Αυτοφροντίδα

Ασάνα γιόγκα: Τι προκαλεί ανακούφιση από τις κράμπες στα δάχτυλα;

Ασάνα γιόγκα: Τι προκαλεί ανακούφιση από τις κράμπες στα δάχτυλα;

Ασάνα γιόγκα: Οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να είναι ήπιες ή τόσο έντονες που θα δυσκολευτείτε να περπατήσετε.

Οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να είναι ήπιες ή τόσο έντονες που θα δυσκολευτείτε να περπατήσετε. Ας μάθουμε τις αιτίες των κράμπων στα δάχτυλα των ποδιών και ποιες μπορούν να βοηθήσουν όλες οι στάσεις της γιόγκα. Η άσκηση πρέπει να είναι μια υγιεινή δραστηριότητα που περιλαμβάνει όλα τα μέρη του σώματός σας – από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών! Σωστά. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών, οι οποίες μπορεί να κάνουν επώδυνη την κίνηση των δακτύλων. Τα δάχτυλα των ποδιών σας, στην πραγματικότητα, μπορεί να κουλουριαστούν λίγο. Τι προκαλεί τις κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών και μπορεί η γιόγκα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου;

Τι είναι οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών;

Ο Δρ Easwaran εξηγεί ότι όπως οι κράμπες οποιασδήποτε μυϊκής ομάδας, οι κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών είναι επίσης μια ακούσια σύσπαση των μυών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι οι μύες των ποδιών, ειδικά αυτοί που λυγίζουν τα δάχτυλα των ποδιών. Υπάρχει έντονος πόνος στο πόδι και σταθερή κάμψη των δακτύλων όταν χτυπιέστε από κράμπες. Αισθάνονται σαν το έδαφος να γλιστράει κάτω από τα πόδια σας.

Αιτίες κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών

Ορισμένα φάρμακα όπως τα διουρητικά λαμβάνονται για την υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να προδιαθέσουν σε κράμπες, λέει ο Δρ Easwaran. Μερικές φορές, η μείωση του μαγνησίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κράμπες. Ακόμη και τα άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση συχνά εμφανίζουν μυϊκές κράμπες. Ακολουθούν άλλες αιτίες κράμπες στα δάχτυλα:

1. Τραυματισμοί

2. Αφυδάτωση

3. Κακή ροή αίματος

4. Δυστονία

Γιόγκα για κράμπες στα δάχτυλα

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών είναι η ενεργή κίνηση των μυών κατά τη διάρκεια των κράμπες, λέει ο Δρ Easwaran. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε να περπατάτε γρήγορα ή να κάνετε ένα ελαφρύ τρέξιμο ή να δοκιμάσετε στάσεις γιόγκα. Ακολουθούν μερικές από τις ασάνες που προτείνει ο Dr Mickey Mehta:

1. Στάση εκτεταμένου τριγώνου
• Κρατήστε τα πόδια σας σε απόσταση τριών ποδιών και μετακινήστε τα πόδια σας προς τα έξω στις 90 μοίρες με τα χέρια ανοιχτά.
• Λυγίστε προς τα πλάγια κοιτάζοντας το πάνω χέρι σας.
• Κρατήστε τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλάβετε τα βήματα στην άλλη πλευρά.

2. Adho mukha svanasana

• Από το Vajrasana , τοποθετήστε τις παλάμες σας μπροστά σας.
• Σηκώστε την περιοχή του κορμού των γοφών σας προς τα πάνω και κρατήστε την για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε.

3. Janusirsasana

• Κρατήστε το δεξί σας πόδι διπλωμένο και τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα εμπρός.
• Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω και λυγίστε λυγίζοντας το δάχτυλο του ποδιού σας προς τα μέσα.
• Λυγίστε προς τα εμπρός και δοκιμάστε να αγγίξετε το μέτωπό σας στο γόνατο.

Εάν δεν λαμβάνετε τις ασάνες, μπορεί να έχετε και κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών. Εκτός από αυτές τις ασάνες, ο Δρ Mehta λέει να κάνετε έξυπνες επιλογές όταν πρόκειται για φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε εκείνα τα είδη που θα σας δώσουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε ακόμη να κάνετε κάτι τόσο απλό όπως το να περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο ή στο γρασίδι για να δυναμώσετε τους μύες των ποδιών σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γιόγκα βοηθά με τη νυχτερινή εφίδρωση & τη διάθεση στην εμμηνόπαυση

Γιόγκα: Τι προσφέρει η στάση Legs Up the Wall

H γιόγκα είναι ένα δημοφιλές αντίδοτο του στρες

Ο διαλογισμός μπορεί να αποβεί επιβλαβής για την ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικές εξετάσεις για τον καρκίνο που μπορούν να σώσουν ζωές

Καρκίνος εξετάσεις: Στην περίπτωση του καρκίνου, η έγκαιρη ανίχνευση μέσω προσυμπτωματικού ελέγχου και διάγνωσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή. 

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.