Άποψη

Facelift εργαλείο ομορφιάς: Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση

Facelift εργαλείο ομορφιάς: Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση

Γράφει για το healthweb.gr Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης Πλαστικός χειρουργός. Η πλέον αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης είναι το  Facelift. Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση ;

Οι γυναίκες και άνδρες που επιλέγουν το facelift για την ανανέωση του προσώπου από την χαλάρωση βρίσκονται σε ηλικία  51-52 έτη. Ενώ, τα στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες τείνουν να χάνουν σταδιακά́ έδαφος ως προς το αποτέλεσμα που έχουν, μετά τα 49-50 έτη. Το πρόσωπο είναι ίσως το σημαντικότερο όργανο της έκφρασης μας και αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας μας. Η πρώτη μας εντύπωση για έναν άνθρωπο πολύ́  συχνά́ προέρχεται από́ τη μορφή́, την κατάσταση και τη δομή του προσώπου του. Δυστυχώς ο χρόνος επηρεάζει μεταξύ́ όλων και την κατάσταση του προσώπου μας, όχι απαραίτητα όμως με τον ίδιο τρόπο για όλους. Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρόνος έχει αφήσει με φειδώ και χάρη τα σημάδια του στο πρόσωπο ενός ανθρώπου αλλά και περιπτώσεις που η φωτογήρανση σε συνδυασμό με τη βαρύτητα και τον τρόπο ζωής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση ενός προσώπου.

Η πλέον αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του κρεμάσματος και των περισσότερων σημαδιών που αφήνει στο πρόσωπο ο χρόνος, είναι η χειρουργική ρυτιδοπλαστική ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας facelift. Αν και υπάρχουν πολλές λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί σε ποσοστό βελτίωσης και διάρκεια αποτελέσματος με το facelift. Αυτές οι μη επεμβατικές μέθοδοι συχνά μπορούν να εφαρμοστούν πριν το facelift ή σε συνδυασμό με αυτό. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πότε είναι καταλληλότερη ηλικία που συνιστάται το facelift ως λύση και όχι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος. Εδώ δεν υπάρχει αυστηρά συγκεκριμένη απάντηση γιατί κάθε πρόσωπο, κάθε άνθρωπος είναι εντελώς ξεχωριστός με τη δική του γονιδιακή καταβολή και τις δικές του αντοχές και ανάγκες.

Στατιστικά όμως, από όλους εκείνους τους ασθενείς που επιλέγουν το facelift, η μέση ηλικία είναι τα 51-52 έτη. Αυτό συμβαδίζει με τα στοιχεία που υπάρχουν και από άλλες σειρές ασθενών που δείχνει ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες τείνουν να χάνουν σταδιακά έδαφος ως προς το αποτέλεσμα που έχουν μετά τα 49-50 έτη. Αυτό βέβαια δεν τις καθιστά άχρηστες αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να είναι αναγκαία η χειρουργική λύση μετά την τέταρτη δεκαετία ζωής.Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες ως προς την εμφάνιση και τη γενικότερη κατάσταση του προσώπου του. Λύσεις υπάρχουν πολλές με το χειρουργικό facelift να αποτελεί την πλέον δραστική αλλά με πάντα υπό την προϋπόθεση της εξατομίκευσης των θεραπειών σε κάθε περίπτωση.

-Δημήτριος Καρυπίδης  Πλαστικός χειρουργός -MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS  Πλαστικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής  στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of LondonΕπίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας.Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

iDerma Πλαστική χειρουργική, Αθήνα, Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα 117 42

Τηλέφωνο : 210 922 0999

Ραντεβού: i-derma.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ολική αναζωογόνηση του προσώπου :Η τελειότητα στη λεπτομέρεια

Lipografting και αντιγήρανση χεριών με την χρήση λίπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το πιθανό μέλλον της πανδημίας COVID-19

Κορωνοϊός Μέλλον: Υπάρχει αισιοδοξία ότι λόγω των αυξανόμενων εμβολιασμών, των κλιματολογικών συνθηκών και της φυσικής ανοσίας, θα υπάρξει σημαντική μείωση στον αριθμό θανάτων και νοσηλειών από COVID-19 μέχρι την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού του 2021 στις ΗΠΑ.

Εθισμός στον τζόγο: Πώς τον καταλαβαίνεις - Οι λύσεις 

Η απομόνωση και η αβεβαιότητα σε συνδυασμό με το φόβο που δημιούργησαν τα δύο κύματα της πανδημίας είναι ξεκάθαρο ότι έχουν επηρεάσει την ψυχική μας υγεία. Η αλλαγή της καθημερινότητας, η ανελευθερία και μαζί η ανησυχία που έφερε ο κορωνοϊός, έκαναν αβέβαιο όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν.

ΕΚΠΑ : Μελέτη για την ανίχνευση αντισωμάτων

Τα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης του ΕΚΠΑ για την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού σε 5000 μέλη του, υποδεικνύουν τη μηδαμινή συμμετοχή της επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου στη διασπορά της λοίμωξης. 

Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: Γενικά και ειδικότερα για COVID -19

Οι εμβολιασμοί στα Αυτοάνοσα Νοσήματα αποτελούν ένα επίμαχο θέμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμβόλια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιατρική τα τελευταία 300 χρόνια, αναφέρει η κ. Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Παθήσεων του Μetropolitan General.

Μπορεί ο SARS-CoV-2 να μεταδοθεί από κατεψυγμένα κρέατα ;

Δείγματα κατεψυγμένου κρέατος από άγρια ζώα που εκτρέφονται στην Κίνα ενδέχεται να είχαν μολυνθεί με τον ιό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τις πρώτες μεταδόσεις κορωνοϊού στην περιοχή της Wuhan.

Κώστας Αγγελάκης: Όταν ο κορωνοϊός σου χτυπάει την πόρτα

Εδώ και ένα χρόνο τώρα, με την εμφάνιση του κορωνοϊού, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, ότι δεν ήμαστε οι κυρίαρχοι του πλανήτη αλλά απλοί φιλοξενούμενοι.Μέσα απο την πανδημίας έχουμε αναθεωρήσει βασικές αξίες, τι θεωρούμε σημαντικό και τί όχι,  την συνολική μας νοοτροπία, την συμπεριφορά μας και συνολικά τον τρόπο ζωής μας.