Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Kοτόπουλο με τελεία σάλτσα κάρυ

Συνταγή της ημέρας: Kοτόπουλο με τελεία σάλτσα κάρυ

Kοτόπουλο με τελεία σάλτσα κάρυ απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση
Σε καυτό τηγάνι βάζουμε τους σπόρους μπαχαρικών για 1′-2′ σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους. Τα χτυπάμε στο γουδί σε σκόνη.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι. Τα αλέθουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο για 10′ να μισοψυθεί. Το βάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μπαχαρικά, τα αλεσμένα λαχανικά και το κάρυ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5′. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση ξανά ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15′-20′ μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν χρειάζεται λίγο υγρό προσθέτουμε λίγη κρέμα ή λίγο νεράκι.
Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά
▪ Για το μίγμα μπαχαρικών
▪ 3 κ.σ. σπόρους κύμινο
▪ 2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρο
▪ 2 κ.σ. μαραθόσπορος
▪ 1 κ.σ. κουρκουμά
▪ Για το κοτόπουλο
▪ 1 κρεμμύδι
▪ 2 σκ. σκόρδο
▪ 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο
▪ 1 τσίλι πιπεριά
▪ 1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη
▪ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
▪ 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8-10 κομμάτια
▪ 1 συσκευασία (400γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες (
▪ 1 συσκευασία (400γρ.) γάλα καρύδας
▪ λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
▪ 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.