Συνταγές

Απολαύστε λαχταριστό Cheesecake σοκολάτας … βλέποντας το χιόνι

Απολαύστε λαχταριστό Cheesecake σοκολάτας … βλέποντας  το χιόνι

Τα μυστικά για να  δημιουργήσετε μία  μικρή γευστική ΄΄αμαρτία΄΄σας  αποκαλύπτουμε . Με σκοπό  να την απολαύσετε μπροστά στο τζάκι ή έαν δεν έχετε με κεράκια …βλέποντας το χιόνι .

Τι θα χρειαστούμε:

  • 170 γρ. πτι μπερ
  • 60 γρ. ψίχα καρυδιού
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη 170 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 70 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Τα μπισκότα και την καρυδόψιχα τα χτυπάμε στο μούλτι χωρίς  να περιμένουμε να γίνουν σκόνη .   Το μέγεθος πρέπει να είναι σαν μισό φιστίκι.
Λιώνουμε το βούτυρο (να είναι χλιαρό).

Τα μπισκότα με τα καρύδια τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο – λίγο το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 με 20 εκατοστά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο  το αφήνουμε να πάρει την θερμοκρασία δωματίου.

Αφήνουμε έξω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε 70 γραμμάρια σοκολάτα.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 170 γραμμάρια κρεμώδες τυρί, 1 αυγό και 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.

Χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και σιγά – σιγά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.

Γεμίζουμε το τσέρκι με το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 με 4 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.