Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος. Το υπερβολικό βάρος είναι ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους στον σύγχρονο κόσμο.

Μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει το 100% ποιες είναι οι μικροβιολογικές διεργασίες που οδηγούν στην παχυσαρκία. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το παράγουν, αλλά υπάρχουν πτυχές που εξακολουθούν να είναι ένα αίνιγμα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα περιστατικά υπέρβαρου έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο . Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλά για μια επιδημία, ειδικά σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό ή η Κίνα, όπου ο αριθμός των παχύσαρκων ατόμων έχει διπλασιαστεί και μερικές φορές τριπλασιάζεται.

Πριν από μερικές δεκαετίες, άρχισε να μελετάται η επίδραση των συναισθημάτων στο υπερβολικό βάρος. Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων και η συνεχής άσκηση μερικές φορές δεν αρκούν για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Αυτό μας οδήγησε να σκεφτούμε ότι υπάρχουν σχετικοί παράγοντες που είναι της ασυνείδητης θέσης. Στον άνθρωπο, το σώμα συσσωρεύει λίπος από μια μακροπρόθεσμη επιφύλαξη φαντασίας. Αυτή η φαντασία, με τη σειρά της, σχετίζεται με μια άλλη φαντασία της «αυτάρκειας»: δεν χρειάζεται τίποτα ή κανέναν έξω από τον εαυτό του, για να εγγυηθεί τη συνέχεια της ζωής. Τέλος, η αλλαγή του σχήματος του σώματος αντιστοιχεί σε μια τρίτη φαντασίωση: αυτή της αδυναμίας. Με άλλα λόγια, εκτός του κανόνα. Σε αυτήν την περίπτωση, με τον ιδανικό τρόπο.

Ο Δρ Chiozza καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το υπερβολικό βάρος θα μπορούσε να είναι μια μορφή άμυνας όταν υπάρχει μια ασυνείδητη σύγκρουση που σχετίζεται με ένα αίσθημα ανικανότητας. Το συσσωρευμένο λίπος είναι ένας τρόπος κράτησης για μια ενέργεια που τελικά δεν αναλαμβάνεται λόγω του φόβου ότι δεν θα είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει. Η αύξηση του βάρους του σώματος θα ήταν ένα είδος αποζημίωσης για αυτό το αίσθημα αδυναμίας. Τελικά, ένα ασυνείδητο αίσθημα ανικανότητας δεν είναι ανεκτό και η σύγκρουση καλύπτεται από το υπερβολικό βάρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σπουδαίος ρόλος των εσπεριδοειδών στην υγεία

Εύκολοι τρόποι για να κάνεις διαλειμματική νηστεία

Πώς να προστατευθείτε από την καλά κρυμμένη ζάχαρη

Πώς να αναγνωρίσεις τα ελεγκτικά άτομα

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Φοβία: Κανείς δεν ξυπνά το πρωί ελπίζοντας να φοβάται θανατηφόρα και ακανόνιστα κοινά αντικείμενα ή δραστηριότητες που φαινομενικά όλοι οι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών με οδοντικό άγχος

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.