Συνταγές

Εύκολες συνταγές για ελαφρά επιδόρπια

Εύκολες συνταγές για ελαφρά επιδόρπια

Τρουφάκια με δαμάσκηνο και κονιάκ

Υλικά

  • • 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • • 4 κουταλιές γάλα
  • • 150 γραμμάρια καρύδια
  • • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • • 2 κουταλιές βούτυρο
  • • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • • τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε μια ώρα. Τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι.
  2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε τα δαμάσκηνα.
  3. Κατόπιν, τα κυλάτε στην τρούφα και τα βάζουμε σε διακοσμητικά χαρτάκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Φτιάξε τέλεια Panna Cotta στο σπίτι εύκολα και απλά!

ΥΛΙΚΑ:

  •   500 ml κρέμα γάλακτος 35-36 % λιπαρά
  • 3 κ.σ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ μαύρο ρούμι (εάν θέλουμε)
  • 1 κ.σ άρωμα πικραμύγδαλου amande amère υπάρχει σε όλα τα supermarkets (επίσης είναι προαιρετικό)
  • Λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο για να βάλετε από πάνω

Εκτέλεση

Γεμίζω ένα μπολ με παγωμένο νερό και βάζω μέσα τα 2 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν . Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, με το που πάει να πάρει βράση η κρέμα την αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα έχω στραγγίζει καλά με τα χέρια μου να μην έχουν νερά. Έπειτα προσθέτω την βανίλια το ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου και ανακατεύω με σύρμα χειρός. Σουρώνω το μείγμα μου και το βάζω σε μια κανάτα(είναι πιο εύχρηστο)και γεμίζω τα μπολάκια-ποτηράκια. Αφήνουμε τις panna cotta ιδανικά για μια μέρα στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.