Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Τα προβλήματα που την ανισχυροποιούν

Σεξουαλική ζωή : Τα προβλήματα που την ανισχυροποιούν

Σεξουαλική ζωή : Σε αυτό το άρθρο θα βρεις διάφορες παθολογικές παθήσεις οι οποίες παίζουν πολύ βασικό ρόλο στον οργανισμό όταν δημιουργηθούν και επηρεάζουν πολύ αρνητικά την σεξουαλική επιθυμία του ατόμου.

Ορισμένες ασθένειες, αναπηρίες, φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά σας να κάνετε , αλλά και να απολαύσετε το σεξ. Εμείς παρακάτω αναλύουμε αυτά τα προβλήματα που μπορούν να σας επηρεάσουν γι να τα γνωρίζετε , έτσι ώστε να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε και έτσι να καταφέρετε να έχετε μία υγιή σεξουαλική ζωή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις παθήσεις καθώς και πλήρη ανάλυση γι αυτές.

Αρθρίτιδα

  •  Ο πόνος στις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας μπορεί να κάνει τη σεξουαλική επαφή δυσάρεστη. Η άσκηση , τα ναρκωτικά και πιθανώς η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αρθρώσεων μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του πόνου. Η ξεκούραση, τα ζεστά λουτρά και η αλλαγή της θέσης ή του χρόνου σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να είναι χρήσιμες.

Χρόνιος πόνος

  • Ο πόνος μπορεί να επηρεάσει την οικειότητα μεταξύ των ηλικιωμένων. Ο χρόνιος πόνος δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της γήρανσης και μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί. Όμως, ορισμένα φάρμακα για τον πόνο μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία. Πάντα να μιλάτε με το γιατρό σας εάν έχετε ανεπιθύμητες ενέργειες από οποιοδήποτε φάρμακο .

Άνοια

  • Μερικά άτομα με άνοια δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για σεξ και φυσική εγγύτητα , αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να κρίνουν ποια είναι η κατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά. Τα άτομα με σοβαρή άνοια μπορεί να μην αναγνωρίζουν τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους, αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν σεξουαλική επαφή και μπορεί να την αναζητήσουν με κάποιον άλλο. Μπορεί να είναι συγκεχυμένο και δύσκολο να γνωρίζουμε πώς να χειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Και εδώ, η συζήτηση με γιατρό, νοσοκόμα ή κοινωνικό λειτουργό με εκπαίδευση στην περίθαλψη της άνοιας μπορεί να είναι χρήσιμη.

Διαβήτης

  • Αυτή είναι μια από τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν ΕΔ σε ορισμένους άνδρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ιατρική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Λιγότερα είναι γνωστά για το πώς ο διαβήτης επηρεάζει τη σεξουαλικότητα σε ηλικιωμένες γυναίκες. Οι γυναίκες με διαβήτη είναι πιο πιθανό να έχουν κολπικές μολύνσεις από μαγιά, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κνησμό και ερεθισμό και να κάνουν το σεξ δυσάρεστο ή ανεπιθύμητο. Οι μολύνσεις ζύμης μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική υγεία : Το καλό σεξ εξαρτάται απο την λειτουργία του σώματος σας

Ποιος παράγοντας ευνοεί τα ερωτικά όνειρα

Πώς θα τονώσετε εύκολα τη σεξουαλική σας επιθυμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Κολπική ξηρότητα : Η κολπική ξηρότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους.

Αυνανισμός : Μύθοι και παρενέργειες

Σεξουαλική υγεία : Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική και υγιής σεξουαλική δραστηριότητα με λίγες παρενέργειες. Πολλοί περίεργοι ισχυρισμοί περιβάλλουν τον αυνανισμό, όπως η τύφλωση και οι περισσότερες από αυτές τις αξιώσεις είναι αναληθείς.

Σεξ: Τι είναι το pegging

Pegging: Όλο και περισσότεροι άνδρες επιδίδονται στο bottoming, όπως τουλάχιστον υπoστηρίζει μια γνωστή αρθρογράφος του σεξ. Είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως “pegging”, κατά το οποίο η γυναίκα έχει τον ενεργητικό ρόλο στο πρωκτικό σεξ μ΄ έναν άνδρα – χρησιμοποιώντας ένα dildo ή ένα strap-on.

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την σπίθα ζωντανή

Σεξουαλική ζωή : Μόλις τελειώσουν τα φτερά μιας νέας σχέσης, για πολλούς, το σλόγκαν της καθημερινής ζωής μπαίνει. Αλλά πώς κρατάτε τη σπίθα ζωντανή; Υπάρχει ένα μυστικό για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Γιατί το καλοκαίρι το σεξ γίνεται καλύτερο

Σεξ: Το καλοκαίρι σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές του και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή.

Παράγοντες που μειώνουν την ανδρική λίμπιντο - Θεραπείες

Μειωμένη ερωτική επιθυμία: Είναι φυσιολογικό η ερωτική επιθυμία ή λίμπιντο να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Σε ορισμένες ωστόσο περιπτώσεις η ξαφνική απώλεια της σεξουαλικής διάθεσης μπορεί να δεικνύει κάποια άλλη υποκείμενη αιτία.