Αυτοφροντίδα

Ελληνικός Καφές: Το απόλυτο προϊόν για περιποίηση της επιδερμίδας

Ελληνικός Καφές: Το απόλυτο προϊόν για περιποίηση της επιδερμίδας

Ελληνικός Καφές: Το απόλυτο προϊόν για περιποίηση της επιδερμίδας. Ο ελληνικός ή τουρκικός  -όπως θέλεις πες τον- καφές έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Είναι ιδανικός για ενυδάτωση του δέρματος, πρόληψη και ο καθαρισμό των μαύρων κηλίδων, των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των επιβλαβών βακτηρίων για την πρόληψη της ακμής. Γι ‘αυτό, αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό και φθηνό κύριο συστατικό για μάσκες προσώπου.

1.Θρεπτική μάσκα προσώπου ελληνικού καφέ

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού τούρκικο καφέ
1 αυγό (ασπράδι και κρόκο)

Οδηγίες: Σπάστε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε τον καφέ. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στο πρόσωπο. Αναμονή 20-30 λεπτά. Έπειτα πλύσιμο το πρόσωπό πρώτα με ζεστό νερό και μετά κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.

2. Μάσκα προσώπου με γιαούρτι και ελληνικό καφέ

Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού  καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ έως ότου το μείγμα είναι συμπαγές. Απλώστε το στο πρόσωπο και αφήστε το για 30 λεπτά. Πλύνετε πρώτα το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και μετά κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους.

3. Μάσκα προσώπου με μέλι και ελληνικό καφέ
Συστατικά: 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Απλώστε το στο πρόσωπό σας ενώ κάνετε απαλό μασάζ. Περιμένετε μισή ώρα. Πλύνετε με τον ίδιο τρόπο που προαναφέρθηκε.

4. Αναζωογονητική μάσκα προσώπου ελληνικού /τουρκικού καφέ

Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού τούρκικο καφέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας μεταλλικό νερό

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Απλώστε το στο πρόσωπό σας ενώ κάνετε απαλό μασάζ. Περιμένετε μισή ώρα. Έπειτα πλένετε με ζεστό νερό και στην συνέχεια με κρύο έτσι ώστε να κλείσουν οι πόροι

5. Μάσκα ομορφιάς με καφέ, γιαούρτι και μέλι

Συστατικά:1 κουταλάκι του γλυκού τούρκικο καφέ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Απλώστε το απαλά στο πρόσωπό σας με μια βούρτσα και μετά περιμένετε μισή ώρα. Πλύνετε πρώτα το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και μετά κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οκτώ τρόποι χαλάρωσης και ευεξίας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Η κατάλληλη ηλικία για να κάνεις Facelift προσώπου

Αισθητή διαφορά στην επιδερμίδα σας με σπιτικές μάσκες προσώπου

Να είσαι αληθινή με εσένα

Αυτοφροντίδα: Να είσαι αληθινός στον εαυτό σου. Τα κοινωνικά πρότυπα δεν πρέπει να ακολουθούνται από όλους με τον ίδιο τρόπο. Αντίθετα, μπορούμε να ζήσουμε κάτω από ορισμένα κοινά πρότυπα, αλλά χωρίς να εγκαταλείψουμε αυτό που μας προσδιορίζει, αυτό που πιστεύουμε. Να είσαι αληθινός στον εαυτό σου.  Να είστε αληθινοί στις ιδέες, τις πεποιθήσεις σας, αυτό που χρειάζεστε, αυτό που θέλετε, τις δικές σας φιλοδοξίες, ακόμα κι αν είναι διαφορετικές από άλλων.

Πλατωνικές σχέσεις και πώς να τις φροντίσεις

Πλατωνική φιλία: Πώς να την καλλιεργήσεις όταν την εντοπίσεις. Οι ζωές πολλών ανθρώπων αισθάνονται καταβεβλημένες από την εργασία, τις ρομαντικές σχέσεις, τα παιδιά κλπ. Οι πλατωνικές φιλίες μπορεί να μην είναι υψηλής προτεραιότητας. Αλλά όταν σταματούν να το σκεφτούν, πολλοί άνθρωποι χάνουν τα οφέλη της φιλίας: κάποιος για να παίξει χωρίς επιπλοκές που μπορεί να φέρει το σεξ, και η συμβατότητα που είναι πιο εύκολο να βρεθεί στους φίλους παρά στην οικογένεια επειδή τους έχεις επιλέξει.

Ποιες είναι οι 3 ορμόνες στις οποίες πρέπει να εστιάσεις για ωραία γηρατειά

Υγιής Γήρανση: Σε ποιες ορμόνες πρέπει να δώσεις σημασία.  Είναι μια ερώτηση που οι ειδικοί της μακροζωίας γνωρίζουν πολύ καλά: Ποιοι είναι οι βιοδείκτες για υγιή γήρανση; Εξάλλου, πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία δεν εμφανίζονται απλά από το πουθενά μια μέρα—σωπαίνουν σιωπηλά για χρόνια κάτω από την επιφάνεια.

Αλλάζουνε οι άνθρωποι

Σχέσεις σύντροφοι: Γιατί αλλάζουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι αλλάζουν, είτε ως αποτέλεσμα της εμπειρίας είτε απλώς επειδή χρειαζόμαστε την αλλαγή.  Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να αποδεχτούμε τις αλλαγές εκείνων που βρίσκονται γύρω μας, ούτε είναι εύκολο για τους άλλους να κατανοήσουν τις δικές μας. 

Όταν νομίζω ότι δεν χρειάζομαι ξεκούραση αλλά τελικά είναι απαραίτητη

Χρειάζομαι ξεκούραση: Ποια σημάδια δεν πρέπει να αγνοήσεις. Βυθισμένος στην καθημερινή ρουτίνα περνά η μέρα μας μέρα, αφήνουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούν από την αδράνεια. Αυτή η αδράνεια δεν περιλαμβάνει μια σημαντική δραστηριότητα, την ακρόαση των μηνυμάτων που μας στέλνει το σώμα μας. Επιπλέον, εάν ταξινομήσουμε αυτά τα σήματα με το βαθμό σπουδαιότητάς τους, τότε στο υψηλότερο επίπεδο της ιεραρχίας θα υπήρχαν εκείνα τα σήματα που δείχνουν ότι πρέπει να ξεκουραστούμε.

Το δικό σου εγκεφαλικό ...μοναστήρι

Το να μιλάς για το μοναστήρι είναι να αναφέρεται σε μια περιοχή που περιβάλλεται από μυστήριο.  Αυτή η μικρή, λεπτή περιοχή που στεγάζεται κάτω από το νεοκορτασμό ήταν, μέχρι και πολύ καιρό, μια πρόκληση και επίσης ένας λογαριασμός σε εκκρεμότητα. Επειδή οι ερευνητές είναι επίμονοι, επειδή οι λάτρεις της νευροεπιστήμης δεν θέλουν και δεν μπορούν να αφήσουν τίποτα στην τύχη.