Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να απολαμβάνετε τον χρόνο στην εργασία σας

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να απολαμβάνετε τον χρόνο στην εργασία σας

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι επίσης ένας τρόπος να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είσαι άνθρωπος πριν από υπάλληλο.

Η εξάσκηση της αυτοφροντίδας στην εργασία είναι ένα σημαντικό μέρος της καταπολέμησης των συναισθημάτων άγχους ή εξουθένωσης. Όταν βρίσκετε τρόπους να διαχειρίζεστε την ψυχική και σωματική σας υγεία στο χώρο εργασίας, μπορείτε να αισθάνεστε πιο χαλαροί και συγκεντρωμένοι όλη την ημέρα. Η αυτοφροντίδα είναι επίσης ένας τρόπος να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είσαι άνθρωπος πριν από έναν υπάλληλο. Ενσωματώνοντας μια ρουτίνα αυτοφροντίδας στην ημέρα σας, μπορείτε να αισθάνεστε πιο συγκεντρωμένοι και ικανοποιημένοι με την εργάσιμη ημέρα σας.

Ρουτίνα Αυτοφροντίδας

1. Ετοιμάστε ένα θρεπτικό και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα
Αντί να αρπάξετε ξανά από την καφετέρια, σκεφτείτε να αφιερώνετε μερικά επιπλέον λεπτά κάθε πρωί για να ετοιμάζετε στον εαυτό σας ένα γεύμα που μπορείτε να ανυπομονείτε. Επιλέξτε συστατικά που θα σας κάνουν να νιώσετε ενέργεια. Φυσικά, είναι διασκεδαστικό να προσθέσετε μια μικρή λιχουδιά που μπορείτε να απολαύσετε στο τέλος της μεσημεριανής σας ώρας.

2. Κάντε τα διαλείμματά σας έξω
Όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά σας, σκεφτείτε να βγείτε έξω για λίγο καθαρό αέρα και ελαφριά άσκηση. Πηγαίνοντας μια βόλτα στη φύση ή ακριβώς γύρω από το τετράγωνο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και να αναζωογονήσετε το σώμα σας. Ακόμη και αν κάνετε κάποιες ελαφριές διατάσεις έξω από το κτήριο σας, μπορεί να ρέει το αίμα σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

3. Πίνετε περισσότερο νερό
Αυτό μπορεί να φαίνεται βασικό, αλλά το να πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να θυμάστε να πίνετε νερό, σκεφτείτε να πάρετε ένα ειδικό μπουκάλι νερό για το γραφείο σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να διασκεδάσετε και να ζητήσετε από τον εργασιακό φίλο σας να είναι ο φίλος σας. Κάντε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική προσθέτοντας φρούτα, αγγούρια ή φρέσκο δυόσμο στα ποτά σας.

4. Βάλτε στόχους για τον εαυτό σας
Προσθέστε κάποιο σκοπό στην εργάσιμη ημέρα σας θέτοντας προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους για τον εαυτό σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχοντας μπροστά σας μια λίστα στόχων, θα αρχίσετε να αισθάνεστε περισσότερο κίνητρο και έμπνευση για να πετύχετε. Όταν δημιουργείτε τους στόχους σας, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο SMART, που σημαίνει ότι είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά δεσμευμένοι. Αυτό το πλαίσιο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε στόχους που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τον τρόπο ζωής και το προσωπικό σας εύρος ζώνης.

5. Δημιουργήστε έναν εργονομικό χώρο εργασίας
Δεδομένου ότι ξοδεύετε πολύ χρόνο στη δουλειά, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας που να ενθαρρύνει την άνεση και την καλή στάση του σώματος. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε πώς φαίνεται μια εργονομική ρύθμιση χώρου εργασίας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πράγματα όπως ένα όρθιο γραφείο για να βελτιώσετε τα επίπεδα άνεσης σας στην εργασία. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι αναφέροντας αυτό στον εργοδότη σας ότι θα σας αποζημιώσει για τα έξοδα. Μαζί με το να αισθάνεστε καλύτερα, θα φροντίζετε καλύτερα και το σώμα σας.

6. Φορέστε τα αγαπημένα σας ρούχα
Εφόσον το αγαπημένο σας ρούχο ταιριάζει με τον ενδυματολογικό κώδικα του γραφείου σας, σκεφτείτε να το φοράτε στη δουλειά σας κάθε τόσο. Ακόμη και η απλή ενσωμάτωση ενός μικρού αξεσουάρ ή ενός διασκεδαστικού χρώματος στην ενδυμασία της εργασίας σας μπορεί να κάνει την εργάσιμη ημέρα πιο ευχάριστη. Επιλέξτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και αναδεικνύουν τη μοναδική σας προσωπικότητα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να φοράτε τη σωστή στολή μπορεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο σαν αληθινός επαγγελματίας.

