Αυτοφροντίδα

Αυτοεκτίμηση: 3 Tips για να δημιουργήσετε μία όμορφη σχέση με τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση: 3 Tips για να δημιουργήσετε μία όμορφη σχέση με τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση: Το πώς βλέπουμε και μιλάμε στον εαυτό μας είναι εξίσου σημαντικό με το πώς τρώμε, πίνουμε, ασκούμαστε και συμπεριφερόμαστε στους άλλους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πιο σημαντική σχέση που έχουμε είναι αυτή που έχουμε με τον εαυτό μας. Το πώς βλέπουμε και μιλάμε στον εαυτό μας είναι εξίσου σημαντικό με το πώς τρώμε, πίνουμε, ασκούμαστε και συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Παρόλο που οι κοινωνικοί κανόνες μπορούν μερικές φορές να μας ωθήσουν να πιστεύουμε ότι το να ακονίσουμε την αυτοπεποίθησή μας είναι πράξη ματαιοδοξίας, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μας διαβεβαιώνει ότι όταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση επικρατεί με την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική μας υγεία.

Κάντε μια λίστα με τις καλύτερες ιδιότητές σας

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να εργάζεστε για την αυτοεκτίμησή σας είναι να αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας με ένα νέο πρίσμα. Δεν χρειάζεται να πιστεύετε ότι είστε τέλειοι ή δίκιο όλη την ώρα, αλλά το να κάνετε μια λίστα με τις ιδιότητες που σας αρέσουν στον εαυτό σας είναι μια καλή αρχή. Μερικές φορές μπορεί να κρατάμε παλιά πρότυπα ή ιδέες για το ποιοι είμαστε και η αλλαγή αυτών των πεποιθήσεων μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας.

Σε ένα ημερολόγιο ή στην ενότητα σημειώσεων στο τηλέφωνό σας, αρχίστε να αναφέρετε τις ιδιότητες του εαυτού σας που σας αρέσουν, όπως το να είστε ευγενικοί, ζεστοί, εργατικοί ή να αγαπάτε την οικογένεια και τους φίλους σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να γράψετε στον εαυτό σας ένα ερωτικό γράμμα ή ένα σημείωμα με βάση αυτές τις ιδιότητες. Εάν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και να αναφέρετε δέκα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα.

Ασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια

Το να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Το να συγχωρείς τον εαυτό σου ή να δίνεις χάρη στον εαυτό σου για τα λάθη σου και τις στιγμές που δεν αισθάνεσαι 100%, είναι απολύτως εντάξει. Είσαι ένας άνθρωπος που αξίζει επίσης να ξεκουραστείς, να βρωμίσεις και να κάνεις λάθη, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μάθεις.

Μάθετε τη διεκδίκηση

Η διεκδικητικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το άγχος και τον θυμό, ενώ παράλληλα καλλιεργείτε ένα περιβάλλον για να δημιουργήσετε υγιή όρια. Ως βασική επικοινωνιακή δεξιότητα, η διεκδικητικότητα είναι ένας διπλωματικός τρόπος για να υπερασπιστείς αυτό που πιστεύεις χωρίς να χρειάζεται να φτάσεις στο οριακό σημείο για να το κάνεις. Η δυναμική επικοινωνία είναι άμεση, με σεβασμό και εκθέτει τα γεγονότα χωρίς να εισέρχεται στην αρένα των επιχειρημάτων. Μόλις μάθετε να το εφαρμόζετε αυτό στη ζωή σας, δεν θα θέλετε ποτέ να επιστρέψετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ναρκισσιστές είναι πιο πιθανό να πιστέψουν θεωρίες συνομωσίας

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Πώς να περάσετε το καλοκαίρι ευχάριστα χωρίς παρέα;

7 Τρόποι που μπορεί ο σύντροφός σας να σας κακοποιεί σεξουαλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε μετά το φαγητό;

Γεύμα ξεκούραση: Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το να ξαπλώνετε αμέσως μετά το γεύμα και να πίνετε τσάι/καφέ μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε.