Αυτοφροντίδα

Business: Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη στην επαγγελματική σας ζωή

Business: Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη στην επαγγελματική σας ζωή

Business: Δώστε προτεραιότητα στη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σας ευεξία, με σκοπό να ενισχύσετε την ικανότητά σας να οδηγείτε αυθεντικά με περισσότερη ενέργεια και ανθεκτικότητα.

Η αυτοφροντίδα οδηγεί σε καλύτερη λήψη αποφάσεων και ένα πιο παραγωγικό, ενεργοποιημένο και εστιασμένο εργασιακό περιβάλλον. Οι ηγέτες που δίνουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα για τις ομάδες τους και ενισχύουν τις σχέσεις τους με συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες. Η αυτοφροντίδα ενισχύει τη δημιουργικότητα και μειώνει τα επίπεδα στρες, επιτρέποντας στους ηγέτες να παραμείνουν ανθεκτικοί και εστιασμένοι. Με την ιεράρχηση της αυτοφροντίδας, οι ηγέτες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι έχουν την ενέργεια, την εστίαση και την ανθεκτικότητα που απαιτούνται για να πετύχουν και να οδηγήσουν αποτελεσματικά στον απαιτητικό τους ρόλο.

Η αυτοφροντίδα έχει πολλά οφέλη που υπερβαίνουν και το χώρο εργασίας. Η φροντίδα του εαυτού σας βοηθά στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας, οδηγώντας σε μια πιο ικανοποιητική και ευχάριστη ζωή. Η τακτική αυτο-φροντίδα συνδέεται με την αυξημένη εμπιστοσύνη και αυτοεκτίμηση, επιτρέποντάς σας να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και θετικότητα. Με προτεραιότητα στην αυτο-φροντίδα, μπορείτε να οδηγήσετε μια πιο ισορροπημένη ζωή, να αισθάνεστε περισσότερο στον έλεγχο και να έχετε την ενέργεια και την εστίαση που απαιτείται για να απολαύσετε τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

Πώς μπορώ να βρω χρόνο για αυτοφροντίδα όταν συμβαίνουν τόσα πολλά;

Ως πολυσύχναστος ηγέτης, ο χρόνος για αυτο-φροντίδα μπορεί να φανεί προκλητική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αυτο-φροντίδα δεν είναι μια προαιρετική πολυτέλεια, αλλά ένα κρίσιμο στοιχείο της επιτυχίας σας. Για να κάνετε χρόνο για αυτο-φροντίδα, μπορείτε να ξεκινήσετε με την ενσωμάτωση μικρών, διαχειρίσιμων πρακτικών στις καθημερινές σας ρουτίνες, όπως μια γρήγορη βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ή την άσκηση της ευαισθητοποίησης για λίγα λεπτά κάθε πρωί. Για να οδηγήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους, η επιτυχής αυτο-φροντίδα είναι ό, τι θα κάνετε με συνέπεια.

Ξεκινήστε με τον προγραμματισμό του στο ημερολόγιό σας, αφαίρεση αφιερωμένου χρόνου για δραστηριότητες όπως η άσκηση ή ο διαλογισμός. Επιπλέον, μπορείτε να μεταβιβάσετε εργασίες, να δώσετε προτεραιότητα στον φόρτο εργασίας σας και να πείτε όχι σε μη βασικές δεσμεύσεις, απελευθερώνοντας περισσότερο χρόνο για αυτο-φροντίδα. Ως ηγέτης, είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπαυση και στη χαλάρωση και να καταστεί ο ύπνος μια προτεραιότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον με συσσωρευμένο ύπνο και περιορίζοντας τον χρόνο της οθόνης πριν από το κρεβάτι.

Φέρτε αυτή τη συνομιλία στο χώρο εργασίας σας και στις ομάδες σας

Η ενεργή ανάπαυση είναι μια μορφή αυτο-φροντίδας που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ελαφριά σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών από την εργασία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τέντωμα, πηγαίνοντας για μια σύντομη βόλτα ή να κάνει απλές ασκήσεις στο γραφείο κάποιου. Η ενεργή ανάπαυση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τα άτομα να διαχειρίζονται το άγχος και να ενισχύσουν τα ενεργειακά τους επίπεδα. Προωθεί τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την αύξηση της εστίασης και της παραγωγικότητας και τη μείωση της έντασης των μυών. Λιγότεροι πόνοι και πόνοι από το να κάθονται πολύ καιρό; Ναι παρακαλώ!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλάξτε συνήθειες και φτιάξτε την εργασιακή σας διάθεση

Πώς σήματα από το σώμα σας ίσως σας προκαλούν άγχος;

Γιατί πρέπει να πηγαίνετε σπίτι στην ώρα σας κάθε μέρα

4ήμερη εργασία: Μειωμένη εξουθένωση & καλύτερη ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.