Αυτοφροντίδα

Αυτοεκτίμηση: 10 Συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Αυτοεκτίμηση: 10 Συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Αυτοεκτίμηση: Η αυτοεκτίμηση είναι η γνώμη που έχετε για τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η αυτοπεποίθησή σας, η ταυτότητά σας και η αίσθηση ότι ανήκετε.

Η βελτίωση της αυτοεκτίμησης μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο έργο, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές αυτοδιαχείρισης που μπορούν να βοηθήσουν. Δείτε τις συμβουλές μας για την αυτοεκτίμηση παρακάτω – αυτές μπορεί να είναι μια λίστα ελέγχου με στρατηγικές για να δοκιμάσετε στο ταξίδι σας για να βελτιώσετε τη γνώμη σας για τον εαυτό σας και την αυτοπεποίθησή σας.

10 Συμβουλές για να αναπτύξετε την αυτοπεποίθησή σας

1. Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.  Προσπαθήστε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και προσπαθήστε να αμφισβητήσετε τυχόν αρνητικές σκέψεις. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να μιλάτε στον εαυτό σας με τον ίδιο τρόπο που θα μιλούσατε στους συντρόφους σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στην αρχή, αλλά η πρακτική κάνει τέλειο. Αν θέλετε μερικές υποδείξεις, δείτε τις συμβουλές μας για να μιλήσετε.

2. Εσύ είσαι εσύ. Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αρχίσετε να αισθάνεστε άσχημα. Προσπαθήστε να εστιάσετε στους δικούς σας στόχους και επιτεύγματα, αντί να τα μετράτε με τα δικά σας. Κανείς δεν χρειάζεται τέτοια πίεση!

3. Κινηθείτε. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα κίνητρα, να εξασκηθείτε στον καθορισμό στόχων και να χτίσετε αυτοπεποίθηση. Το σπάσιμο του ιδρώτα ωθεί επίσης το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες, τις ορμόνες για την καλή αίσθηση.

4. Κανείς δεν είναι τέλειος. Προσπαθείτε πάντα να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αποδεχτείτε ότι η τελειότητα είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος.

5. Να θυμάστε ότι όλοι κάνουν λάθη. Πρέπει να κάνετε λάθη για να μάθετε και να αναπτυχθείτε, γι’ αυτό προσπαθήστε να μην νικήσετε τον εαυτό σας αν ξεχάσετε να πατήσετε CTRL+S σε μια εξαιρετικά σημαντική εργασία.

6. Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να αλλάξετε. Είναι εύκολο να κολλήσετε σε όλα τα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου σας, αλλά δεν θα πετύχετε πολλά. Αντίθετα, προσπαθήστε να εστιάσετε την ενέργειά σας στον εντοπισμό των πραγμάτων που είναι υπό τον έλεγχό σας και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για αυτά. Διαβάστε περισσότερα για το πώς μπορείτε να αποδεχτείτε πράγματα που είναι εκτός ελέγχου σας.

7. Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Εάν αφιερώνετε χρόνο κάνοντας τα πράγματα που σας αρέσουν, είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε θετικά. Προσπαθήστε να προγραμματίζετε σε λίγο χρόνο κάθε μέρα. Είτε αυτός είναι ο χρόνος που αφιερώνετε στο διάβασμα, το μαγείρεμα ή απλώς κουράζεστε στον καναπέ για λίγο, αν σας κάνει χαρούμενους, αφιερώστε χρόνο για αυτό.

8. Γιορτάστε τα μικρά πράγματα. Το να γιορτάζετε τις μικρές νίκες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε αυτοπεποίθηση και να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας.

9. Γίνε φίλος. Το να είστε εξυπηρετικοί και προσεκτικοί με άλλους ανθρώπους σίγουρα θα τονώσει τη διάθεσή τους, αλλά θα σας κάνει επίσης να νιώσετε πολύ καλά με τον εαυτό σας

10. Περικυκλώστε τον εαυτό σας με μια υποστηρικτική ομάδα. Βρείτε ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και αποφύγετε αυτούς που τείνουν να πυροδοτούν την αρνητική σας σκέψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απλές καθημερινές ιδέες αυτοφροντίδας για μητέρες

Αγάπησε τον εαυτό σου και βοήθησέ τον με έξυπνα τρικς!

Οι  3 βασικές έννοιες της αυτοφροντίδας και πώς να τις κάνετε πράξη

Ποιες κατηγορίες αυτοφροντίδας μπορείτε να εξερευνήσετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 λύσεις για τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Κατάθλιψη αυτοφροντίδα: Το 10% των ενηλίκων στις ΗΠΑ υποφέρει από κατάθλιψη κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οικογενειακές διαμάχες, απώλεια της παραγωγικότητας της εργασίας και δυστυχία για το άτομο που επηρεάζεται από την πάθηση και τους γύρω τους.

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.