Συνταγές

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

Νηστεύετε και σας έλειψε πολύ μία τούρτα με μπόλικη σοκολάτα,με αποτέλεσμα να  μπαίνετε σε πειρασμό πηγαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο.  Δεν χρειάζεται να «αμαρτήσετε» φτιάξτε εύκολα την δική σας νηστίσιμη με «σοκολάτα » και απολαύστε την χωρίς τύψεις .    

Μερίδες για 4-6 άτομα

Υλικά για τη βάση

160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Υλικά για τη γέμιση

400 γραμμάρια ταχίνι
50 γραμμάρια μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Φτιάξτε την Βάση

Ανακατεύετε πολύ καλά  σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέστε αμύγδαλο σε σκόνη,  ζάχαρη άχνη, ξύσμα από πορτοκάλι,  μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το  αλεύρι .  Με αυτό το μείγμα βγαίνουν περίπου 5 δίσκοι διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ.

Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 12 λεπτά.

Φτιάξε την Γέμιση

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Συναρμολόγηση τούρτας  

Στο πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με όση κρέμα έχει απομείνει την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Βάλτε πάνω στην τούρτα εξωτικά φρούτα θα την κάνουν  ξεχωριστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.