Άποψη

Facelift εργαλείο ομορφιάς: Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση

Facelift εργαλείο ομορφιάς: Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση

Γράφει για το healthweb.gr Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης Πλαστικός χειρουργός. Η πλέον αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης είναι το  Facelift. Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση ;

Οι γυναίκες και άνδρες που επιλέγουν το facelift για την ανανέωση του προσώπου από την χαλάρωση βρίσκονται σε ηλικία  51-52 έτη. Ενώ, τα στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες τείνουν να χάνουν σταδιακά́ έδαφος ως προς το αποτέλεσμα που έχουν, μετά τα 49-50 έτη. Το πρόσωπο είναι ίσως το σημαντικότερο όργανο της έκφρασης μας και αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας μας. Η πρώτη μας εντύπωση για έναν άνθρωπο πολύ́  συχνά́ προέρχεται από́ τη μορφή́, την κατάσταση και τη δομή του προσώπου του. Δυστυχώς ο χρόνος επηρεάζει μεταξύ́ όλων και την κατάσταση του προσώπου μας, όχι απαραίτητα όμως με τον ίδιο τρόπο για όλους. Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρόνος έχει αφήσει με φειδώ και χάρη τα σημάδια του στο πρόσωπο ενός ανθρώπου αλλά και περιπτώσεις που η φωτογήρανση σε συνδυασμό με τη βαρύτητα και τον τρόπο ζωής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση ενός προσώπου.

Η πλέον αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του κρεμάσματος και των περισσότερων σημαδιών που αφήνει στο πρόσωπο ο χρόνος, είναι η χειρουργική ρυτιδοπλαστική ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας facelift. Αν και υπάρχουν πολλές λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί σε ποσοστό βελτίωσης και διάρκεια αποτελέσματος με το facelift. Αυτές οι μη επεμβατικές μέθοδοι συχνά μπορούν να εφαρμοστούν πριν το facelift ή σε συνδυασμό με αυτό. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πότε είναι καταλληλότερη ηλικία που συνιστάται το facelift ως λύση και όχι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος. Εδώ δεν υπάρχει αυστηρά συγκεκριμένη απάντηση γιατί κάθε πρόσωπο, κάθε άνθρωπος είναι εντελώς ξεχωριστός με τη δική του γονιδιακή καταβολή και τις δικές του αντοχές και ανάγκες.

Στατιστικά όμως, από όλους εκείνους τους ασθενείς που επιλέγουν το facelift, η μέση ηλικία είναι τα 51-52 έτη. Αυτό συμβαδίζει με τα στοιχεία που υπάρχουν και από άλλες σειρές ασθενών που δείχνει ότι οι μη επεμβατικές θεραπείες τείνουν να χάνουν σταδιακά έδαφος ως προς το αποτέλεσμα που έχουν μετά τα 49-50 έτη. Αυτό βέβαια δεν τις καθιστά άχρηστες αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να είναι αναγκαία η χειρουργική λύση μετά την τέταρτη δεκαετία ζωής.Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες ως προς την εμφάνιση και τη γενικότερη κατάσταση του προσώπου του. Λύσεις υπάρχουν πολλές με το χειρουργικό facelift να αποτελεί την πλέον δραστική αλλά με πάντα υπό την προϋπόθεση της εξατομίκευσης των θεραπειών σε κάθε περίπτωση.

-Δημήτριος Καρυπίδης  Πλαστικός χειρουργός -MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS  Πλαστικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής  στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of LondonΕπίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας.Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

iDerma Πλαστική χειρουργική, Αθήνα, Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα 117 42

Τηλέφωνο : 210 922 0999

Ραντεβού: i-derma.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ολική αναζωογόνηση του προσώπου :Η τελειότητα στη λεπτομέρεια

Lipografting και αντιγήρανση χεριών με την χρήση λίπους

Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ): Η εκτίμηση της συμβολής τους

Ένα ολοκληρωμένο «Εθνικό» σύστημα Υγείας, οφείλει να ανα-σχεδιασθεί με ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων και συνδεδεμένων λειτουργιών που θα διασφαλίζουν την σωστή λειτουργία  της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Αθλητικές κακώσεις: Τι να προσέχουμε ανάλογα με το άθλημα που προτιμούμε

Η συμμετοχή του παγκόσμιου πληθυσμού σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έχει αυξηθεί  εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τραυματισμοί που αφορούν όσους αθλούνται είτε περιστασιακά, είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά ονομάζονται αθλητικές κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις μπορούν να συμβούν σε όλους, ακόμη και εκτός προπόνησης, σε στιγμές της καθημερινότητας. 

Νέα Έρευνα κορωνοϊός : Τα αντισώματα ανιχνεύονται μέχρι και 4 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα

Μελέτη ανέδειξε ότι και οι τρεις τύποι αντισωμάτων ανιχνεύονται ήδη από τη 12η μέρα μετά τη μόλυνση από τον ιό. Τα IgA και IgM αντισώματα εξαφανίζονται μέσα σε περίπου δύο μήνες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τα αντισώματα IgG ανιχνεύθηκαν μέχρι και 4 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα, και μάλιστα τα αντισώματα αυτά ήταν εξουδετερωτικά δηλ. μπορούσαν να αδρανοποιήσουν τον ιό.

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την ανάπτυξη και την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα του ερευνητικού φαρμάκου AZD7442 έναντι του COVID-19.Η ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του  SARS-CoV-2 αποτελεί μια πιθανή  θεραπευτική επιλογή για ορισμένες ομάδες ασθενών.  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Διαμαρτυρία Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της από το Δ.Σ του ΕΟΠΥ. Η Εθνική Συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών εκφράζει την έντονη απογοήτευση και διαμαρτυρία της, καθώς για μία ακόμη φορά η Πολιτεία, όπως, δηλώνει, αγνοεί την κοινή φωνή των ασθενών στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής για την υγεία και καλεί το Υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει […]

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]