Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Διαβήτης: Οδηγός άσκησης για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 [vid]

Αθλητισμός Διαβήτης: Οδηγός άσκησης για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 [vid]

Αθλητισμός Διαβήτης: Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικά όσον αφορά την άσκηση, καθώς για μερικούς, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την ασφαλή άθληση όταν έχετε διαβήτη τύπου 2.

Η άσκηση είναι σημαντική εάν έχετε διαβήτη τύπου 2. Πρόκειται για το είδος του διαβήτη που τείνει να αναπτύσσεται σταδιακά, συχνά ως απάντηση στο υπερβολικό βάρος ή στην έλλειψη σωματικής άσκησης. Σύμφωνα με την American Heart Association ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης και προπόνησης δύναμης είναι ό,τι χρειάζεστε για προπόνηση εάν έχετε διαβήτη τύπου 2.

Ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης;

  • Η αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα ή το κολύμπι, ενισχύει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες.
  • Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα.
  • Διατηρεί τις αρτηρίες εύκαμπτες.
  • Είναι επίσης απαραίτητη για την απώλεια ή για τη διατήρηση του βάρους.

Ποια είναι τα οφέλη της προπόνησης με βάρη;

Η προπόνηση δύναμης βοηθά τους μύες να ανταποκρίνονται καλύτερα στην ινσουλίνη, την ορμόνη που μεταφέρει το σάκχαρο στο αίμα στα κύτταρα. Μία “δόση” άσκησης μπορεί να κάνει τα μυϊκά κύτταρα να “αποκριθούν” στην ινσουλίνη καλύτερα για 12 ώρες ή και περισσότερες.

Ωστόσο, τα άτομα με διαβήτη πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικά όσον αφορά την άσκηση, καθώς για μερικούς εξ αυτών, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Άλλοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια ή τα μάτια τους.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την ασφαλή άθληση όταν έχετε διαβήτη:

  • Ξεκινήστε αργά

Εάν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με μια δραστηριότητα χαμηλού αντίκτυπου, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή η ποδηλασία και δοκιμάστε να αυξήσετε σταδιακά την καθημερινή σας άσκηση.

  • Καλήτερη ώρα για άσκηση

Ο καλύτερος χρόνος για να αθληθείτε είναι περίπου μία ώρα μετά το φαγητό, όταν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι πιθανό να είναι σε λιγότερο υψηλά επίπεδα.

  • Γνωρίστε τα όριά σας και το σώμα σας

Ελέγξτε το σάκχαρο στο αίμα σας πριν και μετά την άσκηση για να δείτε πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται στην άσκηση.

  • Προστατέψτε τα πόδια και τα μάτια σας

Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας είναι ασφαλή, ώστε να μην έχετε αργότερα φουσκάλες στο δέρμα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δερματικά έλκη. Εάν έχετε αναπτύξει ανωμαλίες στα αιμοφόρα αγγεία στο ένα ή και στα δύο μάτια (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια), μείνετε μακριά από την ανύψωση βαρών ή άλλες δραστηριότητες που προκαλούν ξαφνική αύξηση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει αιμορραγία στο μάτι. Η ανύψωση ελαφρών βαρών είναι μια χαρά – απλώς μην κρατάτε την αναπνοή σας ενώ σηκώνετε τα βάρη.

  • Προετοιμαστείτε

Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο νερό και σνακ δίπλα σας όταν ασκείστε. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα πλούσια σε υδατάνθρακες σνακ που μπορούν να αυξήσουν γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα σας εάν πέσει σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας

Φύση : Απαλλαχτείτε από το στρες με φυσικό τρόπο

Διατροφή : Συμβουλές για υγιή μελλοντικό οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.