Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:”Παγωτό βανίλια light” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας:”Παγωτό βανίλια light” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

 

Παγωτό βανίλια , αγαπημένη γεύση σε «ελαφριά» (light) εκδοχή για πολύ πλούσια απόλαυση!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 4 κρόκους αυγών
  • 4κ.σ. γλυκαντικό Sweet & Balance σουκραλόζη σε σκόνη
  • 1φλ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα. Χαράζουμε τους λοβούς της βανίλιας και με τη μύτη ενός μαχαιριού βγάζουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη σουραλόζη, μέχρι να ετοιμάσουμε κολλώδες, ανοιχτόχρωμο μίγμα.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί (όχι σφικτή) και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε πλαστικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας καλά κάθε μία ώρα. Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Σχόλιο: Δροσερή πρόταση με χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση και λιγότερα λιπαρά, ιδανική για τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό της περιεχόμενο! Η υψηλή της περιεκτικότητα σε λουτεΐνη που ενισχύει την όραση, σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη διατροφική αξία του παγωτού βανίλια, ενισχύοντας σημαντικά την οστική δομή και πυκνότητα, αλλά και το σύνολο των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος!

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι 676

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.