Ψυχική Υγεία

Εργασία: Αλλάξτε συνήθειες και φτιάξτε την εργασιακή σας διάθεση

Εργασία: Αλλάξτε συνήθειες και φτιάξτε την εργασιακή σας διάθεση

Εργασία: Η προώθηση της καλής ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε έναν οργανισμό.

Η προώθηση της καλής ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε έναν οργανισμό. Το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία σε ορισμένες χώρες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να επηρεάσουν θετικά και να επιδείξουν υποστήριξη.

Ψυχική υγεία στην εργασία

  • Αναζητήστε το μεσημεριανό σας διάλειμμα. Γιατί να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την πολύτιμη ώρα – ή μισή ώρα – δοκιμάζοντας μερικές από αυτές τις προτάσεις.
  • Οργανώστε ένα πικνίκ. Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο και αξιοποιήστε στο έπακρο τον καθαρό αέρα και το καλό φαγητό με τους συναδέλφους σας.
  • Πραγματοποιήστε μια ομαδική δραστηριότητα. Εάν υπάρχει ένας χώρος πρασίνου κοντά στο χώρο εργασίας σας, γιατί να μην οργανώσετε έναν αγώνα αθλητών ή ποδοσφαίρου, να κάνετε μια συνεδρία κηπουρικής με αντάρτες ή μια ομαδική βόλτα; Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την ύπαιθρο και ανανεωθείτε για ένα απόγευμα παραγωγικής εργασίας.
  • Αναλάβετε μια πρόκληση. Οι τοπικοί χορηγοί περίπατοι ή μαραθώνιοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι. Υπογράψτε με τους συναδέλφους σας και προπονηθείτε μαζί στα μεσημεριανά διαλείμματα. Η συμμετοχή ως μέρος μιας ομάδας μπορεί να δώσει μια κοινή αίσθηση επιτευγμάτων όταν ολοκληρώσετε την πρόκληση.
  • Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι ως μια απλή απόλαυση στον εαυτό σας. Η επιβράβευση του εαυτού σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη γενική σας ευημερία, δίνοντάς σας κάποιο πρόσθετο κίνητρο, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα έναν μεγάλο φόρτο εργασίας.

Σωστή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Είστε συχνά ο τελευταίος που αφήνετε τη δουλειά;

Γνωρίζουμε ότι θα έχετε φορές που θα χρειαστεί να εργαστείτε υπερωρίες για να τηρήσετε τις προθεσμίες, αλλά προσπαθήστε να κάνετε αυτή την εξαίρεση όχι τον κανόνα. Οι πολλές ώρες σημαίνουν ότι μπορεί να εργάζεστε σκληρότερα, αλλά όχι καλύτερα – θα επηρεάσουν γρήγορα τη συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και την υγεία σας.

Δημιουργήστε σαφή όρια μεταξύ εργασίας και σπιτιού

Προσπαθήστε να μην αφήσετε τη δουλειά να περάσει στην προσωπική σας ζωή. Εάν πρέπει να φέρετε την εργασία στο σπίτι, να ορίσετε έναν ξεχωριστό χώρο για εργασία και να τηρήσετε αυτό, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κλείσετε την πόρτα στη δουλειά.

Ξεκινήστε μια λίστα εκκρεμοτήτων

Στο τέλος κάθε μέρας, ανατρέξτε στη λίστα σας και γράψτε μια για την επόμενη μέρα, όταν οι σκέψεις σας πέφτουν σε χαρτί, θα είναι πιο εύκολο να μην σκέφτεστε τη δουλειά.

Χρησιμοποιήστε το χρόνο που μετακινείστε στο σπίτι σας για να φύγετε από τη δουλειά

Διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε τη μουσική σας για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Ίσως δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο μέρος του ταξιδιού σας ή να κατεβείτε μια στάση νωρίς για να κάνετε μια συντόμευση σε ένα πάρκο ή σε ήσυχους δρόμους. Αυτές οι μικρές ενέργειες μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να σβήσετε.

Ζητήστε βοήθεια

Εάν πιστεύετε ότι ο φόρτος εργασίας σας ξεφεύγει από τον έλεγχο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να το συζητήσετε με τον διευθυντή ή τον προϊστάμενό σας. Εάν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα των μη ρεαλιστικών στόχων, των οργανωτικών προβλημάτων ή των προθεσμιών με αυτόν τον τρόπο, μιλήστε με το τμήμα προσωπικού, τον εκπρόσωπο του συνδικάτου ή άλλα σχετικά μέλη του προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας εμπόδια που επηρεάζουν την απώλεια βάρους;

Οι Selfies μπορούν να εξελιχθούν σε σοβαρό κίνδυνο ψυχικής υγείας

Πώς το τρέξιμο βελτιώνει την ψυχική ευεξία;

Πώς το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σχετίζεται με την ψυχολογία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).