Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Μπαβαρουάζ Ροδάκινο” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: ”Μπαβαρουάζ Ροδάκινο” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Υπέροχο γλύκισμα σε ελαφριά γευστική παραλλαγή!

Υλικά για 12 μερίδες:

  • 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά
  • 1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα
  • 150γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με φρουκτόζη
  • 100γρ. Σαβαγιάρ
  • 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο γάλα 0% λιπαρά
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. Κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Βουτάμε το Σαβαγιάρ σε  200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) χλιαρό γάλα και τα στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 22cm.
  2. Μαλακώνουμε μεμονωμένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό για 5’.
  3. Τα βγάζουμε από το νερό, τα στύβουμε ελαφριά, τα διαλύουμε σε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό  νερό.
  4. Αφήνουμε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη να κρυώσει (όχι να πήξει).
  5. Παρασκευάζουμε την  κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού,  προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσουμε την κρέμα και 2 κουταλιές σούπας Κονιάκ.
  6. Προσθέτουμε στην έτοιμη κρέμα το  νερό (αφού κρυώσει) στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα Σαβαγιάρ και βάζουμε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
  8. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας νερό.
  9. Τη ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ρευστή.
  10. Απλώνουμε τη Μαρμελάδα πάνω στη κρέμα και βάζουμε το γλύκισμα πάλι στο ψυγείο.

Διατροφικό σχόλιο: Δροσερή γλυκιά καλοκαιρινή πρόταση με χαμηλό ενεργειακό περιεχόμενο και λιπαρά, ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Μπορεί να τονώνει τις λειτουργίες του μεταβολισμού και την καλή υγεία των οστών, χάρη στο πλούσιο περιεχόμενο της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε ασβέστιο.

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι: 177

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.