Διατροφή

Τροφές Γήρανση: Επιπτώσεις διατροφής στην όψη και στην ποιότητα της επιδερμίδας σας

Τροφές Γήρανση: Επιπτώσεις διατροφής στην όψη και στην ποιότητα της επιδερμίδας σας

Κάποιες τροφές πυροδοτούν τη φλεγμονή στο έντερο, η οποία αντανακλά στο πρόσωπό σας.

Τροφές Γήρανση: Οι διατροφικές ατασθαλίες μπορούν να δημιουργήσουν κηλίδες, ερυθρότητα, πρήξιμο, αλλά και να στεγνώσουν την επιδερμίδα.

Η κακή διατροφή δεν σας προσθέτει μόνο κιλά, μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην όψη της επιδερμίδας σας.

Κάποιες τροφές πυροδοτούν τη φλεγμονή στο έντερο, η οποία αντανακλά στο πρόσωπό σας.

Δείτε ποιες είναι και προσπαθήστε να τις περιορίσετε:

Αλκοόλ: Εάν παρατηρήσετε ρυτίδες κάτω από τα μάτια, γραμμές ή κηλίδες μεταξύ των φρυδιών, αφυδατωμένη επιδερμίδα και ερυθρότητα στο πρόσωπο, ίσως να ευθύνεται το γεγονός ότι πίνετε πολύ παραπάνω από το επιτρεπόμενο. Η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έντερο, καθώς επιτρέπει στις τοξίνες από τα βακτήρια του εντέρου να εισχωρήσουν στο ήπαρ, οδηγώντας στη συνέχεια στη δημιουργία φλεγμονής και ουλών (κίρρωση). Για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της επιδερμίδας σας, φάτε καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που σύμφωνα με μελέτες επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια ενισχυμένη ενυδατική προσώπου που θα βοηθήσει στη λείανση των γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας της επιδερμίδας.

Ζάχαρη: Η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας και άλλων γλυκών προκαλεί αφυδάτωση και λέπτυνση, καθώς και αποχρωματισμό της επιδερμίδας (είναι πιθανό να γίνει πιο γκριζωπή). Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σακούλες κάτω από τα μάτια και κηλίδες σε όλο το πρόσωπο. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μην ξεχνάτε λοιπόν να τρώτε σπανάκι, μπρόκολο και πατάτες, τροφές που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρων στο αίμα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άλφα-λιποϊκό οξύ που βοηθά τη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια.

Γλουτένη: Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι. Η υπερβολική κατανάλωση ψωμιού, ζυμαρικών και άλλων υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πρήξιμο στα μάγουλα, κόκκινα στίγματα στο μέτωπο και σκούρες κηλίδες στο πηγούνι. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κοιλιοκάκη, έχουν δηλαδή δυσανεξία στη γλουτένη, θα εκδηλώσουν συμπτώματα όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι και εμετό. Εκτός από τη δυσανεξία στη γλουτένη όμως, υπάρχει και η ευαισθησία στη γλουτένη που δεν σχετίζεται με την κοιλιοκάκη. Η μείωση ή ο αποκλεισμός της γλουτένης από τη διατροφή δεν συνεπάγεται αποκλεισμό των υδατανθράκων. Μπορείτε να καταναλώνετε φαγόπυρο, καστανό ρύζι, κινόα και κεχρί και γενικά δημητριακά χωρίς γλουτένη. Για να φύγει το πρήξιμο από την περιοχή των ματιών, δοκιμάστε να βάλετε λίγο πάγο τυλιγμένο σε μία πετσέτα. Εξίσου αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι φλούδες από αγγούρι, το οποίο αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Γαλακτοκομικά: Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, όταν καταναλώνονται ανεξέλεγκτα, μπορούν να προκαλέσουν σακούλες κάτω από τα μάτια, σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και το πηγούνι. Εκτός από το ότι επηρεάζουν την επιδερμίδα, το 75% των ανθρώπων με δυσανεξία στη λακτόζη αντιμετωπίζουν και προβλήματα στο πεπτικό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα γαλακτοκομικά φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με την ακμή, με τον κύριο ένοχο να είναι το άπαχο γάλα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αγγίζετε και να μην ξύνετε τα σπυράκια και τα σημάδια στο πρόσωπο γιατί θα επιδεινωθούν. Χρησιμοποιείστε κάποιο αντιβακτηριδιακό προϊόν και αποφεύγετε το «βαρύ» μακιγιάζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε

Τι προκαλεί στον οργανισμό η υπερκατανάλωση γλυκών

Διατροφικές συνήθειες που εκτοξεύουν την ακμή

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε, να είμαστε προσεκτικοί στη διαλογή των φρούτων και των λαχανικών μας, να τα αγοράζουμε από πηγές που εμπιστευόμαστε για την υψηλή μέριμνά τους στην προστασία του καταναλωτή και, φυσικά, να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους.

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...