Greek English French German Italian
Pin It

Τα σύκα έχουν υψηλές ποσότητες φυσικά σάκχαρα και ανόργανα άλατα, ενώ είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ είναι μία πλούσια πηγή βιταμινών Α, Ε και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύκο προστατεύουν από τον καρκίνο, μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό, ενώ παράλληλα προλαμβάνει την υψηλή πίεση και τις καρδιακές παθήσεις.


Το σύκο, μπορεί να χαρακτηριστεί super food καθώς με την κατανάλωση του μπορεί να μειωθεί η κούραση και να βελτιωθεί η μνήμη. Επιπλέον, είναι χρήσιμο για όσους υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το σύκο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και κάλιο, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης καθώς και στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας.


Τέλος, είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.


Ιδιότητες του σύκου στον οργανισμό μας:


Χρησιμοποιούνται για τα αποστήματα στα ούλα και τις στοματικές φλεγμονές.
Τα σύκα τονώνουν το μυαλό.
Χρησιμοποιούνται κατά της δηλητηρίασης.
Σε έγχυμα τα σύκα καταπολεμούν τον πονόλαιμο, τη φαρυγγίτιδα, το κρυολόγημα, την ουλίτιδα, την χρόνια καταρροή, τις φλεγμονές της κύστης και των νεφρών, την ευλογιά. την ιλαρά και την οστρακιά
Είναι τονωτική, παχυντική τροφή που χαλαρώνει τα έντερα,
Και ανακουφίζει το στήθος.
Τα σύκα φρέσκα είναι τονωτικά, διουρητικά, ευκοίλια και ρίχνουν τη
πίεση.
Τα σύκα τονώνουν σωματικά και πνευματικά τους ανθρώπους.
Τα σύκα επίσης είναι ιδανικά για όσους νιώθουν έντονα το κρύο το χειμώνα.


Τα φύλλα συκιάς:


Το γάλα των φρέσκων φύλλων και σύκων, με συχνές επαλείψεις πρωί και βράδυ βοηθούν να ξεφορτωθείτε τους κάλους, τις σκληρύνσεις, τις κρεατοελιές και να ξεπεράσετε τον πονόδοντο.
Εξουδετερώνει το δηλητήριο των σκορπιών.
Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της λέπρας.
Ο γαλακτερός χυμός πήζει το γάλα των ζώων και χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει πυτιά.


Οι ευεργετικές ιδιότητες του σύκου, ήταν γνωστές από τα αρχαία χρόνια, στην Αίγυπτο και την Ελλάδα, μάλιστα οι αθλητές μας εκείνα τα χρόνια, τα έτρωγαν σε αφθονία πριν λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Pin It