Συνταγές

Tips για τέλεια παγωτά και γλυκά!

Tips για τέλεια παγωτά και γλυκά!

Tips για τέλεια παγωτά και γλυκά απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Παγωτά

  • Όταν φτιάχνουμε παγωτό ταυτόχρονα παγώνουμε μεταλλικό σκεύος – παγωνιέρα στην κατάψυξη, ούτως ώστε όταν βάλουμε μέσα το χτυπημένο μαλακό ακόμα παγωτό, να μη λιώσει σε κρέμα.
  • Όσο πιο πολύ αφήσουμε το παγωτό, δηλαδή να μην το καταναλώσουμε αμέσως αλλά καλύτερα την επόμενη μέρα, τόσο πιο ωραία σύσταση θα έχει και ενώνονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • Για να σερβίρετε το παγωτό πιο εύκολα αφήστε το σε για 5′-10′ σε θερμοκρασία δωματίου και βουτήξτε το scoop σε ζεστό νερό πριν πάρετε ποσότητα παγωτού.
  • Περνώντας τη βάση – κρέμα παγωτού από από λεπτή σήτα πετυχαίνουμε λεία υφή.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με το χτύπημα – πάγωμα. Αφού ετοιμάσουμε τη βάση του παγωτού αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται το παγωτό και έπειτα ανά 30′ το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και το παγώνουμε στην κατάψυξη. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους θα γίνει το παγωτό μας.

Γλυκά
▪ Χρησιμοποιούμε τα ασπράδια αβγών που περισσεύουν από κρέμες και παγωτά για να κάνουμε μαρέγκες και ομελέτες. Διατηρούνται για μια εβδομάδα στο ψυγείο καλά σκεπασμένα.
▪ Όταν η συνταγή μας απαιτεί κρέμα γάλακτος εξυπακούεται ότι έχουμε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, εκτός αν η συνταγή ζητάει κάτι άλλο. Να ξέρετε ότι όσο και αν χτυπάτε μια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά δεν θα σφίξει ποτέ και δεν θα γίνει παχύρευστη.
▪ ‘Όταν η συνταγή για Ganache σοκολάτας ζητάει κρέμα γάλακτος, αυτή πρέπει να είναι 35% λιπαρ, αλλιώς η Ganache δε θα σφίξει ποτέ.
▪ Όταν η συνταγή ζητάει κουβερτούρα ζαχαροπλαστικής δεν την αντικαθιστούμε με άλλη σοκολάτα γιατί αλλάζει η σύσταση της κρέμας και δεν θα πήξει η Ganache.
Όταν φτιάχνουμε Ganache σοκολάτας και αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα με 35% λιπαρά, την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σκεπασμένο το μπολ για 1′. Μετά ανακατεύουμε κυκλικά με σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και να μοιάζει το μείγμα με μαύρη γυαλιστερή λιωμένη σοκολάτα. Αν φαίνονται μικρά κομμάτια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει, όσο και να την παγώσουμε δεν θα σφίξει ποτέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.