Αυτοφροντίδα

Work tips: 3 βήματα για να διατηρήσετε την παραγωγικότητα σε υψηλά επίπεδα

Work tips: 3 βήματα για να διατηρήσετε την παραγωγικότητα σε υψηλά επίπεδα

Work tips: Είναι απαραίτητο να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για τη χειμερινή ευεξία για να διασφαλίσετε ότι τα κίνητρα και η παραγωγικότητα δεν υπολείπονται κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Καθώς ο χειμώνας φτάνει δυναμικά, οι πιο κρύες, πιο σύντομες μέρες μπορεί να κάνουν τις διαθέσεις χαμηλές και τα κίνητρα αραιά. Είτε είστε εργοδότης που βιώνει τα αποτελέσματα του χειμώνα είτε προσπαθείτε να διατηρήσετε την παραγωγικότητα για τους υπαλλήλους σας, είναι απαραίτητο να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για τη χειμερινή ευεξία για να διασφαλίσετε ότι τα κίνητρα και η παραγωγικότητα δεν υπολείπονται κατά τους ψυχρότερους μήνες. Ακολουθούν τρία βήματα για να διασφαλίσετε ότι το εργατικό δυναμικό σας δεν θα αποσυρθεί από τους σκληρούς χειμερινούς μήνες.

Βήμα 1: Προσδιορίστε τις ανάγκες των εργαζομένων

Μπορεί να είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και συμπτώματα. Μπορεί να είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι που φαίνονται πεσμένοι αυτή την εποχή του χρόνου απλώς αγχώνονται από τον προγραμματισμό των διακοπών και την έλλειψη βιταμίνης D από τις μικρότερες μέρες. Ωστόσο, οι χειμερινοί μήνες έρχονται με μια σειρά από στρεσογόνους παράγοντες και αλλαγές που μπορούν να συμβάλουν σε μείωση της ευημερίας των εργαζομένων.

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν:

  • Εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD)
  • Εξουθένωση στο τέλος του έτους
  • Εξάρσεις χρόνιων ασθενειών που προκαλούνται από την αλλαγή της εποχής ή
  • Θλίψη και απώλεια γύρω από τις γιορτές.

Όλα αυτά τα ζητήματα χρειάζονται διαφορετικούς τύπους βοήθειας και πόρων, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος πριν βρείτε μια λύση. Ωστόσο, δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι πρόθυμοι με αυτό με το οποίο έχουν να κάνουν ή ότι γνωρίζουν τι μειώνει καθόλου την ευημερία τους.

Μια καλύτερη προσέγγιση μπορεί να είναι η αποστολή μιας προαιρετικής, ανώνυμης έρευνας ή ερωτηματολογίου στους υπαλλήλους για να αξιολογήσουν την ευημερία τους και τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, όπως έλλειψη κινήτρων, απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες ή προβλήματα ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλήξετε σε μια στρατηγική χειμερινής ευεξίας για την αντιμετώπιση των πιο διαδεδομένων ζητημάτων.

Βήμα 2: Βρείτε και μοιραστείτε πόρους ευεξίας για τους εργαζόμενους

Μόλις μάθετε τι βιώνουν οι υπάλληλοί σας, μπορεί να είναι ευκολότερο να βρείτε τους καλύτερους πόρους και ιδέες για την ευεξία του χειμώνα που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ευημερία τους. Οι πόροι γενικής εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σχετικά με τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας δεν μπορούν μόνο να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση των συνηθειών και των συμπεριφορών τους.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία για τη μείωση του στίγματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων (EAP) για να παρέχετε στους υπαλλήλους πόρους όπως οικονομική βοήθεια και συμβουλευτική. Μια στρατηγική χειμερινής ευεξίας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πρόσθετα οφέλη της εταιρείας που επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία, όπως ψυχιατρική περίθαλψη ή παροχή μιας ή δύο επιπλέον ημερών PTO για τους εργαζόμενους για μια ημέρα ψυχικής υγείας.

Βήμα 3: Εφαρμόστε και μοντελοποιήστε μόνιμες αλλαγές στο χώρο εργασίας

Αν και η παροχή στους εργαζομένους με τα εργαλεία που χρειάζονται εκτός εργασίας είναι μια καλή αρχή για μια στρατηγική ευεξίας για το χειμώνα, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε αλλαγές στο χώρο εργασίας για να βοηθήσετε τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν καλές συνήθειες, να βελτιώσουν την ευημερία και να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Ανάλογα με το τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην καλλιέργεια ενός υγιούς εργασιακού χώρου που δημιουργεί ευημερία αντί να την μειώνει.

  • Απομόνωση: Ρυθμίστε προαιρετικές εκδηλώσεις μετά την εργασία, όπως ένα happy hour ή ζητήστε από τους διευθυντές να ορίσουν χρόνο για κοινωνικές δεσμεύσεις βιβλίων στην αρχή των συσκέψεων. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τους υπαλλήλους να δημιουργήσουν μια Ομάδα Πόρων Υπαλλήλων για κοινά ζητήματα, όπως η θλίψη ή η γενική ψυχική υγεία.
  • Απώλεια κινήτρων: Προωθήστε την παραγωγικότητα υιοθετώντας έναν ευέλικτο προγραμματισμό για τους εργαζόμενους να εργάζονται τις ώρες που αισθάνονται πιο παραγωγικοί και δίνοντάς τους χρόνο να πάρουν λίγο καθαρό αέρα και ηλιοφάνεια τις χειμερινές μέρες.
  • Εποχιακή κατάθλιψη: Εάν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα ψυχικής υγείας, ενθαρρύνετέ τους να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε περισσότερα φώτα γύρω από το γραφείο και να επενδύσετε σε λαμπτήρες θεραπείας. Η προσθήκη περισσότερου πράσινου και φυτών γύρω από το γραφείο μπορεί επίσης να βοηθήσει τους υπαλλήλους που παλεύουν με την εποχιακή κατάθλιψη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Τρόποι για να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας

Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

Τι πρέπει να κάνετε το πρωί για να μην αισθάνεστε κουρασμένοι;

Μπορούμε να αποτρέψουμε ή ακόμα και να αντιστρέψουμε την απώλεια μνήμης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.