Ομορφιά

Πρόσωπο Καλλυντικά: Ποια να χρησιμοποιώ τώρα το φθινόπωρο

Πρόσωπο Καλλυντικά: Ποια να χρησιμοποιώ τώρα το φθινόπωρο

Πρόσωπο Καλλυντικά: Το φθινόπωρο είναι εδώ και αυτό συνεπάγεται αλλαγές και προσθήκες στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ο άνεμος, η υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι μερικές αιτίες για τις διαφορές που βλέπουμε όλες στο δέρμα μας. Αυτό μας είναι γνώριμο αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα πρόσωπά μας γίνονται πιο ξηρά και εμφανώς αφυδατωμένα.

Σύμφωνα με κορυφαίους δερματολόγους, το πρόσωπό μας χρειάζεται αλλαγές από εποχή σε εποχή και όλα ξεκινούν από την περιποίηση της επιδερμίδας. Ο ζεστός καιρός είναι αρκετά φιλικός προς το δέρμα γιατί ενισχύεται η λιπαρότητα μέσω του ιδρώτα.

Αντίθετα καθώς προχωράμε στο φθινόπωρο, οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλουν τα τριχοειδή αγγεία μας, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει θαμπό και άκρως αφυδατωμένο. Ποιες είναι οι απαραίτητες αλλαγές στην υπάρχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας τώρα που το καλοκαίρι έχει τελειώσει; Βρήκαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα προϊόντα που επιβάλλεται να έχεις στο νεσεσέρ σου για λαμπερό, νεανικό και καθαρό δέρμα.

  • 1) Gel καθαρισμού

Καθαρίζει αποτελεσματικά όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται στο δέρμα σου καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ. Δεν συνίσταται για λιπαρές επιδερμίδες. Αν έχεις λιπαρό δέρμα προτίμησε ένα σαπούνι καθαρισμού που θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα.

  • 2) Τοner

Αφαιρεί τυχόν υπολείμματα ενώ συμβάλλει στην ενυδάτωση του προσώπου μετά τον καθαρισμό. Επίσης βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH του δέρματος, καθιστώντας πιο εύκολη την απορρόφηση άλλων προϊόντων.

  • 3) Serum

H σωστή επιλογή ενός ορού, πρέπει να είναι εξατομικευμένη σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του δέρματός σου. Φυσικά, υπάρχουν οροί, όπως το υαλουρονικό οξύ, που μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο.

  • 4) Scrub

Απαραίτητο προϊόν αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα, μειώνει τα μαύρα στίγματα και αφήνει το δέρμα σου να αναπνεύσει.

  • 5) Μάσκα προσώπου

Δεν επιτρέπεται να λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Επίλεξε την κατάλληλη σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και εφάρμοσέ την 1-2 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αισθητή διαφορά στην επιδερμίδα σας με σπιτικές μάσκες προσώπου

Μυστικά ομορφιάς που κρατούν από το 1910 και παραμένουν κορυφαία

Περιποίηση προσώπου και αποτελεσματική ενυδάτωση

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στην ομορφιά

Σταφυλέλαιο: Το σταφυλέλαιο εξάγεται από τους εναπομείναντες σπόρους σταφυλιών και χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν ομορφιάς. Διατίθεται επίσης ως υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του φυτικού ελαίου.