Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Chili con carne

Συνταγή της ημέρας:Chili con carne

Chili con carne από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Υλικά
• 4 φέτες μπέικον
• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 3 σκ. σκόρδο
• 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
• 1 κ.σ. κύμινο
• 2 κ.σ. πάπρικα
• 2 κ.σ. ρίγανη
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 μπουκάλι μπύρα 330 ml
• 1 κ.σ. κακάο
• 1 συσκευασία (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
• 400 γρ. μαύρα φασολιά βρασμένα
• λίγες σταγόνες ταμπάσκο
• τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα
• 2-3 φρέσκα φρέσκα κρεμμύδια
• γιαούρτι με λίγο λεμόνι
• τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)
• Για τα corn chips
• τορτίγιας φρέσκες
• 1 κύβο λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ. Στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό.Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το θρυμματίζουμε. Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια. Τον κρατάμε σε πιατέλα. Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ. Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με την μπύρα. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά.

Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα και να δέσει καλά. Ρίχνουμε ταμπάσκο και αλατίζουμε.Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον ,τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι.

Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιας η corn chips.

Για τα corn chips
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο. Αλείφουμε τις τορτίγιας και σπάμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να τραγανίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.