Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Εύκολη τούρτα με φράουλες

Συνταγή της ημέρας:Εύκολη τούρτα με φράουλες

 Εύκολη τούρτα με φράουλες! 

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει. Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα που κρατήσαμε. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή, ελαφρά ροζ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή. Ριχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα. Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι). Ντύνουμε γύρω γύρω με σαβουαγιάρ και τη βάση της φόρμας. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.
Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες. Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της ροζ τούρτας με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά
• 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1/2 φλ. νερό
• 1/2 φλ. ζάχαρη
• 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
• 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ δίχρωμα βανίλια σοκολάτα
• 500 γρ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες
• Για το γαρνίρισμα
φύλλα δυόσμου

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.