Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Πώς να φτιάξετε μια λίστα κάλυψης των φυσικών σας αναγκών

Αυτοφροντίδα: Πώς να φτιάξετε μια λίστα κάλυψης των φυσικών σας αναγκών

Αυτοφροντίδα: Η φροντίδα των φυσικών μας αναγκών βοηθά και ενισχύει τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος και, εν γένει, της φυσικής μας υγείας και ευεξίας.

Η φροντίδα των φυσικών μας αναγκών βοηθά και ενισχύει τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος και, εν γένει, της φυσικής μας ευεξίας. Εάν προσπαθείτε να συντάξετε μια λίστα φροντίδας των φυσικών σας αναγκών, ξεκινήστε εντοπίζοντας πρώτα ποιες είναι οι φυσικές σας ανάγκες. Ακολούθως, μπορείτε να σημειώσετε τυχόν μέτρα που λαμβάνετε, επί του παρόντος, προκειμένου να καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Εφόσον παρατηρήσετε περιοχές που θέλετε να κάνετε αλλαγές ή βελτιώσεις, τονίστε τις στο πρόγραμμα της αυτοφροντίδας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις κοινότερες φυσικές ανάγκες, αλλά και τρόπους για να τις ικανοποιήσετε.


Ύπνος

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου σε τακτική βάση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη συγκέντρωση και την υγεία σας. Εάν και ο ανεπαρκής ύπνος είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, μπορείτε συχνά να βελτιώσετε μόνοι σας τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ύπνου σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές για καλύτερο ύπνο.

Διατροφή

Η καλή διατροφή δεν περιλαμβάνει μόνο τους τύπους τροφίμων που τρώτε. Σίγουρα, τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή και επιλέγοντας – ως επί το πλείστον – τρόφιμα που είναι θρεπτικά βοηθούν στην προστασία της υγείας σας. Αλλά αυτό που αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα, είναι να σκεφτείτε πώς τρώτε. Μια ισορροπημένη και διαισθητική διατροφή – τρώτε όταν, ό,τι, και όσο πεινάτε – μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι με το φαγητό.

Άσκηση

Μελέτες προτείνουν στους ενήλικες που μπορούν να ασκηθούν σωματικά να εξασκούνται για τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα. Εάν επιλέξετε να προσθέσετε την άσκηση στο πρόγραμμα αυτοφροντίδας σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει δραστηριότητες που απολαμβάνετε, καθώς αυτό φαίνεται πως είναι το κλειδί για να τις συντηρήσετε στη ρουτίνα σας.

Φυσική οικειότητα

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τον όρο “οικειότητα” ως μια ποιότητα που αναφέρεται στο σεξ. Ωστόσο, η φυσική οικειότητα περιλαμβάνει και άλλους τύπους σωματικής επαφής που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην ευεξία. Η (επ)αφή είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη και η έλλεψη της μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία. Μερικές ιδέες να εντάξετε την φυσική οικειότητα στην ρουτίνα αυτοφροντίδας σας είναι: η λήψη μασάζ (επαγγελματικού ή ανταλλαγή μασάζ με φίλο ή σύντροφο), η αγκαλιά με ένα αγαπημένο σας άτομο, το αγαπημένο σας κατοικίδιο ή τον εαυτό σας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συμπτώματα του θυμού στο σώμα και το νου μας

Γιατί έχει σημασία να μιλάτε τρυφερά στον εαυτό σας

Πως να αγαπήσετε τον εαυτό σας φέτος του Αγίου Βαλεντίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μέρα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση Ψυχολογία Σημασία: Η καλλιέργεια υψηλής αυτοεκτίμησης και ανθεκτικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα δυνατή και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σας. Ένα σημαντικό συστατικό - "κλειδί" - της αυτοεκτίμησης είναι τα πρότυπα σκέψης σας (σε τι εστιάζετε), καθώς και η υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής.

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Αυτοφροντίδα: Σε αυτό το άρθρο στοχεύουμε να σας μιλήσουμε για το τι είναι αυτοφροντίδα και ποιοι είναι οι ορισμοί της ,όπως τους έδωσαν διάφοροι οργανισμοί για να δείτε ποιος σας ταιριάζει.