Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος

Ψυχική υγεία- βάρος: Συναισθήματα και υπερβολικό βάρος. Το υπερβολικό βάρος είναι ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους στον σύγχρονο κόσμο.

Μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει το 100% ποιες είναι οι μικροβιολογικές διεργασίες που οδηγούν στην παχυσαρκία. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το παράγουν, αλλά υπάρχουν πτυχές που εξακολουθούν να είναι ένα αίνιγμα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα περιστατικά υπέρβαρου έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο . Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλά για μια επιδημία, ειδικά σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό ή η Κίνα, όπου ο αριθμός των παχύσαρκων ατόμων έχει διπλασιαστεί και μερικές φορές τριπλασιάζεται.

Πριν από μερικές δεκαετίες, άρχισε να μελετάται η επίδραση των συναισθημάτων στο υπερβολικό βάρος. Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων και η συνεχής άσκηση μερικές φορές δεν αρκούν για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Αυτό μας οδήγησε να σκεφτούμε ότι υπάρχουν σχετικοί παράγοντες που είναι της ασυνείδητης θέσης. Στον άνθρωπο, το σώμα συσσωρεύει λίπος από μια μακροπρόθεσμη επιφύλαξη φαντασίας. Αυτή η φαντασία, με τη σειρά της, σχετίζεται με μια άλλη φαντασία της «αυτάρκειας»: δεν χρειάζεται τίποτα ή κανέναν έξω από τον εαυτό του, για να εγγυηθεί τη συνέχεια της ζωής. Τέλος, η αλλαγή του σχήματος του σώματος αντιστοιχεί σε μια τρίτη φαντασίωση: αυτή της αδυναμίας. Με άλλα λόγια, εκτός του κανόνα. Σε αυτήν την περίπτωση, με τον ιδανικό τρόπο.

Ο Δρ Chiozza καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το υπερβολικό βάρος θα μπορούσε να είναι μια μορφή άμυνας όταν υπάρχει μια ασυνείδητη σύγκρουση που σχετίζεται με ένα αίσθημα ανικανότητας. Το συσσωρευμένο λίπος είναι ένας τρόπος κράτησης για μια ενέργεια που τελικά δεν αναλαμβάνεται λόγω του φόβου ότι δεν θα είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει. Η αύξηση του βάρους του σώματος θα ήταν ένα είδος αποζημίωσης για αυτό το αίσθημα αδυναμίας. Τελικά, ένα ασυνείδητο αίσθημα ανικανότητας δεν είναι ανεκτό και η σύγκρουση καλύπτεται από το υπερβολικό βάρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σπουδαίος ρόλος των εσπεριδοειδών στην υγεία

Εύκολοι τρόποι για να κάνεις διαλειμματική νηστεία

Πώς να προστατευθείτε από την καλά κρυμμένη ζάχαρη

Πώς να αναγνωρίσεις τα ελεγκτικά άτομα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα