Greek English French German Italian
Pin It

Τρουφάκια με δαμάσκηνο και κονιάκ

Υλικά

  • • 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • • 4 κουταλιές γάλα
  • • 150 γραμμάρια καρύδια
  • • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • • 2 κουταλιές βούτυρο
  • • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • • τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε μια ώρα. Τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι.
  2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε τα δαμάσκηνα.
  3. Κατόπιν, τα κυλάτε στην τρούφα και τα βάζουμε σε διακοσμητικά χαρτάκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Φτιάξε τέλεια Panna Cotta στο σπίτι εύκολα και απλά!

ΥΛΙΚΑ:

  •   500 ml κρέμα γάλακτος 35-36 % λιπαρά
  • 3 κ.σ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ μαύρο ρούμι (εάν θέλουμε)
  • 1 κ.σ άρωμα πικραμύγδαλου amande amère υπάρχει σε όλα τα supermarkets (επίσης είναι προαιρετικό)
  • Λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο για να βάλετε από πάνω

Εκτέλεση

Γεμίζω ένα μπολ με παγωμένο νερό και βάζω μέσα τα 2 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν . Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, με το που πάει να πάρει βράση η κρέμα την αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα έχω στραγγίζει καλά με τα χέρια μου να μην έχουν νερά. Έπειτα προσθέτω την βανίλια το ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου και ανακατεύω με σύρμα χειρός. Σουρώνω το μείγμα μου και το βάζω σε μια κανάτα(είναι πιο εύχρηστο)και γεμίζω τα μπολάκια-ποτηράκια. Αφήνουμε τις panna cotta ιδανικά για μια μέρα στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Pin It

Cook name