές κλήσεις στα διαλείμματά τους. Αυτό αποτρέπει τον δυσάρεστο παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής του εργαζομένου, που θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα.

4. Χρησιμοποιήστε λογισμικό παρακολούθησης χρόνου. Το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων σας. Το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου διευκολύνει τα μέλη της ομάδας σας να προγραμματίσουν την ημέρα τους και να γνωρίζουν πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί κάθε εργασία. Ως αποτέλεσμα, θα έχουν περισσότερο έλεγχο στο πρόγραμμά τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας. Ως εργοδότης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αναφορές παρακολούθησης χρόνου για να δείτε πώς λειτουργεί αυτή τη στιγμή η επιχείρησή σας και εάν χρειάζεται να αλλάξετε τα πράγματα για να την κάνετε πιο αποτελεσματική.

5. Αναγνωρίστε και επιβραβεύστε τους υπαλλήλους σας. Η αναγνώριση των εργαζομένων όταν κάνουν εξαιρετική δουλειά μπορεί να τονώσει το εργασιακό ηθικό και να τους κάνει να θέλουν να εργαστούν ακόμα πιο σκληρά. Η παρακίνηση και η επιβράβευση της ομάδας σας μπορεί να καλλιεργήσει την αίσθηση της ολοκλήρωσης και να εμπνεύσει άλλους να είναι πιο παραγωγικοί. Επίσης, η προσφορά ατομικής αύξησης μισθού ή η έκπληξη του υπαλλήλου σας με ένα προσωπικό δώρο μπορεί να τον παρακινήσει να καταβάλει επιπλέον προσπάθεια.

Οι χαρούμενοι και με κίνητρο εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για κάθε επιχείρηση που θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα. Το να βλέπετε και να επιβραβεύετε τι κάνουν οι υπάλληλοί σας σε ατομικό επίπεδο μπορεί να ενισχύσει την προσωπική ολοκλήρωση και παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για να έναν επιτυχημένο γάμο

Δημιουργήστε το κατάλληλο εργασιακό κλίμα στο σπίτι

Πώς οι συνήθειες του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος

3 βήματα για μια πιο παραγωγική μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 λύσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Κατάθλιψη αυτοφροντίδα: Το 10% των ενηλίκων στις ΗΠΑ υποφέρει από κατάθλιψη κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οικογενειακές διαμάχες, απώλεια της παραγωγικότητας της εργασίας και δυστυχία για το άτομο που επηρεάζεται από την πάθηση και τους γύρω τους.

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.