Αυτοφροντίδα

Απαλή επιδερμίδα: Τρόποι για ενίσχυση της απαλότητας στην επιδερμίδα σας

Απαλή επιδερμίδα: Τρόποι για ενίσχυση της απαλότητας στην επιδερμίδα σας

Απαλή επιδερμίδα: Το απαλό και λείο δέρμα είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος. Πολλές φορές η απαλότητα φθίνει. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρείτε πάντα την απαλότητα του δέρματος σας.

Η φυσικά απαλή επιδερμίδα είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που χρειαζόμαστε να έχουμε. Όταν το δέρμα μας είναι τόσο απαλό και λείο, το προσεκτικό πλύσιμο και η φροντίδα του δεν βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητές μας. Όταν όμως τα αγγίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον δεν είναι τόσο απαλά, τότε μόνο αποφασίζουμε να μάθουμε πώς να το φροντίσουμε ώστε να επαναφέρουμε την απαλότητα στα χέρια μας. Εμείς οφείλουμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα την επιδερμίδα μας για όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά για τον χειμώνα, που η επιδερμίδα ξηραίνεται και σκάει.

Προβλήματα της επιδερμίδας

Το συνεχώς λείο και απαλό δέρμα χρειάζεται υπομονή. Εξάλλου, μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υφής στην επιδερμίδα μας και να πάψουν τα χέρια μας να χαρακτηρίζονται από απαλότητα. Τέτοια προβλήματα προκαλούνται από:

  • ακμή,
  • έκζεμα,
  • λεπτές γραμμές, ή
  • ουλές.

Τρόποι να ενισχύσετε την απαλότητα στην επιδερμίδα σας

3 βασικοί τρόποι που βοηθούν στην διατήρηση και ενίσχυση της απαλότητας του δέρματος είναι οι εξής:

  1. Τακτική απολέπιση, χωρίς υπερβολές

Η απολέπιση είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται τα περίσσια νεκρά δερματικά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, είτε μέσω σκραμπ, είτε με χημικές ουσίες. Η επιδερμίδα χρησιμοποιεί τα νεκρά κύτταρα ως προστασία, αλλά όταν συσσωρεύονται πολλά, δημιουργείται πρόβλημα στην όψη και στην υγεία του δέρματος. Γι’ αυτό, οι ειδικοί προτείνουν να γίνεται ελαφριά απολέπιση ανά τακτικά διαστήματα, δηλαδή μία φορά στις δύο εβδομάδες. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε  το κατάλληλο προϊόν και μέθοδο ανάλογα με τον τύπο δέρματος σας.

  1. Βρείτε μια ρετινόλη που να λειτουργεί στο δέρμα σας

Η ρετινόλη είναι μια τάξη συστατικών που αποτελούν ουσιαστικά τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Είναι το αγαπημένο των δερματολόγων για τους εξής λόγους:

  • μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή μέτριου επιπέδου,
  • δημιουργεί κολλαγόνο, και
  • αυξάνει την απαλότητα και ελαστικότητα.

Ωστόσο, πρέπει να βρείτε το κατάλληλο προϊόν, ίσως και με τη βοήθεια ενός ειδικού, καθώς τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά ίσως δεν είναι καλά για όλους. Αυτό συμβαίνει, καθώς πολλοί παρουσιάζουν ερεθισμό.

 

  1. Ενυδάτωση

Πάντα χρειάζεται να κάνετε ενυδάτωση. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι μια ευχαριστημένη επιδερμίδα. Οι ειδικοί προσδιορίζουν την ενυδάτωση ως «το κλειδί για την ίδια τη ζωή του δέρματός μας». Αν βαριέστε τη διαδικασία της απολέπισης, τότε  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική κρέμα κάνει πάντα καλό και μάλιστα φαίνεται πως η ενυδατωμένη επιδερμίδα οδηγεί σε μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης ακμής.

Δείτε αναλυτικά στο video που ακολουθεί τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές που μας γερνάνε πρώιμα

Το φθινόπωρο με τις απαιτήσεις του στην περιποίηση της επιδερμίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσάι από βότανα για να καταπραΰνετε το άγχος

Άγχος Βότανα: Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Αμέθυστος : Οι επαγγελματίες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούν συχνά κρύσταλλους για να βοηθήσουν στη θεραπεία του νου και του σώματος.

Self care tips για τις ημέρες περιόδου

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Αυτοφροντίδα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα άρθρο το οποίο σου δίνει χρήσιμε συμβουλές προκειμένου να στραφείς στις εσωτερικές σου δεξιότητες και να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

Active Iron: Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Η καινοτόμος σύνθεση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron επιτρέπει στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, δηλαδή στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον ερεθισμό του στομάχου.