7. Περιορίστε τις ευθύνες σας
Αν και είναι σημαντικό να είστε ένα χρήσιμο μέλος της ομάδας, είναι επίσης σημαντικό να θέσετε όρια για τον εαυτό σας στη δουλειά. Το να μάθετε να λέτε «όχι» μπορεί να είναι μια προκλητική δεξιότητα για να μάθετε, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για τη δική σας ευημερία. Για παράδειγμα, αν η λίστα με τις υποχρεώσεις σας είναι ήδη γεμάτη και ο συνάδελφός σας σας ζητήσει να του κάνετε μια χάρη, είναι πολύ καλό να πείτε: «Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω, αλλά είμαι πολύ απασχολημένος σήμερα». Ο σεβασμός της ικανότητάς σας να κάνετε δουλειά μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε τις πιο σημαντικές προθεσμίες σας, ενώ έχετε την ικανότητα να εργάζεστε με πιο χαλαρό ρυθμό.

8. Συναναστραφείτε με συναδέλφους
Εάν η συναναστροφή με άλλους σας φέρνει χαρά, προσπαθήστε να συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας. Όταν παρατηρήσετε ότι κάτι έχει μια παύση στη δουλειά τους, προσπαθήστε να ξεκινήσετε μια χαλαρή συζήτηση μαζί τους. Θα μπορούσατε ακόμη και να μοιραστείτε ένα αστείο σχόλιο ή ένα αστείο για να φτιάξετε τη διάθεση. Δείχνοντας ενδιαφέρον για τις ζωές των συναδέλφων σας, μπορεί να αισθάνονται πιο διατεθειμένοι να συνομιλήσουν μαζί σας. Μαζί με την οικοδόμηση συντροφικότητας στο χώρο εργασίας, αυτή η κοινωνικοποίηση μπορεί να κάνει τη μέρα να κυλήσει πιο γρήγορα.

9. Ζητήστε ανατροφοδότηση
Η κατανόηση του πώς τα πάτε στη δουλειά μπορεί να βελτιώσει την επίγνωση και τη συναισθηματική σας ευεξία. Αντί να αναρωτιέστε συνεχώς πώς βλέπει ο διευθυντής σας τις προσπάθειές σας, ζητήστε του να συναντηθούν ένας προς έναν για να συζητήσουν την απόδοσή σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθετε τα δυνατά σας σημεία και τι μπορείτε να βελτιώσετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη συζήτηση για να εξετάσετε τους στόχους σας και να λάβετε συμβουλές από τον διευθυντή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να ζητήσετε έλεγχο απόδοσης ενισχύει τη σχέση σας με τον διευθυντή σας και του δείχνει ότι αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες.

10. Ζητήστε λίγο χρόνο
Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που κάνατε άδεια, μπορεί να πρέπει να κάνετε μερικές διακοπές ή απλά μερικές μέρες να χαλαρώσετε στο σπίτι. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ακόμη καλύτερα μετά από λίγες μέρες άδειας από τη δουλειά για να καλύψουν τη διαφορά σε προσωπικές δουλειές, ραντεβού ή δουλειές. Αυτό που θα επιλέξετε να κάνετε την ημέρα της άδειας σας εξαρτάται από το τι θα σας βοηθήσει να νιώσετε ανανεωμένοι όταν επιστρέψετε στη δουλειά. Ξεκινήστε υποβάλλοντας ένα αίτημα αποπληρωμής και προετοιμάζοντας την εργασία σας για την προσωρινή απουσία σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν οι μαμάδες να φροντίσουν την προσωπική τους ζωή;

Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

6 Tips αυτοφροντίδας για πολυάσχολους γονείς

Η σημασία της ενυδάτωσης για τις παλάμες σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας στο δέρμα μας;

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Aloe Vera: Φυσική θεραπεία για τους καλοκαιρινούς "κινδύνους"

Η αλόη βέρα είναι ίσως περισσότερο γνωστή για την ικανότητά της να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Το δροσιστικό τζελ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας ενώ ενυδατώνει το δέρμα για να προωθήσει την επούλωση.

10 tips από ειδικούς για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου

Χρόνιος πόνος άσκηση: Ενώ κάθε εμπειρία χρόνιου πόνου είναι μοναδική και δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για την ανακούφιση του πόνου, η προσθήκη του σωστού είδους κίνησης στην ημέρα σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Close Icon